Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

metoda yuzpe

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od kilku miesięcy przyjmuję tabletki antykoncepcyjne Novynette. W poniedziałek 28 października zaczęłam nowe opakowanie, jak zwykle po 7-dniowej przerwie. W poniedziałek, wtorek i środę przyjmowałam tabletki o zwykłej porze, mianowicie o godzinie 20. Wczoraj, w czwartek 31 października zapomniałam o przyjęciu tabletki. Przypomniałam sobie o niej dzisiaj, o godzinie 13 i oczywiście od razu ją wzięłam. W ulotce przeczytałam jednak, że jeśli na przestrzeni 7 dni przed pominięciem tabletki wystąpił stosunek, wówczas jest ryzyko zajścia w ciążę. Stosunek był co prawda w środę, po tabletce, ale.. Coś mnie tknęło i postanowiłam wziąć oprócz tej tabletki, którą przyjęłam o 13 jeszcze 3 tabletki- razem 4 i po 12 godzinach, czyli o 1 w nocy kolejne 4 tabletki, tak dla pewności. Wiem, że Novynette nie jest na liście środków polecanych przy metodzie Yuzpe, ale nie dysponuję w tej chwili innymi środkami. Dziś jest Wszystkich Świetych, wiec nie ma jak dostac sie do ginekologa po pigulke 72 po.. Ale czy nie przesadzilam z tymi hormonami? Czy teraz powinnam przyjmowac dalsze tabletki z opakowania czy zaprzestac ich przyjmowania??? Pomocy..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować