Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okresowezałamanianerwowe

okresowe załamania nerwowe

Polecane posty

Od kilku lat, co jakiś czas miewam jakby "załamania nerwowe", mam poczucie beznadziei, niekiedy pojawiają się myśli samobójcze (jednak nie mogłabym zrobić tego mamie), nie układa mi się w sprawach sercowych (wdałam się swojego czasu w znajomość, z której nie mogę się wyleczyć, mimo że nie rokuje na przyszłość), straciłam przyjaciółkę, ostatnio też skomplikowała mi się sytuacja ze studiami. Często płaczę, czuję się samotna i czuję, że z czasem będzie co raz gorzej. Mam poczucie wyobcowania. Myślę, że to nie jest depresja, bo zdarza mi się odczuwać radość, jednak jest to krótkotrwałe. Staram się wychodzić z domu, chodzę na siłownie, dbam o siebie, ale mam wrażenie, że już nic dobrego mnie nie czeka. Miło wspominam liceum, wtedy czułam się szczęśliwa. Czy ktoś tak miał? Albo czy potrafi zdiagnozować co mi jest?

chyba mój wątek zginął w gąszczu innych..

dodam jeszcze, że ludzie odbierają mnie jako optymistkę. Dobrze się maskuję. Jestem uśmiechnięta, sporo żartuję, ale też często łapię tak zwane "zawiechy"

Gość gość
Przecztaj ksiazke Radosc zycia z popularnego portalu ch....uj. Jest ona o mechanizmach powstawania depresji. Popelniasz bledy bo skupiasz sie na negatywnych stronach swojego zycia i porownujesz sie z innymi. To zawsze prowadzi do depresji i nie wolno tego robic. Jestes jedyna i wyjatkowa. Skup sie na dobrych rzeczach i rob dobre rzeczy. Mysl dobrze o innych i sobie. Zadbaj o diete. Wspaniale sa owoce i soki owocowe. Wkrec zarowki mocniejsze zwykle a nie swietlowki na zime. Mi to pomaga. Pozdrawiam

Gość gość
Jeszcze olej z wiesiolka dziala cuda. Jedz po kilka kapsulek dziennie.

Gość gość
ja pół swojego życia jestem w dole i załamanie nerwowe mi nie mija, do tego silna nerwica lękowa to jest dopiero katorga a nie życie

Dziękuję za rady. Czy chodzi o książkę Davida Burns'a? Również pozdrawiam

Do gościa 23:39:19, czy bierzesz jakieś leki, byłaś/byłeś u psychologa/psychiatry?

Gość gość
a masz pracę?

Gość gość
nie mam, studiuję i to wlasciwie dwa kierunki, wiec ciezko byloby mi znalezc czas