Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NieperfekcyjnaPaniDomu

POMOCY bardzo proszę Jak wyczyścić kuchenkę gazową

Polecane posty

Elo wszystkim :-) Pomocy bardzo potrzebuję. Szorowałam dziś kuchenkę gazową, taką z 4 palnikami, chyba przez godzinę i niestety nie doczyściłam jej. Przyznaję się, zamuliłam bo nie myłam jej chyba przez tydzień i co skapło, to się przypalało... a teraz nie moge tego doszorować. Ktoś poradzi czym to zmyć???

Cifem, sodą oczyszczoną i płynem do mycia naczyń szorowałam. Może coś jeszcze polecicie?

Gość gość
Plyn do mycia silnikow samochodowych , jest bardzo mocny. Spryskaj kuchenke, palniki i wszystkie elementy metalowe włóź do torebki foliowej i spryskaj w środku i zawiąż. Poczekaj ok pół godz i umyj bez szorowania.

Gość gość
omg...

Gość gość
poprostu namocz to na noc i zostaw.

Gość gość
każdy środek lepiej działa jak pozwolisz mu chwile "popracować". Zalej kuchenkę wrzątkiem, dodaj cifa - rozmieszaj i zostaw tak az ostygnie prawie. Troche jest potem roboty z wylewaniem tej wody... ale u mnie zawsze dziła a tez lubie o nej zapomniec na kilka dni.

Gość gość
cif jest bardzo dobry, tylko trzeba go zostawić na co najmniej godzinkę, niech robi swoje, a potem gąbka poszorować trudne miejsca. Jak za pierwszym podejściem nie zeszło, powtórzyć. Cierpliwości.

OKi, będę namaczać. Dzięki za pomoc. A to ile razy na miesiąc czy tydzień coś myję to moja sprawa.

Namaczaj, namaczaj wszystko po kolei. ja po prostu nie znoszę brudasów śmierdzących, a jeśli chodzi o kwestię czystego przygotowywania posiłków to jestem bezwzględna

napisałam, że nie ten poziom. Nie wiem jak sobie wyobrażasz brud części intymnych, bo po prostu nie miałam nigdy takich przeżyć jak ty

Gość gość
Gość 22:13 ma rację. Ja używam tylko środków czyszczących do samochodów. Sprawdzają się o niebo lepiej niż jakiekolwiek inne, i starczają na dłuższy czas.

Gość gośćjusta
Kobietki wlasnie spszatam kuchnie i mialam problem z zapuszczonym tluszczem w kolo kuchenki itd. cylit bang itd. nie dalo rady .Sprobowalam zwyklego plynu do mycia szyb za 4zl. Filipa jest z dodatkiem amoniaku ,spryskasz i po chwili jest super.

Gość gość
Kup na CPN Alfanol HD Gron, ja czyściłam tłuste zabrudzenia wyczyszczą .Pozdrawiam

Gość Patriszja_
No właśnie permanentny problem z czyszczeniem gazówki kiedyś to przerabiałam. Teraz cenię sobie wygodę i bezpieczeństwo jaką daję mi indukcja Philipiaka. Starczy ręcznik papierowy i płyn do mycia szyb i po robocie!

Gość ugadira
Patriszja i to jest właśnie najlepsze! Sama kupiłam indukcję philipiaka z 2 polami grzewczymi i chwalę ją sobie bardzo.

Gość Adrianna_82
Markę Philipiak kojarzyłam raczej z garnkami ale dobrze wiedzieć bo powoli przymierzam się do zakupu indukcji więc dodatkowo i tę opcję mogę rozpatrzyć.

Gość mentalska
Ugadira jaka cena takiej płyty z 2 polami?

Dnia 27.11.2018 o 21:17, Gość mentalska napisał:

Ugadira jaka cena takiej płyty z 2 polami?

Witam! Mentalska kuchenkę indukcyjną Philipiak z dwoma polami grzewczymi kupisz za 2000 zł. Dostępna jest ona w naszych salonach stacjonarnych lub w sklepie internetowym.

Pozdrawiam, Marta Kowalewska

Online Ekspert marki PHILIPIAK

Gość Jaa

4600