Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Son Mike

Potrzebuję pomocy

Polecane posty

Gość Son Mike

Witam! Zakładam ten temat ponieważ potrzebuję pomocy, chodzi o moją bardzo bliską koleżankę/przyjaciółkę. Ale od początku. Poznałem ją przypadkowo całkiem niedawno i bardzo się do siebie przywiązaliśmy. Problem polega na tym, że ona w życiu przeszła naprawdę wiele złego, doznała wielu krzywd. Miała w życiu czterech chłopaków z których każdy okazał się draniem i ją skrzywdził. Teraz on a ciągle jest smutna, zdarza jej się w nocy nie spać. Twierdzi też, że jej zdaniem dawno już straciła sens życia. Nie mówiła nawet w najmniejszym wspomnieniu na szczęście nic żeby sobie chciała coś zrobić. Zacząłem podejrzewać też, że ona ma depresję. Rozmawiałem z nią o tym, ale ona stwierdziła, że nie jest chora, a tak jak teraz się czuje (tzn. źle) jest dobrze... Ja naprawdę bardzo się o nią martwię i bardzo chciałbym jej pomóc tylko nie bardzo wiem jak. Jakieś przekonywanie, że powinna poddać się terapii czy coś nie wchodzi w grę bo ona jest przekonana, że nie jest na nic chora, a tak jak jest jest dobrze. PS: Oczywiście staram się na każdym kroku ją wspierać psychicznie jak tylko mogę. Proszę Was bardzo o jakieś sensowne porady w jaki sposób mogę jej pomóc. Ja już nie mogę spokojnie patrzeć jak ona cierpi... Pozdarwiam Son Mike

Gość gość
Ona robi z siebie tylko sierote

Gość gość
jak depresja to lekarz, leki, psychoterapia jak nie chce, to tylko tak starać sie gadać, jakoś rozerwać -wypad gdzieś, zorganizowanie czasu, żeby jak najmniej myślała, herbatka z melisy zamiast zwykłej czanej