Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak gotujecie zupe grzybową

Polecane posty

Gość gość
normalnie robi sie wywar. nastepnie grzyby sie moczy przez noc. potem je sie kroi na drobniej i do zupy niech sie gotuja.

Gość gość
chodzi mi o grzyby suszone.

Gość gość
jak długo z tymi grzybami gotujesz wywar?

Gość gość
az grzyby beda miekkie. ok.30 minut.

Gość gość
i na końcu śmietana tak?

Gość gość
A ze swiezych grzybow to wywar, marchewka, potem pokrojone swieze grzyby, podprawiasz smietana, sol, pieprz, i ja osobiscie lubie z natka pietruszki:)

Gość gość
potem przelewam do kubeczka wywar. niech sie ostudzi. do daje do tego smietane. i wlewam do gotujacej sie zupy. i wiadomo przyprawiam.

Gość gość
ok dzięki kobietki :D

Gość gość
e tam co wy wiecie najlepszy - babciny przepis to grzyby ( suszone po namoczeniu odsączyć) i najpierw podsmażyć na małej ilości oliwy z cebulka pokrojona w kostkę, potem zalać bulionem dodać marchewkę pokrojona w kostkę , ziemniaczki pokrojone w kostkę i gotować długo bo ponad godzinę, przyprawić ( tylko sól i pieprz) na końcu dodać natke pietruszki i zalać śmietanka... o i to jest zupa grzybowa..mniam mniam )))))

Gość gość
i ja się podłączę ;) dlaczego grzyby moczycie całą noc? ja moczę ze 2godzinki,potem płuczę kilka razy i do wywaru...pytam z ciekawości nie ze złośliwości

Gość gość
czemu bo np. woeczorem namocze grzyby a rano robie zupe. o tak mozna tez z podsmazona cebulka ale kto jak lubi.

Gość gość
podsmażasz po to by wyciągnąć głębie aromaty grzybów..i jest mega różnica miedzy zupą gotowana tak jak piszecie wyżej..

Gość gość
no ok ale chodzi mi o to że moczenie grzybów całą noc to nie "konieczność" że wystarczy im 2godzinki

Gość gość
chyba też dziś zrobię :)idę moczyć grzybki

Gość gość
chyba nie zamierzacie karmić dzieci tą zupą grzybową??????????? jest to absolutnie odradzane do 7 roku zycia!

Gość gość
a ja robię tak: moczę grzyby conajmniej 2 godz, wrzucam do garnka zalewam wodą wrzucam całą surową obraną cebule, gotuje ok 1,5-2 godz podmażam cebulkę pokrojoną w kostkę dorzucam do gotujących się grzybów przyprawiam solą i pieprzem i zaciągam śietaną. pyyyycha

Gość gość
nawet tu ktoś chce kłótnię sprowokować.NIE NIE ZAMIERZAM KARMIĆ DZIECKA.A jakby tak patrzeć od kiedy są wskazane grzyby to od 14roku a nie 7-go,pewnie sama nakarmiłaś 8letnie dziecko i piszesz że od 7go :)

Gość porannarosaaa
a powiedzcie mi z czym to potem podajecie? Mąz mi marudzi, żeby zrobiła mu kiedyś zupę grzybową a ja nigdy nie robiłam i nie widziałam jak. Pamiętam tylko, że w szkole dawali zupe grzybową z ziemniakami i mi te ziemniaki tam bardzo nie pasowały... z makaronem też nie bardzo mi to podchodzi, zwykle wypijałam samą zupę tylko...

Gość gość
tak,mojemu noworodkowi daję przez butle bo cycem karmic mi sie nie chce

Gość gość
to ja autorka:ja podaje tylko z kluskami ziemniaczanymi-pycha :) z makaronem i ziemniakami też mi nie smakuje

Gość gość
ja osobiście czasami ..nie dodaje ziemniaków( oczywiście podsmażam tak jak pisałam wyżej z cebulką i gotuję wg babcinego przepisu) ..na końcu blenderem miksuje na krem..i podaje z groszkami ptysiowymi do zup ( kupuje w tesco)

Gość gość
zrobiłam z kluskami ziemniaczanymi- autorko pycha

Gość gość
ta cebulke najlepiej podsmazyc na maselku,grzyby tez mozna chwile przesmazyc na masle Maslo super wyciaga smak wszystkich grzybow