Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża pozamaciczna Pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Witam, zrobiłam 3 testy ciążowe które dały wynik pozytywny. Poszłam dziś na wizyte do ginekologa, ale tylko w celu sprawdzenia czy nie mam jakiejś infekcji, ewentualnie skierowania na badania oraz doradzenie jakie witaminy brać. Dodam że ostatni okres miałam 1 października więc nic by jeszcze ginekolog nie zobaczył. Zrobił mi USG dopochwowe i powiedział, że martwi go obecność płynu w jamie douglasa (chyba to taka jama, z nerwow nie pamietam), powiedzial ze gdyby to byla starsza ciaza to podejrzewał by ciąże pozamaciczną, a teraz musimy czekać. Czy w tak wczesnym stadium ciąży lekarz jest w stanie powiedzieć mi że to jest ciąża pozamaciczna skoro nawet jeszcze pęcherzyka nie widać bo za wcześnie? Czy ten płyn jest podstawą do stwierdzenia ciąży pozamacicznej? Czy jednak zdaża się że płyn ten może sie obniżyć i za 2-3tyg okaże się że jest wszystko dobrze? Na jakiej podstawie on mi mówi o ciąży pozamacicznej skoro jeszcze ciąży dobrze nie widać? Teraz będę przez 3 tygodnie chodziła nerwowa i ciągle myślała :( Proszę o odpowiedź. Może były podobne sytuacje a okazało się że jest ok.

Gość gość
Było lekarza zapytać. Tutaj nikt nie ma wykształcenia medycznego. Nikt ci nie powie czy ten płyn ma się jakoś do ciąży.

Gość gość
idz do lekarza za tydzien to juz powinno widac byc pecherzyk czy jest w macicy,u mnie w 5tygodniu bylo widac juz przez usg brzuszne pecherzyk ze jest w macicy wiec udaj sie za tydzien aby sprawdzic,bo ciaza pozamaciczna moze spowodowac komplikacje

Gość gość
Płyn na tak wczesnym etapie ciazy nie moze byc podstawa do stwierdzenia ciazy pozamacicznej