Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaJakubusia

Kto sie ubiera w Galeriach handlowych

Polecane posty

Gość MamaJakubusia

Jakoś specjalnie nigdy nie ciągnęło mnie do Galerii handlowych. Nigdy nie były na moją kieszeń, a teraz jak urodziło się mi dziecko to już w ogóle nie ma o czym mówić. Ostatnio jednak wybrałam się z synem do Silesi w Katowicach i musze to napisać , jestem w szoku. Dużo pięknych zagranicznych sklepów. Cudne ubrania, eleganckie, piękne materiały, wspaniała jakość. Tylko te ceny... Kurteczka dla dziecka 150-300zł. A ja kupiłam w SH za 20 zł. pewnie ze nie wygląda az tak pięknie, bo stara kolekcja, bo trochę już sprana... Jednak zastanawia mnie KOGO stać żeby się tam ubierać? Widziałam całkiem sporo mam z małymi dziećmi, owszem kupowały, a nie tylko oglądały. Same ubrane były pięknie i dzieci również. Naprawdę widać było zupełnie inna jakość od tej którą widzę na co dzień na moim biednym osiedlu. Powiedzcie mi kogo na to stać? Ile trzeba zarabiać?

Gość gość
Ja kupuję tylko w galeriach handlowych, ale nie w najdroższych butikach, raczej sieciówki. Dla dzieci najczęściej z h&m, czasami c&a, zara, kappahl, reserved, wójcik. Chętnie korzystam z wyprzedaży.

Gość gość
Ja też kupuję w galeriach ale też w takich "tańszych" sklepach- h&m, orsay,new yorker.

Ja się ubieram:) I nei dlatego że nie mam co zrobić z pieniędzmi, ale dlatego że to jedyne sklepy, jakie są otwarte, gdy mąż wraca późno z pracy i mam z kim zostawić dzieci. Rzadko coś kupuję, ale jeśli już to ostatnio głównie w top secret i reserved a dzieciom w 5 10 15, tak więc nie tracę majątku, a wkurza mnie ganianie po mieście i proszenie o łaskę panie w sklepach , żeby zechciały mnei obsłużyć, zamiast gadać z koleżanką...

Gość gość
Ja odwiedzam galerie raz na 3 miesiace z racji tego ze mieszkam w malym miescie,wydaje wtedy ok 5 tysiecy,zarabiam 2tys/miesiac,mamy z mezem uklad ze cala moja pensje moge wydawac na siebie,gdyby nie maz tez bym musiala kupowac w lumpeksach

Gość gość
My sie ubieramy w galeriach handlowych lub w outletach. Jak zarabialismy mniej to po prostu mielismy mniej ubran, zreszta nie chodzimy na zakupy bardzo czesto, bo dobrej jakoscip ubrania starczaja na kilka lat. wybieramy klasyczne fasony.

Gość gość
w czwartek bylam w lumpie. widzialam sliczny plaszczyk szary hm. stan idelany. ale za maly dla mnie i za dlugi. kubilabym go sobie. bo na nowy za 300-400zl nie stac mnie. a i tak nie chodze wtakich rzeczach na codzienn tylko okazjonalnie.

Gość gość
tez kupuje w galeriach zwlaszcza gdy zaczynaja sie wyprzedaze i obnizki, a tak to okazjonalnie, gdy potrzebuje jakiegos ciucha to wlasnie zaczynam poszukiwania od galerii.

Gość gość
ja ostatnio w galerii kupowalam ponad 4 lata temu. wyprawke dla corki. byly mega obnizki.

Gość gość
ja raczej się ubieram w galeriach ,bo nie wiem gdzie indziej miałabym się ubierać ,ale też czasami sobie kupię spodnie z sali w Tesco ,nie chodzę po jakiś mega drogich sklepach tylko zwykłych gdzie większość się ubiera ,no ale np mój mąż juz sobie spodni czy głupiej koszulki nie kupi w H&M czy Reserved on wybiera zawsze te droższe sklepy a ja wolę mieć więcej niż jedne spodnie za 400zł .

Gość gość
kupuję w galeriach: h&m, c&a, new yorker, reserved - moje ulubione. W takiej galerii mam dużo sklepów do wyboru. Nie mam ochoty jeździć po całym mieście od sklepu do sklepu... Mieszkam w Łodzi, dość spore miasto. Uwielbiam Port Łódź - dużo sklepów i dużo miejsca :)

Gość gość
Port lodz zdecydowanie lepszy niz manufaktura pod wzgledem sklepow :) tez kupowalam kiedys w galeriach ale w koncu wynioslam sie z polski

Gość gość
nie trawię Manufaktury :/ ciasno i pełno ludzi... Mam wrażenie, że tam idą bardziej na lanserkę niż na zakupy... W Porcie dużo miejsca tak jak lubię :)

Gość gość
zdarza mi się, chociać ja potrafię równiez na bazarze czy w lumpeksie też coś znaleźc. Mam szczęście do zakupów, nawet jak nie planuję zawsze znajdę coś dla siebie...kiedyś też wydawało mi się, że galerie sa poza zasięgiem, ale są sklepy droższe i tańsze...coraz większe wyprzedaże, a co najważniejsze rzeczy na czasie,a w lumpeksie to raczej sprzed kilku sezonów....

Gość gość
Ale bieda w tej Polsce.

