Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co z tym zrobic

Polecane posty

Gość gość

Mam taki troche glupi problem z moim facetem... Tzn On chce zaczac wspolzyc a ja po zlych doswiadczeniach, wolalabym poczekac z tym do slubu... Kiedys popelnilam blad i nie chcialabym tego powtorzyc. Wiem ze moze to glupio brzmi bo w koncu juz mam zaliczony pierwszy raz a teraz chce poczekac do slubu... Sęk w tym ze moj partner nie bardzo to akceptuje i caly czas liczy na to ze jednak zmienie zdanie... Jak mam do niego dotrzec zeby zrozumial moje stanowisko? Twierdzi ze to troche nie na miejscu ze ktos wczesniej zawalil a On musi teraz czekac... Co zrobic?

Gość lales
w sumie ciezki temat

Gość gość
Ja Cię rozumiem, też miałam takie dylematy. Mój pierwszy facet mnie zostawił, potem chciałam więc czekać z seksem do ślubu, żeby znowu ktoś mnie nie wykorzystał i porzucił. I tak czekałam z tym seksem, miałam kilku chłopaków, z żadnym nie spałam. Z jednym byłam kilka lat, bez seksu, wielka miłość, a i tak mi się nie oświadczył, ani nic, związek nic nie szedł do przodu pod żadnym względem. Więc dałam sobie z nim spokój. Poznałam nowego chłopaka. Bardzo się o mnie starał, dobry dla mnie, widać że mu zależy, no więc mu uległam, bo w końcu mam już prawie 30 lat więc i tak już pewnie za mąż nie wyjdę. Ale taki regularny seks bez ślubu mi się nie podoba, powiem Ci że źle się z tym czuję. Oczywiście nie muszę z nim sypiać, ale jakoś tak szkoda mi patrzeć, jak on się męczy, bo jednak facet ma swoje potrzeby. Bo ja to z tego seksu żadnej przyjemności i tak nie mam.

Gość gość
Jeszcze dopiszę, że ja nie mam tak, że boję się że mnie facet zostawi i dlatego z nim śpię, bo akurat ja lubię być sama, więc bym się tym nie przejęła jakby mnie zostawił dla takiej co mu daje 5 razy dziennie ;) Ale po prostu nie chcę być taką sadystką, ech... Bo na małżeństwo to ja już nie liczę, bo kto się ożeni z 30latką ?

Gość gość
Czyli krótko mówiąc karzesz go za błędy poprzednika i jasno dajesz mu do zrozumienia że mu nie ufasz. Gratuluję podejścia, ja bym w życiu nie ożenił się z kobietą, która deklaracje że zaufa mi dopiero jak się z nią ożenię, a seks ma być dopiero po ślubie, mimo że z innym to robiła. Co ja gorszy? Bez jaj na prawdę....

Gość gość
Ludzie w roznym wieku biora slub.. No ja wlasnie nie wiem co z tym zrobic bo boje sie ze spieprzymy to co jest miedzy nami. On jedna liczy na to ze w koncu sie przespimy... Tylko ze wiem jak to wczesniej wygladalo i czuje do siebie wstret ze sie pospieszylam a nie poczekalam i teraz nie chce zeby to znowu tak wygladalo

Gość gość
Ufam Mu i dokladnie On mi mowi to samo co Ty ze ktos zawalil a On musi cierpiec...

Gość gość
Może jeszcze napiszę Ci, że nie podoba mi się naleganie Twojego chłopaka, ja bym nie była z kimś kto mnie do tego przymusza. Co innego jak ja chcę, to wtedy się zgodzę, ale jakby ktoś mnie do tego namawiał to na pewno bym mu nie "dała". Jak nie mam ochoty to tego nie robię, nawet jak mój facet bardzo chce. A skoro chłopak tak bardzo Cię kocha to niech Ci się oświadczy, co za problem?

Gość gość
Skoro cierpi to czemu się z Tobą po prostu nie ożeni? Chce cię najpierw przetestować w łóżku, żeby potem łaskawie ci kupić pierścionek? I będzie cie tak 5 lat testować, a potem cię zostawi dla innej, bo ty mu się znudzisz. Nigdy nie wiesz jak będzie. A ile masz lat tak w ogóle?

Gość gość
Taki ze ja nie chce jeszcze slubu i On o tym doskonale wie, za kazdym razem kiedy podejmuje temat slubu ja go ucinam bo nie czuje sie na to gotowa... Z jednej strony nalega z drugiej mowi ze poczeka jak nie bd chciala ale caly czas zaznacza ze liczy na to ze zmienie zdanie

Gość gość
Mam 23 lata wiem glupio to brzmi ze takie cos pisze ale nie wiem co z tym zrobic

Gość gość
a ja go rozumiem, co innego jakbys nie byla gotowa na seks albo bylabys osoba gleboko wierzaca i z tego powodu chcialabys poczekac, a ty brak seksu i warunek slubu traktujesz jako zabezpieczenia zeby cie nie zostawil? masz 15 lat ze nie wiesz, ze slub nie jest gwarancja niczego?? nie usmiechaloby mi sie ponosic konsekwencje twoich wczesniejszych pomylek i tego, ze jakis tam facet kiedys postapil wobec ciebie nie fair

Gość gość
Czyli wy się dopiero poznajecie, skoro jeszcze nie wiesz czy chcesz go za męża czy nie. Więc pewnie krótko się znacie, wczesny etap związku, więc naprawdę nie musisz z nim sypiać skoro nawet go dobrze nie znasz. Jak długo go znasz?

Gość gość
Bo każdy by się tak czuł na jego miejscu. Argumentem czekania do ślubu jest wiara i jeśli jest się dziewicą, a nie że inny facet coś tam zrobił. Nie możesz tak po prostu zasugerować facetowi że pójdziesz z nim do łóżka, dopiero jak ci przysięgnie przed prawem i Bogiem, że zawsze będzie z tobą. Z zaufaniem to nie ma nic wspólnego. Ty go dosłownie porównujesz z tamtym facetem, mierzysz jedną miarą. Ja bym się czuł zraniony. Druga sprawa: skąd podejście że ślub wszystko załatwia na amen? Nie widzisz ile teraz jest rozwodów. A jak się dobrze nie poznacie przed ślubem to większa szansa że małżeństwo się rozpadnie. Chyba lepiej rozstać się przed ślubem niż zostać rozwodnikiem prawda?

Gość gość
To młodziutka jesteś. Nie musisz jeszcze tego robić, skoro nie masz ochoty. Ja do seksu dopiero niedawno dojrzałam, a jestem sporo starsza od Ciebie. Z tym naprawdę nie trzeba się śpieszyć. Ja nie żałuję, że tak długo z tym czekałam.

Gość gość
Nie traktuje tego jako zabezpieczenie ze mnie zostawi, po prostu boje sie ze to sie spieprzy jak poprzednio... znamy sie ponad rok

Gość gość
Właśnie. Wiazac się z dziewicą, która mówi mu od razu, że chce poczekac z seksem do ślubu koleś ma jasną sytuację. Akceptuje to albo nie. A ty mu wykoczyłaś mniej więcej z czymś takim "znałam faceta, który brzydko mnie potraktował, Tobie tez nie ufam wiec szlaban na seks" :D Nie wspominając już o tym, jak głupiutka musisz być skoro myślisz, że jak ktoś się z tobą ożeni to już ci żadnego numeru nie wywinie, no bo w końcu już po ślubie :D

Gość gość
Ona ma prawo mieć swoje zdanie i swoje poglądy. A skoro chłopak tego nie akceptuje, to poszukaj innego, nie ma sensu się męczyć w nieudanym związku. Ja Ci napisze od serca, bo jestem starsza od Ciebie i trochę już przeżyłam, że w życiu trzeba być egoistką i szanować się, i nie robić tego na co nie masz ochoty. I nie bój się, że chłopak cię zostawi jak mu nie dasz, trudno, jego strata. Nie jesteś jego żoną i nie masz obowiązku z nim sypiać. Jak jemu się to nie podoba, to go zostaw i poszukaj innego, szkoda tracić czas na kogoś kto cię nie rozumie. I po prostu nie bój się być sama, sama ale w zgodzie ze sobą.

