Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym żeby w państwie w którym żyje była dobra silna władza która miałaby

Polecane posty

Gość gość

nad zupełnie wszystkim kontrole Przeraża mnie to, że bandyci są silniejsi niż państwo i śmieją się policji w twarz, że mają racje bytu w ogóle takie rzeczy jak mafie, grupy przestępcze itd. Albo to że w domach czasem latami mogą się dziać okropne rzeczy (np. przetrzymywanie córki w piwnicy przez ojca, gwałcenie jej itd) i nikt nie interweniuje, jakby życie każdego obywatela od urodzeniaa było ściśle kontrolowane to nie byłoby to możliwe... Chciałabym żeby nie było przestępców, raz dlatego, że państwo byłoby tak silne, że mogłoby ich bez żadnego problemu zwalczać... ale przede wszystkim dlatego, że wszyscy mieliby odpowiednio ukształtowany światopogląd bo wszystko z czym ludzie się stykają (filmy, muzyka, internet itd) byłoby pod ścisłą kontrolą państwa pod kątem treści, tak żeby ludzie nie mieli szans nauczyć się niczego złego. Własność prywatną powinno się usunąć. Wiem, że to może trochę utopia, no ale czy tak nie byłoby dobrze? W sumie koncepcja państwa Platona jest interesująca, jak ją trochę zmodyfikować i unowocześnić. A Wy co o tym myślicie?

Gość gość
Za trudny temat na dzisiejsze, radosne święto

Gość gość
tylko czy władza byłaby dobra? wątpliwe

Gość fotel
trochę przesadziłeś z takim tematem na kafe. i jeszcze ten platon .raczej nie licz na liczny odzew.wrzuć coś o oralu,analu,pierdzeniu przy partnerze ,czy braku orgazmu lub jego nadmiarze.albo w ogóle zmień forum.

Gość minnie243
fotel, myślisz, że wszyscy są tu na Twoim poziomie?

to nie Platon, to czysty faszyzm, czyli kontrola i inwigilacja obywateli w każdej dziedzinie życia.

Gość gość
no właśnie, to faszyzm, nie, nie chcialabym życ w takim państwie

Gość gość
Ja się w sumie zgadzam. Ci którzy się nie zgadzają są pewnie zdemoralizowanymi ćpunami i nie chcieliby żyć w porządnym państwie

Gość fotel
minnie243.twój komentarz świadczy że twój poziom nie jest moim poziomem.

Gość księżna Anna
moja droga to jest utopia bo! kontrola bardziej niszczy niż pomaga