Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdi711

smoczki tommee tippee

Polecane posty

Gość magdi711

Czy może ktoś używa smoczków firmy tommee tippee bo mój synek za niedługo skończy 3 miesiące i nie wiem za bardzo czy mam już zmienić na 3 bo to chyba rozmiar jest podany na smoczku.

Gość gość
z tego co pamiętam to tt są 0-3, potem 3-9 więc spokojnie, ja zawsze na jego skończony miesiąc podawałam mu kolejny smoczek, chyba że mówisz o tych do butelek, to je się zmienia co 3 mce. Ale co do smoczkow od butelek tez uważaj, bo może się okazać, że jest jeszcze za duży, tak się czasem zdarza. I trzeba za kilka dni spróbować znowu.

Gość magdi711
smoczek do butelki oczywiście :)

Gość gość
to co 3 mce, najlepiej zmień w dniu skończenia 3ciego miesiąca, ale obserwuj, bo może być jeszcze zbyt duży, wtedy dziecko się dławi i trzeba wrócić do poprzedniego rozmiaru, jeszcze kolejnym wskaźnikiem, który nam pokaże, że czas na większy rozmiar jest denerwowanie się dziecka przy jedzeniu. Mój Szkrab ma 9 mcy, i pije ze smoczka 1 a używamy też tommee tippee. Tylko Mój to wypija 1-2 litry dziennie :P i bardziej chce ssać-smoczek odrzuca niż pić. Nigdy nie był na piersi :)

Gość gość
Ja co prawda mam inne butelki ale smoczek nr 2 (od 3mies.) synek zaczął używać dopiero jak skończył 5 miesięcy... Wcześniej bardzo się krztusił.