Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cukierek albo psikus

Polecane posty

Gość gość
pogielo was juz z tym halloween :O

Gość gość
chodzenie kolędników kiedyś??? u nas co roku chodzą i to jest fajne bo ma inne przesłanie(nie wszystko jest czarne i białę) i w tym moje dzieci ucząstniczą

Gość fanatyczka jestes
Pytam się czy wszystkie swieta musza mieć podloze religii aby twoje dziecko mogło je obchodzić? To jest FANATYZM

Gość gość
Przypominam, jutrzejszy dzień Wszystkich Świętych również jest dniem radosnym. Wspominać zaś zmarłych będziemy 2 listopada, wówczas warto zapalić światełko. Czasy komunizmu się skończyły dawno, ale miłość do tych czasów trwa...

Gość fanatyczka jestes
nie rozumiem jak można dzieciakom zabraniam swietowac rozne zabawy wesołe bo kosciol na to się krzywi. Kto ci karze dziecko przebierać za trupa? za kotka możesz . Dynie na polu dla was to symbol szatana?

Gość gość
a ja odpowiadam po raz drugi że nie , nie wszystkie świeta muszą mieć podłoże religijne,mioje dziecko może obchodzić walentynki,może oglądać hello kitty,ale .......no właśnie pisałam ,czytaj ze zrozumieniem

Gość fanatyczka jestes
każe* tłumaczenie ze zakazuje bo cos nie jest zgodne z religia to fanatyzm i dewotyzm

Gość gość
hhahahaha kotka:) to już nie halloween.Halloween to same trupy,duchy,diabły i śmierć a nie kotek jak na bal przebierańców(i uprzedzę tak,moje dziecko chodzi na bale przebierańców)

Gość gość
Ja tez nie otwieram drzwi przebierańcom i moje dzieci tez nie chodzą po domach ..

Gość gość
U mnie były 3 dziecięce ekipy. Super poprzebierani, grzecznie "proszę, dziekuję, dobranoc", kazda ekipa z kimś dorosłym do pilnowania. I było wesolo i miło. Ja nic w tym złego nie widzę. Dlaczego w Polsce mamy obchodzic tylko "smutne" święta, normalnie zero radości? Jak moje dzieci trochę podrosną to tez im pozwolę na halloweenowe zabawy

Gość gość
halooween i kotek.....posram się;)

Gość moje dzieci szaleją
ALE jeśli jedno jak i drugie jest WBREW religi to DLACZEGO pozwalasz im na to a na tamto nie? nie jesteś konsekwentna, tylko wybiorcza jak ci wygodnie. I jak ciebie rozumieć? jeśli cos jest wbrew religi to chyba jako sobą wierząca nie będziesz robic cos wbrewe ich zakazom tak? Czy możesz nie zabraniać, ani nie zakazywać, ani nie krytykować moich dzieci bo one sobie szaleją z dyniami i przebieraniem?co ci to przeszkadza? czy one c krzywdę robią? czemu chcesz swoje poglądy reigijne przenieść na moje dzieci ?

Gość gość
No tak bo jak ktoś idzie pod prąd nowoczesnym nowinkom to ciemnogród, fanatyzm, dewotyzm. Nie kościół podpowiada mi co mam myśleć o Helloween! A co do komunizmu to jak widać szybko odcinamy sie od historii swojego kraju...A przypominam Amerykanie z wielka pieczołowitością kultywują swoją tradycje Deklaracji Niepodległości, uczą sie prezydentów na pamięć i nikt nie mówi , ze to było kiedyś a teraz świat się zmienia!

Gość gość
Co wy z ta religia ? ja np nie pozawalam dzieciom chodzić po domach bo dla mnie to dziwne.

Gość moje dzieci szaleją
No Kościół kotak hello kity tez traktuje jako demon, opętanie, symbol szatana wiec z czego się nabijasz? w swietle religi symbol kotka niewinnego z bajki to jest szatanstwo , wbrew religii, nie słyszałaś o tym? czemu się pod to nie ustosunkujesz?

Gość gość
A ja powtarzam pytanie: GDZIE wy tych przebierańców widzicie? Bo jako mieszkaniec dużego miasta (stolicy) żadnego nie widziałam! Kolejny temat z sufitu? :o

Gość gość takaona
Traktujemy ten dzień jako świetną zabawę i w żaden sposób nie łączymy go z jutrzejszym dniem. Syn przebrany był za duszka Kacperka , biegał z kolegami i zbierał cukierki. Była to dla nich frajda i inaczej spędzony dzień -to wszystko.

