Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zabezpieczenie a przerwa

Polecane posty

Gość gość

biore Microgynon 21. w trakcie drugiego opakowania od 14 do 17 tabletki brałam dożylnie amoksiklav.moje pytanie brzmi, czy w 5 dzien przerwy byłam zabezpieczona? po 7 dniowej przerwie rozpoczełam koljene opakowanie.

Gość gość
Bo żeby być zabezpieczonym musisz brać tabletki nieprzerwanie przez 7 dni oraz przerwa w przyjmowaniu pomiędzy powyższymi okresami nie może być dłuższa niż 7 dni. A Ty miałaś 4 dni przerwy podczas przyjmowania antybiotyku, potem 4 dni przyjmowania, a potem 7 dni przerwy.

Gość gość
yy nie. ja podczas antybiotykoterapii zażywałam też tabletki. skończyłam brac antybiotyk po przyjecu 17 tabletki. potem po 21 tabletce zrobilam 7 dni przerwy i ósmego dnia wzięłam. Sytuacja byłam 5 dni po odstawieniu Microgynonu 21.

Gość gość
brałam codziennie tabletkę anty, ale chodzi o to czy ten antybiotyk coś mogl zrobić

Gość gość
Ale antybiotyk wpływa na wchłanianie się tabletki, wiec przyjmuje się opcję najgorszą - że nic się nie wchłonęło.

Gość gość
tak, tylko ze nie brałam doustnie antybiotyku, tylko dożylnie ;)

Gość gość
No i co z tego? To nie o żołądek chodzi.

Gość gość
a o co? gdzie indziej moga się spotkać? w żoladku. to chodzi o drogę jaką sie podaje.

Gość gość
Tobie się naprawdę wydaje, że leki muszą się spotkać, żeby doszło do interakcji? :D

Gość gość
skuteczność anty mogła zostać osłabiona- w ulotce anty nie ma żadnych opisów o sposobie podawania antybiotyków a wpływie na osłabienie anty, poza tym mogłaś wcześniej o tym pomyśleć a nie teraz negować wypowiedzi innych- jeśli jesteś pewna, że antybiotyk nie miał wpływu to po co ten temat?

Gość gość
Antybiotyk wpływa na pracę organów wewnętrznych, które uczestniczą w metabolizmie i wchłanianiu hormonów z tabletek.