Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziecko i kleik

czy mogę podać takiemu dziecku kleik kukurydziany

Polecane posty

Gość gość
chociaż jak teraz sobie przypominam to my zaczęliśmy od kaszki bez mlecznej bezglutenowej tak mi pediatra kazała. Ja używałam z humany kaszki .

Gość dziecko i kleik
ja póki co popróbuję z tym kleikiem ale zwiększę ilość, tak stopniowo bo się troche boję co będzie, na to co mu dałam chyba nie zareagował więc chyba nic złego nie powinno się dziać

Gość gość
A tak pozatym to jak moje dziecko nie najadalo sie w dalszym ciagu to zaczelam stopniowo rozszerzac diete. jak syn mial 3 miesiace i pare dni to zaczelam podawac marchewke z jablkiem i przed 4 miesiacem kaszki mleczno ryzowe.Dluzej wytrzymywal i bylo mniej awantur z wilczego glodu. :)

Gość dziecko i kleik
Ja sie zastanawiam jak mam wytrzymac jeszcze 5 tygodni!

Gość gość
Mojej córce pediatra pozwoliła wprowadzać sok z marchwi jak skończyła 3 m-ce, myślę że powinnaś zapytać pediatrę. 18 lat temu jak urodziłam pierwsze dziecko zupełnie inaczej podchodzono do wprowadzania pokarmów. Od 4 zasypywałam mleko manną a teraz cudowanie. Natomiast teraz moja 17 m-czna córka od 3 m-ca miała sok z marchwi pół na pół z wodą przegotowaną potem jabłko itd. Rodziłam z koleżanką w tym samym dniu - kiedy moja zjadała w szpitalu 30 ml co 3 godz jej 90 a nawet 120 ml bo tak sie darł. Musiał do końca butlę opróżnić.

Gość gość
zupelnie nie rozumiem dlaczego nie dasz dziecku po prostu wiecej mleka jesli jest glodny? Po co ten kleik? jeszcze bedzie mial czas na kleiki i kaszki. Podaj dziecku 150 ml lub nawet wiecej jesli tyle potrzebuje, zareczam Cie, ze nie zje wszystkiego jesli nie bedzie glodny.

Gość dziecko i kleik
no właśnie wczoraj rozmawiałam z ciocią, mówiła, że w 3 miesiącu podawała swojemu synkowi rozgniecionego banana i coś tam jeszcze i chyba takie leciutkie zupki nawet 19 lat temu bo w 3 miesiącu całkowicie odmówił mleka, oczywiście nic mu nie ma :)

Gość dziecko i kleik
zaręczam, że zje bo już próbowałam a nie mogę walić w dziecko 3 miesięczne chyba ćwierć litra mleka na jeden posiłek

Gość gość
3 miesieczne dziecko nie je z lapczywosci jak my-dorosli lub starsze dzieci, je tyle, bo widocznie rosnie mocno i tyle jego organizm potrzebuje! Moj syn tez jadl duzo wiecej niz inne dzieci, 180 ml w wieku 3-4 miesiecy , dzis ma 7 tak , jest wysoki i szczuply. Bez problemu mozesz dac wiecej.

Gość dziecko i kleik
tak ale on przybiera na wadze bardzo szybko i dużo a to chyba też nie jest zbyt dobrze? kilogram na miesiąc.

Gość gość
kilogram na miesiac to akurat jest normalne u niemowlat, pozniej zwolni, a jak zacznie pelzac, raczkowac, chodzic to bedzie jeszcze mniej przybieral na wadze, bo bedzie to spalal. mam 3 dzieci, moje tez przybieraly po kilorgamie przez kilka pierwszych miesiecy, pediatra byla zadowolona, dzis maja 11, 9 i 7 lat, sa szczupli.

Gość gość
Możesz też dawać jeść co 2-2,5 godz (nam gastrolog tak zaleciła).Mała wolała częściej jeść, spokojnie pokarm po 2 godz jest w dwunastnicy i możesz podać następny posiłek.

Gość gość
Kleik ryżowy można z palcem w nosie podawac małym dzieciom. Ja córce zaczęłam podawać jak miała m2 m-ce na noc, bo bardzo ulewała i się krztusiła- chciałam uniknąć tragedii. Lekarz powiedział, że bardzo dobrze zrobiłam i ze z kleikiem ryżowym to bzdura że mozna po 4tym miesiącu, bo on jest bardzo neutralny i bardzo lekkostrawny nawet dla takiego malucha

Gość dziecko i kleik
spróbuję w dzień podac wiecej tego klwiku zeby zobaczyc jaka bedzie reakcja