Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 25 latka bez męzą to stara panna

Polecane posty

Gość gość

jeśli ma faceta na stale tylko bez slubu?

Gość gość
może jeszcze nie ,ale za kilka lat powiedzmy od 28 roku zycia już to będzie stara panna

Gość gość
tak

Gość gość
Juz odpowiadam, zobowiazana Twymi watpliwościami. Wg mnie nie. Wg Twej teorii stara panna to od 18 sie zaczyna na pewno. Starsza panienka to tak od 40 raczej chyba, co nie?

Gość emilka21212112
Wg mnie tak od 30-stki to już jest stara panna

Gość gość
stara panna jest juz od 19 roku zycia

Gość gość
Nie, raczej od 40, wtedy jest zasada : o jednym oku byleby w tym roku, pamietacie?

Gość emilka21212112
a przynajmniej tak jest odbierana przez rodzinę i społeczeństwo. ale już od powiedzmy 23 roku zycia rodzina zaczyna sie pytać ( a przynajmniej moja) kiedy slub itd . teraz mam 25 lat i od jakis 2 lat sie dopytują na z okazji rodzinnych spotkań :P mam faceta ,ale jeszcze nie zamierzamy brac ślubu... a i pochodzę z miasta uprzedzając pytania ,a nie ze wsi żadnej :P

Gość gość
Od 40 .

Gość gość
lepiej być starą panną niż starą babą

Gość gość
30, 32...

Gość gość
A od 50, albo 40 w myśl przysłowia :o jednymoku aby w tym roku..

Gość gość
a od kiedy jest się starym kawalerem?

Gość gość
stara panna to archaizm , chyba tylko starsi l udzie juz tak mysla. nie widze niz dziwnego w byciu singlem.

Gość emilka21212112
starym kawalerem też gdzieś po 30-stce . wg mnie płec tu nie ma znaczenia. bo 30 lat to wg mnie taka granica kiedy już powinniśmy sobie jakos ułożyć zycie

Gość gość
Starym kawalerem? Od 40 . Kiedys było bykowe.

Gość emilka21212112
starym kawalerem też gdzieś po 30-stce . wg mnie płec tu nie ma znaczenia. bo 30 lat to wg mnie taka granica kiedy już powinniśmy sobie jakos ułożyć zycie. inna sprawa ,że są przypadki kiedy ludzie żenią się później ,ale jesli nie ułożymy sobie tego zycia do ok 30 stki to jeste smy postrzegani za nieudaczników

Nie , ale to juz ostatni dzwonek. Sama widze, w swoim otoczeniu , ze im dalej tym gorzej :( No chyba, ze jest fajna tak jak ja ;)

Gość gość
jeste przeciw pojeciu "stara panna", ale ok- pewną granica wiekową jest mozliwoc zajscia w ciąe, bo to rzutuje na dalszy ciag zycia. Facet moze zawsze, wiec jego to juz calkiem nie dotyczy. A ukladac zycie mozna sobie w kazdym wieku.

Gość gość
35 lat to już jest, myslę ,że gorzej kogoś znaleźć

Gość gość
facet na stałe to tylko i wyłącznie i mąż

Gość gość
A od kiedy to poukładane zycie wiąze sie tylko z męzem i gromadą dzieci? JA chce mieć poukładane życie czyli stabilna pozycje zawodową. Chce być niezależna żeby w przyszłości nie trzymac się kurczowo męskich "portek"! Dziewczyny nie dajcie sobie wmawiac, że żeby być szczęsliwymi musicie mieć męski egacie przy sobie!!!!!! MACIE BYC NIEZALEZNE i ewentualnie w szczesliwym zwiazku. NIgdy nie dajciesie utrzymwac facetowi! NIGDY!

Gość gość
Pani powyżej - brawo. Oby więcej takich kobiet.

Gość gość
z tym NIGDy troche przegięlas. Owszem, niezalazeżnosc jest ok, ale w szczesliwym zgodnym zwiazku jest tak, ze jesli jedno z jakichs powodow nie zarabia, drugie mu wtedy pomoze i utrzyma. Nie to niezaleznie od płci. Meskie gacie obok (tak samo jak damskie) nie sa do szczescia niezbedne, ale czesto bardzo duzo szczescia daja.

Gość gość
dzisiaj śluby nie są w modzie. Większość ludzi którzy biorą śluby kościelne to osoby mieszkajace na wsiach. Ludzie z wielkich miast odstają od ślubów. Uznają że ślub to staromodny obyczaj. Zdecydowana większość zyje w konkubinatach bez "papierka urzędowego"

Gość Manialia
Stara panna - 23 lata Stary kawaler - 26 lat

Gość gość
nie prawda , ja tam jestem z miasta średniej wielkości ( ok 100 tys mieszkańców) i jakoś wszyscy biorą śuby koscielne z moich znajomych ,też mam 25 lat i sporo moich rowieśników jest juz po ślubie mimo ,że są równocześnie po studiach ,pracują... Ja nie mam jeszcze męża choć mam faceta i też już dużo ludzi pyta kiedy się pobieramy :P Co do pytania to 25 latka to jeszcze nie jest stara panna,ale już sporo kobiet w tym wieku jest po slubie

Gość gość
Co to za archaiczne określenie?! Stara panna - brzmi jak z wiochy zabitej dechami w latach `80. Teraz nie ma starych panien, ludzie, 21 wiek! Bądźmy poważni, multum kobiet nie chce ślubu (np. ja - stały związek, wspólne mieszkanie) i nie czują się jak stare panny.