Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniaaa92

Czy jestem w ciąży

Polecane posty

Witam Was kobietki.Mam pewien problem.Od tygodnia czasu nie mam okresu i nic się na to nie zapowiada.. zawszę tydzień przed bolały mnie piersi,miałam wzdęcia,wszystko mnie wkurzało a teraz zupełnie nic...czekam i nie dostaje.Dodam,że kochałam się ze swoim facetem do końca(prawdopodobnie były to dni płodne)Teraz po spóźnionej miesiączce bolą mnie piersi po bokach,codziennie muszę się przespać chociaż z godzinkę,bo oczy mi się kleją,brzuch mnie pobolewa od czasu do czasu jak na okres ale to tylko przez chwilkę.Robiłam test,wyszedł negatywny,ale to może jeszcze za wcześnie,poza tym kobiety mówią,że nie warto w nie wierzyć,bo czasami są w 2ms a test wychodzi i tak negatywny.Dałam sobie czas do 2 tyg,jeśli dalej nie będzie okresu to idę do lekarza...Sama nie wiem co o tym wszystkim myslec.Nie panikuję,bo jeśli nawet to byłoby to moje pierwsze dziecko,a fajnie mieć mała istotkę kolo siebie.Czekam na poważne odp.Pozdraawiam :)

Gość gość
Może być ciąża ale równie dobrze mogą to być zaburzenia hormonalne. Zrób beta hcg -wykrywa każdą ilość gonadotropiny.

Gość gość
po tygodniu spoznionego okresu powinnien wyjsc pozytywny wiec napewno w ciazy nie jestes,nie rob sobie nadziei kobieto.

Gość gość
w ktorym dniu cyklu byl ten seks? 2 tyg. po zaplodnieniu w tescie juz powinno wyjsc zdaje sie. skoro ty jestes tydzien po terminie okresu, to do ewent zaplodnienia powinno juz dojsc,a skoro test mowi nie, to nie. moze masz cykl bezowulacyjny i dlatego cykl sie przeciaga.

Dokładnie wiem kiedy mam dni płodne,wtedy własnie współżyłam .Jakoś dziwnę,że przez 2 lata wspolzycia z facetem bylo wszystko Ok a teraz nie.Przeciez jak dobrze pomyslicie to wiadomo,ze test nie zawszę wykryje ciąże gdy jest za wczesnie,lub gdy kobieta ma w moczu mało czynników wskazujących na to.Poczytajcie ile kobiet jest w ciąży a testy wykrywają,że nie.. Widocznie jescie jeszcze mało doswiadczeni ;// poczekam jeszcze tydzien i pojde do lekarza i wszystko się okaże.A wasze durne odp.nie są mi w ogóle potrzebne !!

Gość gość
a ja ci powiem że też mi się tydzień okres spóźniał i test był negatywny. Zrobiłam test z krwi i okazało się że jestem w ciąży. Poszłam do lekarza i potwierdził 5 tc. Zrobiłam potem jeszcze jeden test bo miałam w domu - chciałam zobaczyć te dwie kreski - znowu była jedna więc ja tam testom nie wierzę. Zrób z krwi a będziesz pewna :)

Jedna mądra kobietka się wypowiedziała,która jest po mojej stronie i nie wierzy testom..Tak właśnie chcę poczekać jeszcze kilka dni i wtedy pójść do lekarza zrobić badanie krwi i wszystko będzie jasne :)

Gość gość
a dlaczego obrażasz te, które napisały inaczej? czy któraś obraziła ciebie?

Gość gość
My się staraliśmy o dzidzie dlatego byłam załamana jak zobaczyłam jedną kreskę ale okresu nadal nie było wiec drugi test - i też jedna kreska dopiero z krwi wyszła ciąża. No i będąc w drugim mc też test negatywny - dodam że testy były różnych firm. Więc trzymam kciuki :)

Gość gość
mi też się spóźnia- ostatni okres miałam około 24 września (ostatni raz współżyłam w sierpniu)okres nie wystąpił w trakcie 7 dniowej przerwy- trzy testy negatywny, było robione usg- jest czysto (brak pęcherzyków itp). Jak myślicie mogę wierzyć że nie jestem w ciąży.

