Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gorczycowa panienka

Gorczyca świetna na zaparcia

Polecane posty

Gość Gorczycowa panienka

Zakładam ten temat ze względu na to iż w tym dziale bardzo często natykam się na pytanie "co jest dobre na zaparcia" Oczywiście pierwszym podstawowym czynnikiem który zapobiega niemożności wypróżnienia się jest zmiana diety ! aleeee chcę się podzielić też takim sposobem doraźnym, który podziałał u mnie lepiej niż jakiekolwiek tabletki przeczyszczające :P Kiedyś miałam ogromne problemy z zatwardzeniami i wtedy próbowałam wszystkiego żeby tylko coś z siebie "wydukać", pisząc wszystkiego wcale nie przesadzam, ale nie chce mi się tutaj wymieniać co to było, był to szereg naturalnych zalecanych na tego typu dolegliwość sposobów które działały mniej lub bardziej skutecznie ale szału większego nie było. Problemy z zatwardzeniami już dawno zażegnałam, własnie po przez zmianę diety, ale do czego zdążam :P...wczoraj wieczorem wzięłam kilka ziarenek gorczycy popiłam wodą, a rano tak mnie "przeleciało" że przeżyłam szok :D Gorczycę zastosowałam w całkiem innym celu, czytałam że zapobiega zaparciom, ale nawet się nie spodziewałam, że z aż takim piorunującym skutkiem :) Dodam jeszcze, że swego czasu tak sobie rozleniwiłam jelita, że nawet tabletki przeczyszczające nie działały jak trzeba, a tutaj proszę, niepozorna gorczyca wywołała burzę z piorunami. Rozpisałam się delikatnie ale już kończę :P Polecam też poczytać o właściwościach gorczycy, może się przydać przy leczeniu grzybicy czy też innych dolegliwości bo ma działanie grzybobójcze, bakteriobójcze...;)

Gość kaya982
o dzieki za info, wypróbuje dzisiaj :) pzdr