Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Reflaksjaaaaa

Wygląd się nie liczy

Polecane posty

Gość Reflaksjaaaaa

Do takiego wniosku doszłam, ważne aby człowiek był zadbany, a wygląd się nie liczy. Charakter zdecydowanie jest na pierwszym miejscu. I nie ma tutaj znaczenia wzrost, kolor włosów, oczu. Przecież wszyscy kiedyś zestarzejemy się, zmieni nam się figura, owal twarzy, będziemy pomarszczeni. I co nam zostanie? Charakter i dobre serce. Ważne aby zdrowie dopisywało jak najdłużej bo dopóki jesteśmy zdrowi możemy wszystko, nawet góry przenosić, a bez zdrowia nie możemy nic. Świat byłby nijaki gdyby wszyscy byli idealni, każdego czeka ten sam los; rodzimy się, dorastamy, starzejemy się i umieramy. Taka kolej rzeczy. Ważne abyśmy przeżyli życie tak jak chcemy, czerpali z niego garściami, tak aby nic na końcu sobie nie wypominać. Szkoda czasu na kompleksy. Każdy człowiek jest wartościowy bez względu na to jak wygląda. Dostaliśmy życie i to jest cud, jesteśmy wygrani. To charakter i zdrowie są na pierwszym miejscu.

Gość gość
To znaczy ze mam r****c brzydale? Nigdy

Gość Refleksjaaaaa
Mówie ogólnie; każdy ma inny gust.

Gość gość
a ty jak sie oceniasz z wygladu?

Gość gość
tzn jesli jestem odrazajacy z wygladu, mam malego p.... i nadwage a jestem sympatyczny.mily,kochajacy,wierny,pogodny itd to moge liczyc na to, ze znajde swoja druga polowke? BZDURA🖐️

Gość gość
Wreszcie ktoś prawdę powiedział

Gość Refleksjaaaaa
Możesz. Kwestia zadbania. Zależy jeszcze jaka nadwaga bo jeżeli duża to szkodzi też zdrowiu, a pisałam że zdrowie jest najważniejsze.

Gość gość
wlasnie---- gosc wyzej powiedziale prawde ---

Gość tere fere kuku 00
Nieprawda. Chłopak zawsze będzie patrzył na wygląd, nikt nie chce mieć brzydkiej, grubej dziewczyny.

Gość gość
jestem dziewczyną, niezbyt atrakcyjną a mimo wszystko mam powodzenie. przyznaję, że patrzę na wygląd i nigdy nie byłabym z kimś kto nie podoba mi się wizualnie. mam wrażenie, że faceci w przeciwieństwie do kobiet zwracają wiekszą uwagę na charakter, to moje prywatne spostrzeżenie.

Gość Refleksjaaaaa
Na początku napisałam, że to kwestia ZADBANIA, dbanie o siebie to przecież dbanie o swoje ciało, wagę, ale nie popadajmy także w paranoję bo z lekką nadwaga niektórym dziewczyna jest dobrze.

Gość Refleksjaaaaa
Ja także mam powodzenie, nie mam kompleksów, może dlatego z taką łatwością przyszło mi napisanie tego, ale prawda jest taka, że to zdrowie, charakter i miłość są w życiu najważniejsze. Nie powinniśmy tracić czasu na użalanie się nad sobą, na kompleksy (ja kiedyś niesłusznie traciłam), życie tak szybko mija, jest takie piękne, a nim się obejrzymy zestarzejemy się i stracimy wygląd. Dlatego korzystajcie z życia, spełniajcie marzenia, pielęgnujcie wartości.

Gość gość
kiedy byłam ciągle uśmiechnięta i pozytywnie nastawiona do życia, każdy znajomy z którym miałam do czynienia twierdził, że mu się podobam. Coś w tym musi być bo naprawdę nie jestem ładna. Także dziewczyny (i chłopaki)- uśmiech na twarz i podbijajcie świat :)

Gość Refleksjaaaaa
Zacytuje słowa Stanisława Lema "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów". Szczera prawda:) Od niedawna czytam kafeterie i większość tematów nie mieści się w głowie, wole o wiele bardziej realny świat. I widać właśnie, że niektórym myli się już świat wirtualny z rzeczywistością.

Gość Refleksjaaaaa
Gość I już Cię lubię, ja sama jestem niepoprawną optymistką:)

Gość gość
Tylko ładne dziewczyny tak mówią, nigdy nie usłyszałem od brzydkiej grubej ze wygląd nie ma znaczenia

Gość gość
no to teraz slyszysz, mówię ci to ja- brzydka dziewczyna, która do niedawna zamykała się w domu żyjąc kompleksami . od kiedy wyszlam do ludzi ze szczerym uśmiechem i przyjaznym nastawieniem, wszystko zmienilo się na lepsze.

Gość gość
na prawdę nie mogę słuchać już tych wszystkich ludzi, którzy ciągle narzekają: jestem brzydka, gruba, nikt mnie nie chce, blahh. Zmiana nastawienia naprawdę pomaga. ale taki już jest polski naród, marudzenie mamy we krwi

Gość Refleksjaaaaa
No dokładnie, zmiana nastawiania. Jeżeli Wy sami siebie pokochacie to nie ma opcji żeby ktoś Was nie pokochał :)

Gość gość
Nie oszukujcie się paszteta nikt nie pokocha

Gość Refleksjaaaaa
Weźcie sobie to do serca ;)

Gość Refleksjaaaaa
Niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem.

Gość gjcybki
Piekny temat:) Nareszcie ktoś pozytywnie myślący

Gość gość
To ty musisz być z******tym lachonem żeby tak pisać

Gość Refleksjaaaaa
Po prostu wygląd nie jest najważniejszy :) Mój tutaj nie ma żadnego znaczenia.

Gość Refleksjaaaaa
Poza tym myślę, że niektórzy jeszcze tak naprawdę nie zakochali się, owszem osoba musi spodobać nam się wizualnie i w moim przypadku tak było, ale adonisem to On nie jest bo jest niski, nie miał zęba, ale jestem w nim szaleńczo zakochana i nigdy w żaden nie zamieniłabym na innego. :)

Gość gość
Podpisuje sie pod tym obiema rękami.

Gość gość
A ty jak wyglądasz ?

Gość bumbummmmvv
Autorka to pewnie z******ty lachon dlatego tak pisze jeszcze nigdy e slyszalem z ust brzydkiej dziewczyny ze wygląd nie jest ważny dla niej pewnie sie nie liczy bo ma urode znam laski które tak mówią ale to naprawde laski moze autorka jest jedna z nich , hipokrytki