Gość gość
też korzystam z Galerii, jest tam tyle sieciówek, wymienianych przez dziewczyny i wcale nie jakieś drogie, są też wyprzedaże i wtedy korzystam też z tych droższych sklepów., ja jednak trzymam się zasady, że lepiej parę rzeczy drogich, lepszej jakości niż masa ciuchów za grosze i po jednym, dwóch parniach robi się szmata.

Do manufaktury mam blisko, ale w Porcie więcej jest ciuchów. Osobiście tylko kilka razy dałem więcej za spodnie niż 40zl jak kupuję to na wyprzedazach a że mam dość nietypowy chyba rozmiar, to zawsze masa ubrań pozostaje dla mnie :D H&M, Bershka, Reserved, Cottonfield (ale tutaj tylko jak mam więcej wolnej gotówki).

Gość MamaJalubusia
My teraz mamy trudną sytuację finansową i w sumie to ledwo na życie nam wystarcza. Czasem kupuję cos dziecku w h&m ale to raczej 1-2 ciuszki na mc. max 50zł co i tak jest dla mnie dużą sumą. Dla siebie nie kupuję nic. A w tym pytanie to chodziło mi raczej o droższe sklepy takie jak Zara Gap i ine jakieś światowe marki, nazw nie pamiętam.

Gość gość
H&m to tez swiatowa marka;-) generalnie kupuje tylko ciuchy w galeriach bo nawet nie mam pomyslu gdzie indziej. Czasem trafi sie jakis maly butik no name, ale tam sa ceny podobne jak w sieciowkach.

Gość gość
Yyy raz, że galeria handlowa piszemy z małej litery. A teraz do rzeczy...Ja często przechodzę obok pewnej sporej galerii lub przez nią i to, co widzę na wieszakach niekoniecznie mnie zachwyca. Popatrz na metki - te ładnie wyglądające ubrania są szyte w Chinach i często ze złej jakości materialów. Dlatego nigdy nie płacę pełnej ceny, jeśli kupuję coś w galerii, to na promocji, zawsze chodzę na zakupy w styczniu i lipcu. Największe wyprzedaże. Pełna cena jest mocno zawyżona.

Dokładnie, pełna cena niektórych ubrań to żart. Niestety koszule rzadko są w przecenienia więc czasem trzeba dużo za nie dac. Najlepsze promocje są w wawie czasem też tam jeżdżę.

Gość gość
Czasem kupuje w galerii bo mam blisko. Najwiekszy mankament- bywaja super ciuchy, niby pojedyncze egzemplarze , a akurat moze sie zdarzyc , ze spotkasz kobiete w identycznym na imprezie. Mnie niestety tak sie zdarzylo. Od tej pory boje sie kupowac np sukienek w chakterystycznych wzorach, wole raczej cos, co moge sama zestawic po swojemu- spodnie, spodnice, szale, torby W galerii najwiecej kupuje w Solarze, zwlaszcza gdy sa przeceny. Poza tym bardzo duzo kupuje w lumpeksach , jak nie trafie, przynajmniej nie zaluje wydanej kasy.

Gość jagna656
ja kupuje glownie w galeriach ale nie w najdroższych tylko sieciowkach,bardzo często uda mi się cos fajnego wyhaczyc na wyprzedażach na ceny dużo nizsze niż np. na bazarach.

Gość gość
A ja czasami lubię poszaleć w galeriach, ale z głową zazwyczaj robię zakupy raz na jakiś czas i to takie bardziej eleganckie, na wyjścia, imprezy itd. Korzystam z wyprzedaży bo zawsze coś fajnego za grosze można dostać. Dla synka często kupuje w moim ulubionym sklepiku internetowym to właściwie outlet Wójcika czy dadaka. Fajne i modne ciuchy za niewielkie pieniądze. Jak ktoś chce sprawdzić o to link http://ebabelkowo.pl/pl/p/Bluza-chlopieca-Indianin-rozmiar-92/658

ja kupuje ciuchy w galeriach - ale nie mieszkam w pl i ceny w stosunku do zarobku sa tutaj calkiem niezle.

Gość gość
Ja np ale dlatego że nie mam pomyslu gdzie mogłabym indziej ;-) nienawidzę targu, mam uraz i nie byłam już chyba 10 lat, a małe sklepy są otwarte w godzinach w których większość ludzi jest w pracy, zostają galerie ale raczej 90 procent rzeczy kupuje na wyprzedaży bo ceny regularne to jakaś pomyłka przy takiej jakości materiałów

Gość gość
Nie wiem o czym piszesz. Trzeba wybierac tanie marki: c&a, h&m, reserved i kupowac glownie na wyprzedazach.

Gość gość
Na wyprzedażach można złapać bardzo duże obniżki. Ja lubię w centrach hadlowych chodzić do tych trochę tańszych sklepów. Np. ostatnio w moim ulubionym CH Auchan Gdańsk otworzyli terranova, ccc, gdzie i ciuchy i buty można dostać w bardzo dobrych cenach niekoniecznie 200zł za bluzę

Gość gość
ja sie ubieram i chyba kazdy moj znajomy tez. zwykle jest duzy wybor i ladne rzeczy są. ja nie wiem jak ludzie moga chodzic do butikow gdzie sa moze 2 sukienki na krzyz, ktore kosztuja prawie polowe mojej wyplaty. raz weszlam do takiego i od razu wyszlam. kogo na to stac? ja tez lubie tego gdanskiego Auchana, bo jest tam duzo rzeczy i jest dobry wybór. poza tym sie rozbudowuja caly czas i chcialabym juz zobaczyc jak to sie bedzie prezentowalo w calosci. te galerie to z roku na rok coraz lepsze sa.