Gość gość
moze sie speprzyc i po slubie, i tak traktujesz to jako zabezpieczenie, inaczej nie wymyslilabys sobie czekania az do slubu, tylko np. "chce go lepiej poznać, nie idę od razu do lozka tylko np. po pol roku, roku"

Gość gość
czyli co? zeby sie poznac tak na full trzeba ze soba sypiac przed slubem? bo ja juz nie rozumiem... kiedys popelnilam blad przespalam sie z chlopakiem i teraz tego zaluje ze nie poczekalam, bylam mloda glupia i tyle. dlatego teraz staram sie to naprawic i poczekac

Gość gość
Nie traktuje tego jako zabezpieczenie ze mnie zostawi, po prostu boje sie ze to sie spieprzy jak poprzednio... znamy sie ponad rok xxx A tego że potem spieprzy się wam w małżeństwie to już się nie boisz? Dam ci radę: przestań żyć przeszłością i porównywać każdego z twoim byłym bo to krzywdzące.

Gość gość
dlaczego zalujesz, ze przespalas sie z tamtym?

Gość gość
nie jestem glupiutka i sadze ze jak wezme slub to mnie koles nie pusci w trabe... swietnie zdaje sobie z tego sprawe... teraz sa takie czasy ze wiekszosc ludzi zdradza i robi w...

Gość gość
czyli co? zeby sie poznac tak na full trzeba ze soba sypiac przed slubem? bo ja juz nie rozumiem... kiedys popelnilam blad przespalam sie z chlopakiem i teraz tego zaluje ze nie poczekalam, bylam mloda glupia i tyle. dlatego teraz staram sie to naprawic i poczekac xxxxx Tak trzeba koniecznie, żeby po ślubie się nie okazało że kompletnie do siebie nie pasujecie w łózko. Np. macie skrajnie różne temperamenty, jedno chce codziennie drugie 1 na miesiąc itd. Ale pewnie dla ciebie ślub wszystko gwarantuje, a zdrady i rozwody to mit.....

Gość gość
Nie słuchaj tych komentarzy na forum, słuchaj siebie przede wszystkim, czego ty chcesz. Jak nie jesteś gotowa to tego nie rób, nie zmuszaj się bo chłopak tak chce. Niech sobie sam zrobi ręką jak go fiut swędzi, a nie ciebie przymusza. Nic na siłę. Za 5 lat może zmienią ci się poglądy, ale teraz skoro masz takie zdanie, że nie chcesz bez ślubu, to tego nie rób. Ja myślę, że ten twój chłopak to i tak nic specjalnego, skoro cię przymusza i wywiera na ciebie presję. Ja z moim byłym byłam kilka lat i tego nie robiliśmy, związek sie rozpadł ale z innego powodu, niezwiązanego z seksem. Jak facet kocha to poczeka ten rok aż dziewczyna dojrzeje, ty masz dopiero 23 lata, możesz być jeszcze niedojrzała do tych spraw i masz do tego prawo.

Gość gość
dlatego ze pozniej on sypial z kazda jedna laska jaka spotkal, i zaluje ze ja z sie z nim przespalam a w miedzyczasie kilka innych lasek tez z nim spalo. dotykal mnie a pozniej jakies inne panienki

Gość gość
dlatego ze pozniej on sypial z kazda jedna laska jaka spotkal, i zaluje ze ja z sie z nim przespalam a w miedzyczasie kilka innych lasek tez z nim spalo. dotykal mnie a pozniej jakies inne panienki XXXX I dlatego z OBECNYM chcesz czekać do ślubu. Nie no faktycznie mu ufasz, nie porównujesz go z byłym, a ślubu nie traktujesz jako zabezpieczenie.

Gość gość
ale bylas z nim w zwiazku czy to byl seks bez zwiazku?

Gość gość
To że kiedyś tam przespałaś się z głupoty czy naiwności z jakimś doopkiem, to nie znaczy, że teraz nie masz prawa czekać z kolejnym chłopakiem z seksem do ślubu, to Twoja sprawa i facet powinien to zaakceptować a jak mu się nie podoba to niech spada. Widać że jesteś bardzo wrażliwą dziewczyną. Nie pytaj się ludzi na forum jak masz żyć, bo tu siedzą sami onaniści wychowani na p or no lach dla których w zyciu liczy się tylko żarcie i seks, tacy cię po prostu nie zrozumieją, bądź sobą :)

Gość gość
co gorsze to ja Mu na samym poczatku znajomosci powiedzialam ze chce poczekac, ze kiedys popelnilam blad i teraz chce to naprawic,i On to zaakceptowal a teraz mi z takimi rzeczami wyskakuje