Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zazrosc faceta

Polecane posty

Gość gość

Jesli dziewczyna, ktora wam sie podoba rozmawia przy was z innym przez telefon, co czujecie i jak sie zachowujecie pozniej?

Gość gość
no i

Gość gość
to zależy w jakim tonie przebiega rozmowa. Np. jeżeli przypuszczamy że ów książniczka stara się również o nasze względy, a rozmiawiając z 'obcym' "tuli się do słuchawki" to postrzegamy to jako brak taktu z jej strony, ignorancję, oraz brak szacunku. Zwykle nie obrażamy się, ALE cofamy się w relacji dalekooo do tyłu. Inne podejżane rozmowy staramy się dyskretnie ignorować :)

Gość gość
ale czy widac np. wasze zdenerwowanie? nerwowe machanie nogą, jakiś długopis włączany i wyłaćzny bez sensu?

Gość gość
to co piszesz to zwykłe "telle", każdy ma inne, nie którzy podobne ale nie generalizowałbym. Aby je odczytać musisz dłużej znać gościa - bo mogą być mylące :)

Gość gość
co to są telle? ja nigdy nie widziałam, by tak robił. zawsze był uważny na wszelkie dzwięki. stara sie nie przeszkadzac innym. a dzisiaj to pstrykanie

Gość gość
telle to wskazówki werbalne i niewerbalne np. drganie oka, dynamiczne wciągnięcie powietrza nosem, energiczne poruszanie nogą itd. czyli to o czym pisałaś, a służą głownie do odczytywania intencji drugiej osoby oraz przewidywania jej najbliższych czasowo zachowań. No więc właśnie, jeżeli przy następnej rozmowie w podobnych okolicznościach zauważysz takie podekscytowanie to możesz wnioskować że jest zazdrosny. A tym czasem to "pstrykał" bo może się nie wyspał albo zabolała go nerka, albo rozwiązywał inny trudny problem myślowy. Myślę, że już wiesz o co mi chodzi :)

Gość gość
miałam dzisiaj pewne zdarzenie, chciałam sie poradzic, ale nie wiem, czy jest sens opisywac je tutaj

Gość gość
znam go od jakiegos czasu, dotychczas rozmawialismy z lekkoscią. jakis czas temu miałam mały problem techniczny w pracy, który chyba nieco obniżył moją wartość w jego oczach, ale ja jemu nie powiedziałam o tym. dzisiaj wychodziłam, widziałam, że schodzi po schodach za mna, słyszałam, że zbiega za mna. doszedł do mnie i zapytał od tak, co słychać. w trakcie rozmowy (on wydał mi się spięty, taki "twardy" wyszło na jaw, że on wie o moim problemie technicznym.

Gość gość
no i

Gość gość
b€c