Gość gość Napisano Listopad 1, 2013 Witam. Od kilku miesięcy przyjmuję tabletki antykoncepcyjne Novynette. W poniedziałek 28 października zaczęłam nowe opakowanie, jak zwykle po 7-dniowej przerwie. W poniedziałek, wtorek i środę przyjmowałam tabletki o zwykłej porze, mianowicie o godzinie 20. Wczoraj, w czwartek 31 października zapomniałam o przyjęciu tabletki. Przypomniałam sobie o niej dzisiaj, o godzinie 13 i oczywiście od razu ją wzięłam. W ulotce przeczytałam jednak, że jeśli na przestrzeni 7 dni przed pominięciem tabletki wystąpił stosunek, wówczas jest ryzyko zajścia w ciążę. Stosunek był co prawda w środę, po tabletce, ale.. Coś mnie tknęło i postanowiłam wziąć oprócz tej tabletki, którą przyjęłam o 13 jeszcze 3 tabletki- razem 4 i po 12 godzinach, czyli o 1 w nocy kolejne 4 tabletki, tak dla pewności. Wiem, że Novynette nie jest na liście środków polecanych przy metodzie Yuzpe, ale nie dysponuję w tej chwili innymi środkami. Dziś jest Wszystkich Świetych, wiec nie ma jak dostac sie do ginekologa po pigulke 72 po.. Ale czy nie przesadzilam z tymi hormonami? Czy teraz powinnam przyjmowac dalsze tabletki z opakowania czy zaprzestac ich przyjmowania??? Pomocy.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach