Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kot a karaluchy

Polecane posty

Gość gość

miałam albo nadal mam karaluchy od miesiąca mam 4 miesięcznego kotka, jakoś nie widzę karaluchów /wcześniej zawsze je było widać a ja walczyłam z nimi bezskutecznie/ zastanawiam się czy gdzieś pochowały się czy kot je przegonił....

Gość gość
Koty polują na robaki. Nie wiem czy zje karaluchy, ale na pewno zamęczy.

Gość bambaryłek
No tak, kotek na pewno robaczka dorwie i pomęczy. Ale nie wiem czy jedzenie karaluchów jest dla nich zdrowe. Lepiej zapytaj o to weterynarza.

Gość gość
słyszałam coś o tym że karaluchy nie występują tam gdzie są koty nie wiem czy dlatego że koty je zjadają czy raczej karaluchy wyczuwają kocie feromony i starają się unikać miejsc gdzie są koty tak czy siak uważaj na preparaty owadobójcze by nie otruć kota

Gość gość
skoro myszy wyczuwają kocie feromony i unikają kocich siedlisk, z karaluchami może być podobnie kiedyś w blokach były mrówki Faraona, gdy je wytępiono pojawiły się prusaki i odwrotnie: tam gdzie są faraonki nie ma prusaków wniosek: prusaki i faraonki to gatunki które wzajemnie się nie lubią

Gość gość
Jezeli w kuchni jest wysypana trutka na robaki to zle dla kota.Bo taki kalaruch po spozyciu takiej trutki chodzi pijany przed zdychaniem.A gdy kot takiego dorwie to moze go schrupac i zatrucie murowane dla pupila:(

Gość ARD

A ja w bloku mam prusaki...Odkąd dostałem kotka nie zauważyłem w mieszkaniu żadnego robala.