Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak i co jedzą wasze półroczne dzieci

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, mój synek ma 6 misięcy. Jego glównym posiłkiem jest nadal mm. Mały mniej więcej pije tak: 7-8 -180 mm ok 10- kilkanaście łyżek kaszki mleczno-ryzowej. 12-13- 180 mm 16-17-180 mm 20-21 180 mm No i jeszcze w porze obiadowej albo po poludniu stram sie mu dawać jakies zupki ewentualnie dania ze słoiczka. Z tym,ze mały je tego niewielkie ilości. Próbowałam tez nie dac jednej porcji mm i zastapić to zupką. Ale nic z tego , pojadl kilka lyżeczek i tak musiałam dać mleko.

Gość gość
aha i jeszcze w nocy pije mm. czasmi jest to już ok 1-2 , podaje gdy mały sie wierci. A czasami dopiero 3-4 rano.

Gość gość
mozesz sprobowac mieszac zupe z mm-najpierw wiecej mleka i stopniowo coraz mniej a wiecej zupki

Gość gość
Moja ma 7 mies. to jest moje 3 dziecko rano mm 2 sniadanie kaszka rtzowo mleczna lub zwykly grysik gotowany z owocami obiad zupa 2 danie ,potrawka naprzyklad z krolikiem lub kurczakiem nastepnie mleko okolo 20 mleko Rano budzi sie o 8

Gość gość
moje dziecko 7-8 180ml mleka 10 180 ml mleka 12 - owoc (banan, jabłko, gruszka, malina, winogrono - co jest w domu) 14 - zupa 200ml (ziemniak, marchewka, pietruszka, groszek, kalafior) 17 180 mleka 20 180ml mleka + 2 miarki kaszki ryzowej naturalnej