Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakiej plci dzieci częściej się rodzą

Polecane posty

Gość gość

Tak się zastanawiam jaka płeć ciężej jest spłodzić? Co częściej się rodzi?Jak myślicie?

Gość gość
najłatwiej jest spłodzić syna, tak zresztą pisza w ksiazkach, trudniej niestety corke

Gość gość
ale jednak kobiet jest wiecej

Gość gość
A mi się jednak wydaję, że ostatnio przodują dziewczynki :)

Gość gość
z moich obserwacji to teraz wszystkie kobiety urodzily albo spodziewaja sie dziewczynki, kobiet jest tez troche wiecej na swiecie. Ale to takie moje obserwacje ;p

Gość gość
Dane dla Polski z Gusu Średnio na 100 dziewczynek rodzi się 106 chłopców w wieku do 44 roku życia – na 100 mężczyzn przypada 97 kobiet; w wieku powyżej 44 roku życia – na 100 mężczyzn przypada 124 kobiet; w wieku (65 lat i więcej) - na 100 mężczyzn przypada 165 kobiet. Statystycznie dla całej populacji ludzkiej podział według płci 52 % to kobiety, mężczyźni 48%

Gość gość
kobiet jest więcej bo dłużej żyją ale to chłopców rodzi się więcej. matka natura chce w ten sposob wyrownac ilosc chlopcow i dziewczynek. noworodek płci zenskiej ma wieksza szanse przezycia kiedy cos jest nie tak.

Gość gość
kobiet jest na swiecie więcej ....

Gość gość
W Polsce rodzi się więcej chłopców niż dziewczynek Z roku na rok w naszym kraju przychodzi na świat coraz więcej dzieci płci męskiej. Z danych GUS-u wynika, że w zeszłym roku urodziło się o 14 tys. więcej kawalerów niż małych dam! Jakie mogą być tego przyczyny? Czy fakt, że coraz więcej par ma problemy z płodnością i korzysta metody z in vitro może mieć na to wpływ? Spytaliśmy naszego redakcyjnego eksperta. Dr Leszek Lewandowski: Szczerze mówiąc, w moim miejscu pracy (Instytut Matki i Dziecka) nie zauważyłem, by rodziło się więcej chłopców, ale może chodzi o skalę zjawiska. W Polsce rocznie przychodzi na świat około 360-380 tysięcy dzieci. Biorąc pod uwagę te dane - 14 tys. chłopców więcej to wcale nie tak wiele... Trudno również jednoznacznie wyjaśnić przyczyny takiego trendu. Chociaż metody wspomagające zapłodnienie w głównej mierze polegają na "celowaniu" w owulację u kobiety (a wtedy zwiększa się nieco prawdopodobieństwo poczęcia chłopca), jednak tak naprawdę nie można zaplanować płci dziecka. Z medycznego punktu widzenia byłoby to możliwe wtedy, gdy do zapłodnienia dochodzi metodą in vitro, ale z uwagi na to, że wybór płci nie jest uznawany ze etyczny, w praktyce się tak nie postępuje. A może należałoby zbadać polskich mężczyzn? Jedna z teorii mówi, że ojcowie uprawiający stresujący zawód (np. piloci samolotów czy kierowcy rajdowi) częściej mają córki Może więc polscy tatusiowie są ostatnimi czasy mniej zestresowani i dlatego częściej płodzą męskich potomków? To oczywiście jedynie spekulacje, które wymagałyby dokładnych badań naukowych. skopiowane z interii

Gość gość
mi się wydaje ze więcej rodzi się dziewczynek

Gość gość
wam to się wydawać może ale fakt jest inny. w polsce i ogolnie na całym swiecie rodzi się więcej chłopców. myslałam że kazdy o tym wie..

Gość gość
chłopców rodzi się więcej dlatego że więcej dzieci jest jednak planowanych, albo takich z "wpadek" umyslnie zaplanowanych przez kobietę. do sexu dochodzi w okresie owulacji, a wtedy jest 90% szans, że urodzi się chłopak.

Gość gość
przypuszczalnie jest sobie małżeństwo, chcą mieć dziecko więc uprawiają sex w szczyt owulacyjny, i z takiego sexu wyjdzie chłopak. rzadko się zdarza że dziewczynka

Gość gość
na okolo 30 kobiet ktore znam i sa/byly ostatnio w ciazy tylko 4 urodzily/spodziewaja sie chlopca. Reszta to same dziewczynki

Gość gość
W ostatnim czasie 4znajome- 4 corki

Gość gość
no tak tylko nie kazdy sprawdza kiedy ma owulacje itd. tylko osoby, ktore juz sie jakis czas staraja. Ja zawsze na czuja sie kochalam i mam corke i synka

Gość gość
w miniskali mojego otoczenia czesciej obecnie rodza sie dziewczynki. Jak ja rodzilam syna, byl etap na chlopcow, ale lezalam dosc dlugo w szpitalu i z rozmow z innymi wynikalo, ze np ja w swoim otoczeniu mialam przewage chlopcow, a ktos inny twierdzil, ze u niego same dziewczynki sie rodza.

Gość gość
O kurde to w moim środowisku rodzą się same dziewczynki :D. W maju tego roku moja siostra urodziła córkę, 2 dni po niej jej szwagierka urodziła dziewczynkę a za następne 9 dni ja też urodziłam córeczkę :D. Taki traf u nas był :). A dodam że jak ja rodziłam to na oddziale w szpitalu były mamy 9 dziewczynek i jedna mama chłopca :P. Moja kuzynka też niedawno dziewczynkę urodziła, a mam też inną kuzynkę która ma wyprawkę po swoim synku sprzed bodajże 4-5 lat i do dzisiaj nie ma komu jej sprezentować, bo wszystkie jej znajome, przyjaciółki, ktoś z rodziny rodziły same dziewczynki :D.

Gość gość
30.10.13 [zgłoś do usunięcia] gość przypuszczalnie jest sobie małżeństwo, chcą mieć dziecko więc uprawiają sex w szczyt owulacyjny, i z takiego sexu wyjdzie chłopak. rzadko się zdarza że dziewczynka xxxxx No byłam w takiej sytuacji że moje dziecko zostało poczęte w owulację (bądź w okolicach) i urodziłam dziewczynkę :). Nawet z kalendarza chińskiego wynikało że będzie chłopak, wszyscy też mi mówili że będzie chłopak (oceniali po moim wyglądzie). A jednak nie.

Gość gość
a ja gdzieś czytałam, że to mężczyzn jest więcej na świecie, było nawet o tym w jakimś programie, teleturnieju chyba.

Gość gość
w moim otoczeniu ostatnio więcej się rodzi dziewczynek

Gość gość
u nas w rodznie to jest 4 chlpcow i jedna moja coreczka :)