Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego większość kobiet nie ma żadnego posagu tylko są biedne jak dziadówy

Polecane posty

Gość gość
Nie jestem pacanicą. Poza tym owszem - rozmawiacie o wyjątkach. Bo ja takich kobiet nie znam. Moje koleżanki w większości zupełnie uczciwie pracują.

Gość gość
Widac złość we wpisach. Autor ma racje i tyle. Co kobieta wnosi do małżeństwa ? Zwykle nic. To facet ma zwykle samochód, lepszą prace, jakieś oszczedności, często mieszkanie. Kobieta powinna dzieckowac Bogu, ze taki ją zechciał a nie narzeka na wszystko

coś te wyjątki często się trafiają. Dosć częste jest poznajesz dziewczynę a ta na początku od razu wywiad finansowy i pytania masz mieszkanie. To już od razu wiadomo że materialistka... Kiedyś jedną znałem to kombinowała faceta poznać i żeby ten facet zrobił remonty domu jej rodziców... komedia...

Gość gość
Nic nie wnosi? Małżeństwo to nie jest tylko umowa cywilno - prawna. Tak, często kobiety zarabiają mniej, bo nie ma równouprawnienia niestety, za to rodzą i wychowują dzieci, zajmują się tysiącem domowych spraw. Jeśli zaś chodzi o posag - chyba zapominacie, że to działało w dwie strony. Jeśli dziewczę było bogate i miało duży posag, to małżonek także musiał być bogaty, mieć dobre nazwisko...Teraz się od mężczyzn mniej wymaga. A mimo to wylewają żale na forum.

Gość gość
kapselko fakty są takie, że Polki są najbardziej przedsiębiorczymi kobietami w UE.

Gość gość
gość - nikt wam nie każe rodzic tych dzieci, to wy naciskacie na ciąże. Zresztą kiedyś tez kobiety rodziły i robily mase innych rzeczy i jakos nie narzekały. Facet pracowal i utrzymywal dom a kobieta siedziala i miala dbac o ten dom. Teraz facet pracuje i utrzymuje dom a kobieta siedzi I NIE ROBI NIC bo facet moze to zrobic, wiec po co facetowi taka lafirynda? Do seksu ? Seks mozna miec za darmo jesli jest w miare przystojny i zadbany.

widze ze autor tego watku nie skorzystal z dobrej rady tylko wraz z tlumem meskich oszolomow brnie dalej to moze on line udzielic ci porady lekarskiej?

Gość gość
przeciez kapselko to od lat dzialajacy na tym forum prawiczek :D wiadomo, ze takiemu sperma uciska zwoje i frustracje musi wylewac na forum :D

Gość gość
Skąd im się to bierze, że kobieta nie pracuje to nie wiem. Dawniej nie pracowały, teraz wszystkie pracują i jeszcze do tego dzieci, jeszcze miliard innych zajęc, a ci się obrazają, jak się im każe gacie wyprac. No, ale w zasadzie przynajmniej się nauczyłam - od związkow i slubow z daleka, bo nie mam zamiaru trafic na pasozyta...

Gość gość
Jak kogoś stać na taką "lafiryndę" to dobrze, inni, baaardzo kulturalni inaczej panowie, mogą sobie pomarzyć. Pomarzyć dobra rzecz.

Gość gość
Masz być praczką, sprzątaczką, być piękna, zarabiać 10tys. na miesiąc a królewicz będzie sobie siedział na kanapie, jadł i się lenił. Oj nie ma tak dobrze.

Gość gość
spojrzcie prawdzie w oczy: jestescie od nas uzaleznieni, glupie, tepe k***sy :D porownajcie sobie, jak radzi sobie kobieta po rozwodzie, a jak facet. sa badania przerozne, z ktorych jasno wynika: kobieta po rozwodzie odzywa, rozwija sie, ksztalci, robi kariere, wychowuje dziecko, jesli jest. a facet- w smrodzie i brudzie popada w alkoholizm i obwinia byla zone o zmarnowane zycie :D taka prawda, wiec mozecie tu jojczyc do rana, a i tak przypelzniecie na kolanach, zeby was przytulic czy popuscic dziurki :D 🖐️

a czy was ktoś zmusza być z facetem. Przecież skoro takie jesteście zaradne to same możecie żyć... problem w tym że same jesteście w znacznej części nie zaradne.

Gość gość
aha, cos jeszcze: 70% samobojstw popelniaja faceci :D takie z was gieroje hahah 🖐️

Gość hrabia cocks
kobieta bez majątku jest w kategoriach małżeństwa towarem z najniższej półki, jej wrodzone ubóstwo przekłada się na biedę umysłową. to samo tyczy się mężczyzn

Gość gość
a nie, sorry sorry: "W Polsce na jedną kobietę, która popełniła samobójstwo przypada 5 mężczyzn-samobójców. " czyli w Polsce 83% samobojcow to faceci :D jestescie slabiakami i tyle :D 🖐️

Gość hrabia cocks
ameba zainteresowana wuzetkami i lakierami do paznokci nigdy nie popełni samobójstwa, po pierwsze brak odwagi, po drugie wrażliwości/intelektu

Gość gość
tak sobie to tlumacz, przyszly rozwodniku-alkoholiku 🖐️

a skąd wiesz co będzie robił w przyszłości. Rozwód to nie koniec świata. Fakt na początku dołek ale potem człowiek się podnosi z kolan. To nie jest wieczny stan...

Gość hrabia cocks
to ty się tłumaczysz ze swojej pozycji socjologicznej, nie ja :)

Gość Kurczapaka
Ja nie jestem bogata, nie dostałam posady bo nie mieli mini dać, nie moja to wina. Dostanę mieszkanie ale dopiero po smierci rodziców bo oni muszą gdzieś mieszkać (oby żyli jak najdłużej) i co mam zrobić? Zabić sie? Bo nie mam posagu? Sprzątam, gotuje itp ale nie chce być popychadlem bo niesmak posagu i Dlategomuslugiwac

Gość gość
Mozecie sie pocieszac ile wlezie, praca w domu to zajecie upokarzajace, sprzatanie, pranie, gotowanie ile zwojow w mozgu trzeba miec? Zero kontaktow z normalnymi ludzmi, pustka, rutyna, obowiazki, zadnego ryzyka, zadnej przyjemnosci. Jak szympans w klatce

Gość gość
haha, chcialbys, slabiaczku :D

Gość gość
W dodatku maz ci nie zaplaci pensji tylko da ci jesc, ewentualnie seks

Gość gość
No, panie kapselko, a czy ktoś was zmusza do bycia z kobietami? :D Przecież skoro tacy jesteście panowie wszyscy zaradni i seks możecie mieć to sami możecie żyć, czyż nie? Skoro tak pan kwituje wypowiedź kobiety to po co w ogóle publikuje własne?

Gość gość
Nie ma jak byc zatrudniona u meza, coz za samodzielnosc

Gość sydney mix
a polscy mężczyzni to sami bogacze :D Nie pochlebiaj sobie autorze bo to WY mężczyzni nie potraficie zapewnić rodzinom bytu .

Gość gość
W dodatku takie kobiety na dluzsza mete irytuja facetow. Caly czas musza byc odpowiedzialni za kogos