Gość karmelitkowa
Witam, Tydzień temu w sobotę miałam owulację. Tak jakoś wyszło, że się kochaliśmy w sobotę i niedzielę z moim chłopakiem, obowiązkowo z prezerwatywą. W niedzielę zaczęły mnie boleć piersi. Stały się tkliwe, tak jak przed okresem i tkliwe są do dziś (1.11.13). Dodatkowo boli mnie podbrzusze, a temperatura mojego ciała to 37,5 stopnia i taka się utrzymuje od wtorku (we wtorek pierwszy raz zmierzyłam sobie temp.). Muszę też dodać, że poprzedni okres był normalny i trwał tyle co powinien. Poza tym w poniedziałek miałam mały zabieg chirurgiczny ( usuwanie ósemki) i cały tydzień jestem na silnym antybiotyku i na ketonalu... Czy to możliwe, bym była w ciąży? Nie wiem co mam myśleć...

Tak jak wypowiadają się tutaj kobiety.Powinnaś zrobić badanie krwi,wtedy będzie wszystko jasne.

Gość gość
a usg czy usg nie daje 100% pewno na brak lub ciążę

Gość gość
Laski a mi sie spoznia okres dwa dni kochałam sie w 8dc i w 14dc czy może to być ciąża?

Gość gość
Ale to, że dwa lata miałaś regularny wcale nie znaczy, że teraz nie może być ten pierwszy raz, kiedy Ci się spóźni. Oczywiście życzę Ci ciąży, bo widzę, że strasznie chcesz, ale lepiej się nie łudzić. W swoim życiu zrobiłam masę testów, a @ spóźniała się czasem i więcej - właśnie wtedy, kiedy myślałam, że jestem w ciąży. Oczywiście nigdy nie byłam - owulacja się przesuwała, a co za tym idzie @ też. I też przez 10 lat regularnie miesiączkowałam, a kiedy zapragnełam dziecka nagle zaczął mi się spóźniać.

Niestety dostałam właśnie okres,bardzo mnie to smuci bo naprawdę chciałam mieć dziecko ;( Będę starać się dalej. Chociaż łzy lecą mi jak groch. Tylko teraz pytanie kiedy będe miała dni płodne,skoro ostatnio miałam miesiączkę 27 września,zawszę trwa 6 dni,a teraz dostałam dopiero dzisiaj.. więc cykl się przesuną,potrafi któraś to obliczyć ?? będę wdzięczna bardzo.

Gość gość
Dziś jest 1 dzień cyklu. Na ostatnią miesiączkę już nie zwracaj uwagi, zaczynasz nowy cykl. I głowa do góry, nie myśl o tym, a na pewno się uda!

Gość Masz wybór
Witajcie, chcielibyście porozmawiać o antykoncepcji dowiedzieć sie o nowościach w tym temacie, dopytać czy spóźniający się okres to już ciąża i inne podobne tematy zapraszamy na www.maszwybor.net

Gość ewell
Hej moze ktos pomoże. W dni płodne kochałam sie z moim facetem oczywiscie bez zabezpieczenia. Od tamtej pory mineło ok 2tygodni, dotychczas pobolewały mnie jakjniki raz jeden raz drugi czasem oba. Mam ciezkawe i takie nabrzmiale piersi ale mnie nie bola a zawsze przed @ pobolewaly. Sluz mój jest gesty bialy ale nie wylewa sie z pochwy poprostu jest w srodku, dodam ze moglabym spac po 12h, szybko sie mecze ale temp. u mnie wynosi standardowo 36'6 a dzis strasznie ciagnal mnie dol brzucha i przyznam ze caly czas mam taki dziwny ból. I w dodatku mam śmieszny apetyt na łaczenie róznych smakow. Nie wiem czy powinnam juz wykonac test bo boje sie negatywnego wyniku... czy poczekac jeszcze to 3 dni na @. Jak myslicie cos z tego bedzie?