Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odparzenia mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

nie mogę sobie poradzić z odparzeniami - sudocrem nie działa i chciałabym się zapytać czy jest coś mocniejszego np. na receptę na odparzenia?

Gość gość
chodzi o pupę niemowlaka

Gość gość
A mąka ziemniaczana?

Gość gość
nie pomaga, miała biegunkę i mimo zmiany co chwilę pieluchy Mała nabawiła się odparzeń, nigdy wcześniej odparzenia mi się nie przytrafiły, mam wrażenie, że robiła "kwasem" - jeden dzień a pupa cała czerwona

Gość gość
clotrimazloum podobno działa, 2,5 w aptece, albo własnie mąką ziemniaczana zasypac dupcie

Gość ale bym ci
clotrimazol jest na grzybicę , nie wolno tego można zakazić drożdżakami skórę , autorko , proponuję na zmianę stosować tormentile forte (3zł) i retimax (3,50zł) powinno ślicznie wszystko zejść do 48 h , stosowałam ten zestaw u nas po biegunce a pupa była cała w pęcherzach jak po oparzeniu pokrzywą

Gość mnbmnb
Spróbuj beapnthen, u nas zawsze działa plus mycie pupy wodą zamiast chusteczkami

Gość mnbmnb
Bepanthen miało być:-)

Gość gość
masc tormentiol super działa

Gość gość
bepanthen jest przeciw odparzeniom a nie na odparzenia

Gość mnbmnb
I przeciw odparzeniom i na odparzenia

Gość gość
retimax to maść ochronna z witaminą "A" która powoduje szybsze regenerowanie uszkodzonej skóry , natłuszcza , eliminuje pieczenie , swędzenie, nie tworzą się łuski na odparzeniu , nie wysuszy więc skóra nie pęka , tormentiol , wysusza, leczy stan zapalny skóry , działa przeciwbakteryjnie, stosowane naprzemiennie tak jak pisała "ale bym ci" faktycznie szybko da rade odparzeniom

Gość gość
najlepsza i najtańsza maśc pięciornikowa złożona z Ziaji. Poleciły mi ją pielęgniarki w szpitalu, stosuję gdy coś zaczyna się dziac, jedna aplikacja i pupa jak nowa ;)

Gość gość
tylko nie tormentiol!!!!!!!! nie wolno go stosowac u niemowląt!!! zawiera kwas borowy...

Gość gość
u nas gdy pojawiają się odparzenia stosuję Linomag (ok 7 zł) i pięknie się wszystko goi

cześć, moja córka miała odpażenia tak mocne, że aż krwawiły. położna kazała smarować pupę: do każdej zmainy pieluchy bepanthen, bo sudocrem jest bardziej dla chlopców, dziewczynki lepiej reaguja na kremy tłuste niz na te zawierajace cynk. Na odpażenie: tormentiol i raz dziennie clotrimazol, by się nie rozwineło zakażenie grzybem. pomogło bardzo.

Gość moja kolezanka
poradzila mi antyperspirant w sztyfcie. Bylam sceptyczna ale w desperacji sprobowalam i dziala fantastycznie.

Gość gość
Przede wszystkim nie uzywaj chustek mokrych tylko odstaw na jakis czas. przy zmiane pieluchy myj pupe woda z mydelkiem dla dzieci a po polecam smarowac linomagiem (u nas podzialal na masakryczne odparzenie po biegunce) badz krem penaten. staraj sie wietrzyc pupe przez pare minut po myciu i powinno pomoc. U nas zadzialalo :) a byly az rany.

Gość gość
Zastanów sie ponadto nad nietolerancją glutenu, po od tego kupki moga miec kwasny odczyn który powoduje blyskawiczne odparzanie sie skóry. Nie wprowadziłas czasem czegoś glutenowego do diety?

Gość gość
według mnie sudocrem to najgorsze co moze byc na odparzenia , zamiast nawilzac to on wysusza skóre. Ja zawsze po zmianie pieluszki smaruje pupe malucha oliwka i nigdy sobie nie odparzyl , pomimo biegunki trwajacej 2 dni..

reagować tak jak podczas poparzenia słonecznego naszej skory :) smarować maślanka, kefirem/śmietaną poparzoną skórę, wkocu podrażnienie ,odparzenie /poparzenie powoduje podbne dolegliwości. Ja w niektórych przypadkach jestem tradycjonalistką

Gość gość
do 17:02 - zastanawiałam się nad nietolerancją glutenu i dlatego odstawiłam go 2 dni temu, czy Twoje dziecko też nietolerowało glutenu?

Gość gość
Moje toleruje, ale wprowadzalam gluten jako jeden z pierwszych skladnikó diety i dlatego czytalam duzo o objawach ewentualnej nietolerancji.

Gość gość
U nas działała maść robiona na receptę w aptece, raz mi przepisywała dermatolog, raz pediatra. A poza tym- napar z szałwii do przemywania za każdym razem przy przewijaniu.