Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7mc niemowlak nie chce jeść

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamy jestem załamana. Mój synek ma 7mc i nie chcę jeść nic innego jak mleko z kaszkami owocowymi. Pije też herbatki smakowe w ciągu dnia i wodę z glukozą. Dodam że cały czas karmie tylko piersią, ale odciągam mleko i wiem ile zje. Może jest jakiś błąd w jego jadłospisie w ciągu dnia je następująco: 6 - mleko 120 ml 8 - 100 ml mleka 9:30 120 mleka z kaszką (6 łyżek smakowej) 11:30 -12 herbatka 100 ml 13-14 obiadek 1/2 małego słoiczka jak go zmusze;/ i 120 ml mleka dopija 16 deserek 1/2 małego słoiczka czasem cały 16:30 120 ml mleka 18 woda z glukozą 60-100 ml 19 260 ml mleka z kaszką (6 łyzek smakowej) 23:30 czasem 1 120-150 ml z kleikiem ryżowym 4 120 ml mleka czystego.

Gość gość
według mnie za często karmisz po co podajesz wode z glukozą? moj ma już prawie 8 mc , tydzien temu odstawiłam od cyca i je tak: ok 6- 150 ml mm ok 9/10 - 150 kaszki np malinowej ok 13/14 -obiadek ( cały słoiczek, co drugi dzień daje mu pół żółtka) ok 17 -deserek ok 20 -210 mm + 2 łyżki kleiku kukurydzianego ok 1 -150 mm między posiłkami podaje wode waży prawie 9 kg

Gość gość
oo własnie, po co się podaje wode z glukozą dziecku??

Gość gość
tragicznie karmisz :O dziecko je sto razy dziennie, pije wodę z glukozą a ty się dziwisz, że nie chce jeść?!?!?!? :O:O:O:O to niemowlę z małym żołądkiem a nie tucznik :O

Gość gość
moja ma 7 mc i je : 6 - 180 słabej kaszki z mleczkiem 9 - 180 mleczka 10 - owocek 12 - zupka około 200 - 250 ml 14 - mleczko 17 - 260 kaszki

Gość gość
To dziecko o wiele za duzo je

Gość gość
Rano daj mleko niech będzie nawet te 100 ml po dwóch godzinach daj dziecku śniadanie.... Kanapkę z czymkolwiek, warzywko, jajko. Może być jajecznica, nalesnik. Daj dziecku za trzy godziny przekaske jakiś owoc bądź naturalnych bez cukru jogurt dla dzieci. Po 2 godzinach obiad. Później znoe przekąska, mleko przed snem i basta. Miedzy posilkami nie dwaj dziecku jeść. Bron boże wodę z glkukoza, bo po co? Za dużo dziecku slodkiego daje sz. A jak chcesz kasze dac dziecku to dwaj taka bez cukru i sama ja przyzadzaj. Naradzie bardzo źle dziecko karmisz a jak trak dalej pojdzie to dziecko i w wieku dwóch lat jeść nie będzie chcialo nic poza mlekiem... Boże co za matka :-(

Gość gość
Maly dostaje wodę z glukoza bo ma chore serce i to zalecenie kardiologa. Nie moge podac jajek, jogurtow ani nabialu bo ma,skaze bialkowa. Od jutra zmienue mu menu bo faktycznie za Duzo tego mleka je.

Gość gość
Nie słuchaj kretynek, mój boże... Kanapki i jogurty, jajecznica dla 7miesięcznego bobasa i to jeszcze karmionego piersią. Przecież to dopiero początek rozszerzania diety u takiego malucha. Mleko z piersi ma być na żądanie, w międzyczasie proponujesz inne rzeczy czyli raz dziennie zupka warzywna z mięskiem, raz dziennie kaszka z owocem, dodatkowo mozesz podac okolo bodajze 200ml innych płynów. Ale podstawą diety takiego malucha do roku czasu jest mleko. Jedyny błąd jaki popelniasz to wmuszanie na sile dziecku jedzenia - tego nie wolno robić NIGDY! Ile zje tyle zje i tak najwazniejsze jest mleko, które jest dla dziecka nadal najlepszym pokarmem, to nie sztuczny proszek stojący miesiącami na sklepowej półce.

Gość gość
wg mnie za dużo słodkości,moze zwyczajnie nie chce mu się dlatego jesc

Gość gość
'Kanapkę z czymkolwiek, warzywko, jajko. Może być jajecznica, nalesnik' dla 7 miesięcznego niemowlaka? ty się puknij w głowę :O

Gość gość
moje dziecko tez specjalnie nie chciało jesc,wszystko b powoli.jednak radziłabym warzywa,a owoce okazyjnie

Gość gość
Dziękuje za rady. Dodam że synek nie waży jakoś super duzo 8kg a ma 69cm i 6,5 mc dokładnie.

Gość gość
Mój wazy tyle a ma 8 miesiecy, na piersi dzieci nie przybieraja tak duzo jak na sztucznym mleku. Zmienilabym na twoim miejscu te sztucznie doprawiane kaszki na kleik ryzowy z prawdziwym owocem. Skoro je nieduzo to niech będzie to coś wartosciowego a kaszki z tego co mówisz je bardzo chętnie