Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc mama

opiekunka

Polecane posty

Gość gosc mama

syn konczy w lutym 3 lata, od 3 tyg chodzi do opiekunki dwa razy w tyg, ktora zajmuje sie jeszcze dziwczynka w jego wieku. moje pytanie, gdyby ktos mu robil krzywde tam, gdyby dzialo sie cos co nie powinno miec miejsca, to czy dziecko w tym wieku okazywaloby lęk przed pojsciem tam?zaznacze ze synek chetnie tam biegnie nigdy nie plakal i czasami wrecz nie chce wracac do domu, uwazam ze gdyby cos, to jednak by dal mi to do zrozumienia ze tam sie dzieje cos zle(syn malo jeszcze mowi). czy mam racje ?

Gość gość
Oczywiście, że gdyby działa mu się krzywda dał by jakoś znać:) Niekoniecznie świadomie - mówiąc o tym, ale na pewno nie chciałby tam chodzić, płakałby albo przynajmniej chodził do niani niechętnie... Jeżeli biegnie tam z uśmiechem na ustach to na pewno wszystko jest w porządku:)

Gość gosc mama
dziekuje, tez tak mysle ale wolalam sie upewnic.bo tyle sie teraz slyszy ze potem tylko niepotrzebne zamartwianie sie...

Gość gość
Zaufaj synkowi:) Dzieci nie mają problemów z okazywaniem uczuć i emocji. Często robią to nieświadomie a zadaniem rodziców jest wyłapywanie złych sygnałów. U Twojego dziecka jest na pewno wszystko w porządku.

Gość gosc mama
tez tak uwazam ale zawsze jest jakies ale, moze jestem zbyt wrazliwa..