Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość11222

Za duza glowka u dziecka na usg

Polecane posty

Gość gość11222

Jestem w 27 tygodniu ciąży i główka mojego dziecka jest o 10 mm większa niż powinna . Czy miał ktoś taki przypadek .? Czy jest się czym martwić .?

Gość gość
tak.

Gość gość
na ile tygodni usg wyliczył a na ile inne np brzuch ?

Gość gość11222
Głowe o ile dobrze pamiętam to na 33 a brzuch 29 ... Martwię się bo mój brat urodził się z wodogłowiem ...

Gość gość
a co.lekarz powiedział? nie zalecił konsultacji?

Gość gość11222
Nic nie mówiła właśnie nawet jak pytałam to to olała stwierdzając że skoro mam zdrowego syna to i to musi być zdrowe .

Gość gość11222
Po za tym lekarz do którego chodzę do prawie każdej pacjentki która chodzi do lekarza na NFZ podchodzi lekceważąco .

Gość gość
to wydaj kasę i zrób usg u specjalisty .

Gość gość
ja tez chodzilam do takiego konowala, straszyl mnie ze dziecko jest za malo. ze mam atrofie- nie pamietam dokladnie plodu. ze dziecko moze byc chore. poszlam do innego lekarza. swteirdzil ze wszystko jest w porzadku. i juz do konca ciazy do niego chodzilam/ i corka urodzila sie zdrowa.

Gość gość11222
Też tak właśnie myślałam o USG prywatnie u innego lekarza .

Gość gość11222
Ja np. jak chodziłam do tego lekarza jak byłam w poprzedniej ciąży to 3 przed porodem robiła mi USG i stwierdziła , że dziecko urodzi się bardzo małe i nie będzie ważyło nawet 3 kg . Fakt faktem synek urodził się mały ale ważył 3500 ;) A główka mnie martwi bo z synem jak robiłam USG to nigdy mi się nie zdarzyło żeby mi lekarz powiedział że z główka jest większa , zawsze wszystko było dobrze .

Gość gość
U mnie pamietam glowka miala wymiary na 32 tydzien a reszta wymiarow ma 30. lekarz sprawdzal wszystko i uspokoil mnie bo nie wykryl nieprawidlowosci. w 39 tygodniu wszystko wrocilo do normy. nie pamietam wymiarow bo bylo to dwa lata temu a syn ma normalna glowe i jest zdrowy ale poszlabym na prywatne usg jeszcze sprawdzic. boze co to za lekarz, wiecej bym nie poszla do niego :(

pierwsze co, to właśnie umówiłabym się prywatnie na usg. Zapłać te 200 czy ile złotych i miej święty spokój i konkretną diagnozę, bo takie zachowanie lekarza jest niedopuszczalne. Nie po to robi się badania, usg i inne rzeczy, żeby ci jakaś baba mówiła" jak sie zdrowe urodzi to bedzie", tyle to i bez badań sama wiesz :O

Gość gość11222
Tak też zrobie pójdę na USG prywatnie .. Iść do innego lekarza nie mam możliwości bo w pobliżu przyjmuje tylko ten jeden lekarz

Gość gość
teraz nie martw sie, bo to zaszkodzi Tobie i malenstwu, po weekendzie idz do innego lekarza prywatnie, niech zrobi usg i Ci wytlumaczy dokladnie. Ja swoje dwie ciaze chodzilam prywatnie, bo pierwsza panstwowy lekarz kazal mi usnac, bo mialam krwiaka, prywatny kazal walczyc o dziecko i urodzilam zdrowe..wiec nie denerwuj sie i nie stresuj teraz..spokojnie, w poniedzialek wszystko wyjasni sie , wierze, ze bedzie dobrze.

Gość gość11222
Cały czas nastawiam się na to ze będzie dobrze bo innego wyjścia bardzo nie mam dopóki nie wyjaśni się ta cała pomylona sytuacja . A lekarz do którego chodzę poważnie traktuje pacjentki które przyjmuje prywatnie ;)

Gość gość
i tak trzymaj, nie martw sie ;) maluszek napewno sobie rosnie zdrowo, daj znac o wynikach

Gość Justyna0873003
Hej. Mój syn na usg zawsze miał głowę kilka tygodni większą, ale nikt nigdy nie kazał mi się tym martwić bo wszystko w tej głowie było prawidłowo. Teraz ma 2,5 roku, ma sporą głowę od urodzenia, ale taka jego uroda, odziedziczona po tacie ;)

Gość gość
Tak tylko mój brat urodził się z wodogłowiem i ja mam się o co martwić ... Na pewno dam znać o wynikach po niedzieli ;)

Gość gość
masz juz wyniki?