Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mama z wzw typu C

Polecane posty

Gość gość

witam czy są tu mamy które chorują na wzw typu C?jak miałam 9lat zostałam zarazona w szpitalu przy wyrostku po paru latach starań byłam leczona interferonem po roku mialam biobsje wątroby później powtorka po paru latach. od 7lat już nic nie mialam bo lekarze stwierdzili że nie ma potrzeby wyniki jakie mam to aż jest trudno uwierzyc jak u zdrowej osoby czuje się swietnie:):) namawiam męża żeby się przebadal ale on nie chce mam już 2roczna córeczkę która urodziła sie przez cc zupełnie zdrowa lekarze w szpitalu robili mi wyniki i zapytali się mnie przed porodem Czy ją jestem wogóle chora bo na taka osobę nie wygladam że wyniki mam jaki u niemowlaka Czy są jakieś dodatkowe badania zebym wiedziala czy mam ta chorobę? jak przekonac męża gdy nie chce wiedziec? i kiedy zrobic dziecku badania Dodam jeszcze że mężem jesteśmy razem 7lat i on cały czas powtarza że się bardzo dobrze czuje Ps.już sama nie wiem co robić czuje sie zdrową i energiczna kobieta .

Gość gość
czy ktos mi doradzi? czy ktos byl w takiej sytuacji?

i tak miejmy nadzieje pozostanie, jesli nie bedziesz uzywala alkoholu, a dziecku mozesz zrobic badanie juz teraz :)

Gość gość
a jakie badanie robi ise dzieciom?czy to sa te same co dla doroslych? slyszalam de jezeli dziecko urodzi ise przez cc to nie zarazi sie czy to prawda?

Gość gość
widze ze nie byl nikt w takiej sytuacjii juz wszedzie pisalam chyba i nikt dokladnie mi nie doradzi.

jeżeli ty chorujesz na wzw to twoi bliscy mają z sanepidu za darmo szczepienie a twój mąż jest głupi jak bucior że przebadać się nie chce powinno mu się sądownie kazać jeżeli jest chory to nieświadomi może masę ludzi zarazić .

Gość gość
hej ,super sobie poradzilas z wzw.Podziwiam!nie jestem ekspertem,ale mysle,ze jak sie badasz regularnie i wyniki masz ksiazkowe to nie masz co siemartwic.Ale twoj maz mnie martwi! U mnie wykryto 3 lata temu gronkowca,mimo iz lekarze sa zgodni co do tego,ze na meza w zaden sposob to przejsc nie moglo(podczas operacji mi zainfekowali kolege)to maz poszedl na badania .nie chialo mu sie,jasne.Ale sam z siebie wysunal inicjatywe i sie przebadal. Jakmasz meza przekonac hmm ja nie przekonywalam,ale moze dla jego wlasnego dobra przeczytaj mu jakie konsekwencje za soba niesie nieleczone wzw.A tak wogole,powinien i tak raz na jakis czas sie badac:krew,mocz,narzady wewnetrzne itd

Gość gość
truje mu dupke kus 7lat a on nii:( bede go jeszcze motywowac dobrze a co z dzieckiem czy mogla sie zarazic jezeli mialam cc?