Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

strajkuję nie ide na cmentarz

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie postanowiłam wysłąć całą rodzinę ze zniczami a sama kocyk, herbatka i koniec tego terroru

Gość gość
jak ty umrzesz to tez nikt z twojej rodziny nie przyjdzie na twoj grob, tylko sie zawina w koc z herbatka hahaha

Gość gość
ja też nie idę

Gość Lord Pała
Ja też. Byłem rano znicze zapaliłem, a głupcy niech teraz stoją i marzną.

Gość gość
też nie poszłam, nie lubię szopek

Swoich bliskich odwiedzam również w inne dni, nie tylko we Wszystkich Świętych.Latem chodzę raz w tygodniu, zimą gdy nie jest mrozno raz na 2 tygodnie. Wczoraj byłam na grobach swoich bliskich; kupilam kwiaty, zapaliłam 5 zniczy.Dziś pojechały dzieci.

Gość gość
a mnie zwisa czy ktoś przyjdzie na mój grób. Mogą mnie zakopać za stodołą albo zostawić na wierzchu :P

Przedmówca akurat ma rację.Po śmierci będzie nam zwisało czy ktoś odwiedzi nasz grób, czy nie?:D Ten pokaz jest dla żyjących - niestety. Pomniki też stawiają który ładniejszy,droższy .Żenada!

Gość gość
To ja zaczęłam temat.Na cmentarzu jestem co tydzień w soboty, o grób dbam systematycznie.A dziś nie i koniec.Mam dość. Kłótnia z mężem na które groby najpierw do której mamusi w tzw ,,głównej godzinie"teściowa myśli ze jestem u matki a matka że u teściowej i mam święty spokój.Amen

Gość gość
Dobrze zrobiłaś. Pamięć o najbliższych żyje w naszych sercach a robienie czegoś pod publiczkę jest żenujące. Ważne, że nie zaniedbujesz rodzinnych grobów, bo dbanie o nie jest zapisane w naszej kulturze i tradycji.

Gość gość
Moi rodzice to byli już dwa razy i na wieczor jeszcze sie wybierają ... szkoda mi gadac już. Fakt pochowali syna (mojego brata), ale po co tam jezdza. Patrzec sie na plytę z kamienia czy pokazac się ludziom? Po co taka szopka, zloty nad trumną z kośćmi i udawanie modlitwy ... Jedno wielkie swieto dla handlarzy chryzantem i zniczy ... aż mnie skreca jak nawet w osiedlowym warzwniaku stoją te kwiaty obok cebuli i papryki.

Gość gość
kafeteria - cmentarz komunalny założony w 1998 roku