Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Błagam pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Uprawiałam sex bez zabezpieczenia i obawiam się ciąży!!!!! W jakim czasie można przyjmować postinor???? Czy dzisiaj jakiś lekarz mógłby mi go zapisać??? Jestem załamana.

Gość gość
Postinoru nie ma na naszym rynku od kilku lat. Escapelle do 72h po stosunku, EllaOne do 120h. Kazdy ma uprawnienia, żeby wypisać receptę i każdy ma prawo odmówić powołując się na klauzulę sumienia.

Gość gość
trzeba było pomyśleć o zabezpieczeniu, a nie teraz jęczeć

Gość piroxeni
Jedź na izbę przyjęć, jeśli nie minęły 72 h.Może być tak, że lekarz potraktuje wizytę, jako prywatną i poprosi o zapłate, przynajmniej ja się z tym spotkałam.

Gość gość
Nie minęło jeszcze 72 na szczęście. Zaraz się zbieram i jadę do szpitala. Zobaczymy czy jakiś lekarz będzie i czy zechce mi wypisać. Ogólny też może? Czy musi być ginekolog?

Gość gość
Rozumiesz znaczenie słowa 'każdy'? Lekarz nie może chcieć pieniędzy za wypisanie recepty, ale może odmówić jej wypisania (nie może uzależniać wypisania od uiszczenia opłaty - jest to wówczas zwykła łapówka).

Gość gość
Jak się r***asz to pomocy nie prosisz

Ja poszłam do apteki i bez recepty dostałam escapelle. Powiedzialam, ze zostalo malo czasu i sie zlitowala nade mna farmaceutka. Probuj :P