Gość moje dzieci szaleją
oo taka katoliczka bogobojna jesteś a takimi wulgaryzmami walisz? to się posraj jak cie to bawi, pięknie masz słownictwo

Gość gość
Ale wy piszecie o UK czy Polsce? W Polsce nikt kogo znam nie obchodzi żadnego Helloween.

Gość gość
gość To od nas rodziców zalezy jak wychowasz dzieciaka - co i jak będzie myslał o swoich korzeniach! I Kościoła tu nie mieszacie, chociaż w latach 80tych to dzięki niemu jakoś Polacy trzymali sie kupy. (A wierzymy w Boga a nie kapłanów!) Nie wyobrażam sobie żeby dzieciak miał nie być dumny z Kościuszki czy Konstytucji 3 Maja, jak wychować dobrze dzieciaka nie opowiadając mu o bohaterskich żołnierzach I i II wojny....o czasach "Solidarności" i Komunie...Tyle wspaniałych postaci...Skłodowska, Kopernik..(to już jak frazesy!) My tylko patrzymy na cudowny zachód.... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx To może Ty autorko tego postu nie mieszaj.... nie wciskaj na siłę patriotyzmu, bo on też pod znakiem zapytania stoi i nie jestem pewna, czy Kościół tak ochoczo do twoich nazwisk się odnosi. Kopernik ma niemiecki rodowód, Skłodowska miała z Polską tyle wspólnego, że urodziła się w tym kraju. I na tym koniec.... Cały swój dorobek naukowy zawdzięcza Francji.

Gość moje dzieci szaleją
To autorka zaczela w swoim temacie o tym, ze swoim dzieciom zabrania Hallowen swietowac bo to wbrew religii, wiec ja się pytam czy wbrew religii inne swieta tez zabrania im obchodzić, a jak nie to czemu nie jest konsekwentna w tym swoich wbrew religii?

Gość gość
jest wiele innych okazji np.świetowanie miłości w walentynki,kolędnicy też chodzą po domach i dostają cukierki a także przebieranki na bal przebierańców,no a halloween jest samo w sobie złe

Gość gość
U mnie cale szczęście tez nie chodża po domach. Za to u moich rodziców przyszła matka z 3 przebranych dzieci i na ich nieszczęście mój ojciec otworzył drzwi hehe . No w każdym razie ta pani na 100 % już za rok tam nie przyjdzie .

Gość gość
Wiecie...najgorsze jest to, że jsk ktoś powie cos złego na Muzułmanów czy Żydów to robi sie mega awantura, a na Chrześcijan (w tym Katolików) można pluć dowolnie!

Gość To katolicy pluja na innych
To katolicy plują na oosby,ktore nie są ich wyznania i obchodzą cos z czym katolicy się nie zgadzają To się tyczy autorki ja ona traktuje innych ,kto nie podziela jej poglądów i chce swoje ZAKAZYWSZYSTKIM narzucic

Gość gość
Pamiętacie takiego piłkarza Kloze? Jak się nim chlubiliśmy, bo urodzony w Polsce.Nieważne, że wyjechał z tego kraju mając 2 lata, on Polak! Taki sam Polak, jak ze mnie cesarz Austrii -bo tam mieszkam.

Gość gość
"Wiecie...najgorsze jest to, że jsk ktoś powie cos złego na Muzułmanów czy Żydów to robi sie mega awantura, a na Chrześcijan (w tym Katolików) można pluć dowolnie!' Masz 1000 % racji

Gość gość
Polecam czytanie ze zrozumieniem! A miłość do korzeni nie ma nic wspólnego z Kościołem - szkoda że tego nie ogarniasz swoim nowoczesnym mózgiem!Proponuje pluć dalej na to co Polskie w końcu głupie Polaczki jesteśmy...

Gość To katolicy pluja na innych
To katolicy plują na oosby,ktore nie są ich wyznania i obchodzą cos z czym katolicy się nie zgadzają To się tyczy autorki jak ona traktuje innych ,kto nie podziela jej poglądów i Ona chce swoje ZAKAZY WSZYSTKIM narzucić bo to wbrew JEJ religii.To jest egoizm z jej strony, jej dzieciom nie wolno to znaczy ze wszystkim ma byc nie wolno? Przebrane dziecko krzywdę komus robi?

Gość gość
Rok temu przyszło kilka dzieciaków ale nie otworzyłam drzwi .Nie uznaje tego hmm zwyczaju ?