Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

odparzenia mam pytanie

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

nie mog臋 sobie poradzi膰 z odparzeniami - sudocrem nie dzia艂a i chcia艂abym si臋 zapyta膰 czy jest co艣 mocniejszego np. na recept臋 na odparzenia?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
chodzi o pup臋 niemowlaka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A m膮ka ziemniaczana?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie pomaga, mia艂a biegunk臋 i mimo zmiany co chwil臋 pieluchy Ma艂a nabawi艂a si臋 odparze艅, nigdy wcze艣niej odparzenia mi si臋 nie przytrafi艂y, mam wra偶enie, 偶e robi艂a "kwasem" - jeden dzie艅 a pupa ca艂a czerwona

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
clotrimazloum podobno dzia艂a, 2,5 w aptece, albo w艂asnie m膮k膮 ziemniaczana zasypac dupcie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale bym ci
clotrimazol jest na grzybic臋 , nie wolno tego mo偶na zakazi膰 dro偶d偶akami sk贸r臋 , autorko , proponuj臋 na zmian臋 stosowa膰 tormentile forte (3z艂) i retimax (3,50z艂) powinno 艣licznie wszystko zej艣膰 do 48 h , stosowa艂am ten zestaw u nas po biegunce a pupa by艂a ca艂a w p臋cherzach jak po oparzeniu pokrzyw膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mnbmnb
Spr贸buj beapnthen, u nas zawsze dzia艂a plus mycie pupy wod膮 zamiast chusteczkami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mnbmnb
Bepanthen mia艂o by膰:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
masc tormentiol super dzia艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bepanthen jest przeciw odparzeniom a nie na odparzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mnbmnb
I przeciw odparzeniom i na odparzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
retimax to ma艣膰 ochronna z witamin膮 "A" kt贸ra powoduje szybsze regenerowanie uszkodzonej sk贸ry , nat艂uszcza , eliminuje pieczenie , sw臋dzenie, nie tworz膮 si臋 艂uski na odparzeniu , nie wysuszy wi臋c sk贸ra nie p臋ka , tormentiol , wysusza, leczy stan zapalny sk贸ry , dzia艂a przeciwbakteryjnie, stosowane naprzemiennie tak jak pisa艂a "ale bym ci" faktycznie szybko da rade odparzeniom

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
najlepsza i najta艅sza ma艣c pi臋ciornikowa z艂o偶ona z Ziaji. Poleci艂y mi j膮 piel臋gniarki w szpitalu, stosuj臋 gdy co艣 zaczyna si臋 dziac, jedna aplikacja i pupa jak nowa ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tylko nie tormentiol!!!!!!!! nie wolno go stosowac u niemowl膮t!!! zawiera kwas borowy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
u nas gdy pojawiaj膮 si臋 odparzenia stosuj臋 Linomag (ok 7 z艂) i pi臋knie si臋 wszystko goi

Udost臋pnij ten post

cze艣膰, moja c贸rka mia艂a odpa偶enia tak mocne, 偶e a偶 krwawi艂y. po艂o偶na kaza艂a smarowa膰 pup臋: do ka偶dej zmainy pieluchy bepanthen, bo sudocrem jest bardziej dla chlopc贸w, dziewczynki lepiej reaguja na kremy t艂uste niz na te zawierajace cynk. Na odpa偶enie: tormentiol i raz dziennie clotrimazol, by si臋 nie rozwine艂o zaka偶enie grzybem. pomog艂o bardzo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja kolezanka
poradzila mi antyperspirant w sztyfcie. Bylam sceptyczna ale w desperacji sprobowalam i dziala fantastycznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przede wszystkim nie uzywaj chustek mokrych tylko odstaw na jakis czas. przy zmiane pieluchy myj pupe woda z mydelkiem dla dzieci a po polecam smarowac linomagiem (u nas podzialal na masakryczne odparzenie po biegunce) badz krem penaten. staraj sie wietrzyc pupe przez pare minut po myciu i powinno pomoc. U nas zadzialalo :) a byly az rany.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zastan贸w sie ponadto nad nietolerancj膮 glutenu, po od tego kupki moga miec kwasny odczyn kt贸ry powoduje blyskawiczne odparzanie sie sk贸ry. Nie wprowadzi艂as czasem czego艣 glutenowego do diety?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wed艂ug mnie sudocrem to najgorsze co moze byc na odparzenia , zamiast nawilzac to on wysusza sk贸re. Ja zawsze po zmianie pieluszki smaruje pupe malucha oliwka i nigdy sobie nie odparzyl , pomimo biegunki trwajacej 2 dni..

Udost臋pnij ten post

reagowa膰 tak jak podczas poparzenia s艂onecznego naszej skory :) smarowa膰 ma艣lanka, kefirem/艣mietan膮 poparzon膮 sk贸r臋, wkocu podra偶nienie ,odparzenie /poparzenie powoduje podbne dolegliwo艣ci. Ja w niekt贸rych przypadkach jestem tradycjonalistk膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do 17:02 - zastanawia艂am si臋 nad nietolerancj膮 glutenu i dlatego odstawi艂am go 2 dni temu, czy Twoje dziecko te偶 nietolerowa艂o glutenu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moje toleruje, ale wprowadzalam gluten jako jeden z pierwszych skladnik贸 diety i dlatego czytalam duzo o objawach ewentualnej nietolerancji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U nas dzia艂a艂a ma艣膰 robiona na recept臋 w aptece, raz mi przepisywa艂a dermatolog, raz pediatra. A poza tym- napar z sza艂wii do przemywania za ka偶dym razem przy przewijaniu.

Udost臋pnij ten post