Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

masaż krocza

Polecane posty

Gość gość

czy masowałyście sobie krocze przed porodem w celu rozciągnięcia ścianek pochwy? robiłyście to same czy mąż wam to robił ? od którego tc trzeba to ćwiczyć, niby można dzięki temu uniknąć nacinania krocza . Nie lubie sobie wkładać tam palców, czuje blokadę i dyskomfort, natomiast przy zabawie z mężem jest całkiem inaczej

Gość gość
8-9 miesiąc w życiu nie cvhcvialabym zęby maz mikroczemasowal nie dość ze całkę krocze boli to niezbyt atrakcyjny widok chyba dla Meza bo wargi i cale krocze jest bardzo ukrwione i napuchniete zmienia tez kolor na lekko siny, poza tym zwiększona wydzielina niekiedy brązowa ( czop odchodzi) i ty chcesz żeby maz masowal fuuuuj

Gość gość
no a przy porodzie to widoki są zacne co ? przecież to ludzka rzecz

Gość gość
Ale nawet przy porodzie nie chce żeby mazx mizagladal w krocze, dla mnie tokrepujace wręcz. Przy porodzie ma być przy mnie ale nie między moimi nogami. Wiesz dla kobiet to normalne ale jednak mysle ze faceci to wzrokowcvy i chyba nie jest to przjemne macac nabrzmiale opuchniete zasinione wargi sory mnie by to nie krecilo...

Gość gość
czytałam tu na forum że mężowie golili swoje partnerki przed porodem, no nie wiem..... a jak z tym masażem to prawda że unika się nacinania krocza?

Gość gość
Reguły nie ma.Moja koleżanka i siostra zaszły w tym samym czasie obie przezxywaly ciąże i robiły to samo. Od 20 tyg juz masowaly krocze codziennie kilka minut z oliwka nawet pytaly położnej jak tosie robi i robiluy od tego samego tygodnia i co kolezanka pękła w czterech miejscach AZ po dbyt a siostry dziecko wylevialo bez nacinania i pękania. Obie maja podobna budfowe ciała i dzieci miały po 3 200 i 3300 kg

Gość gość
ja nawet nie chcialabym, zeby maz mnie golil, a co dopiero masowal krocze... Nie wiem, czy naprawde pomaga uniknac naciecia, ale ja tez bym sie bala, ze moge tym przyspieszyc porod... Wiec gdybym sie zdecydowala, to okolo 37tc

Gość gość
a czemu jej nie nacięli tylko tak straszliwie popękała? odmówiła nacięcia ?

Gość gość
Pękła tak szybko ze lekarz nie zdaxylnaciac . w sekundzie głowa się przecisnela a ona w cztery strony pękła, wygląda to do dziś nie ciekawie wiem z opowieści ja nie patrzylam.Pozatym podobno lepiej goi się pekniecvie niż nacięcie ale nie wiem

Gość gość
Jak masować krocze? Poproszę o instrukcję :) Można tym przyspieszyć poród? 40 t.c. i nic się nie dzieje :((((

Gość gość
nic nie przyspieszaj, chcesz urodzić dziecko w takie święta brr

Gość gość
wkłada się palec po tyg dwa aż dojdzie się do 4 i rozciąga w stronę o***tu, jest dużo artykułów w necie ta temat techniki

Gość gość
Mi masował mąż, sam chciał. Zaczęliśmy dość późno bo miesiąc przed porodem. Niczego to nie przyspieszyło bo urodziłam dzień po terminie. Masaż okazał się rewelacją, położna podczas porodu mówiła, że widać, że krocze "wyćwiczone" bo się elegancko rozciągało. Dzięki temu nie popękałam i tydzień po porodzie nie pamiętałam, że rodziłam. Polecam każdej! Do masażu używaliśmy oliwki dla kobiet w ciąży Babydream. A tym co się tak wstydzą własnych facetów - współczuję.

Gość gość
ile trwa taki masaż, to się robi po kąpieli, codziennie? w jakiej pozycji najlepiej ?

Gość gość
U nas to było 15 minut co wieczór, najlepiej po kąpieli (masujący musi zachować szczególną higienę rąk). A pozycja jak najbardziej wygodna, można siedzieć albo leżeć na łóżku (nogi szeroko), ważne, żeby był swobodny dostęp do krocza.

Gość gość
ja masowałam krocze od ok 32 tc, ale do 37 tc (urodziłam w 39 tc) bo miałam jakieś bakterie w pochwie i się bałam. Mimo to miałam dobrze przygotowane krocze. Zostałam lekko nacięta bo dziecię było duże - 4,2 kg. Nacięcie zagoiło się w tydzień, teraz nawet nie widzę gdzie było. Wydaje mi się też że położna chroniła moje krocze w czasie porodu, ale pewna nie jestem :P