Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Osoby z fobią społeczną CZY macie pracę

Polecane posty

Gość gość

Jak sobie radzicie w życiu zawodowym? Czy jesteście w stanie utrzymać się samodzielnie? Pracujecie w domu czy na zewnątrz ?

Gość gość
Ja obecnie nie pracuję, jestem na utrzymaniu partnera. Bardzo chcę pracować żeby chociaż trochę się uniezależnić finansowo i nie "żerować" na facecie. Ale ciężko znaleźć zajęcie które można wykonywać w domu, a poza domem raczej odpada, nawet jak biorę leki nie daję rady funkcjonować wśród ludzi. :(

Gość gość
Ja nie pracuję, nie jestem w stanie. Jeszcze kilka lat temu nie byłam "taka", po studiach okazało sie, że nie daje rady funkcjonowac, szukać pracy. Jestem sparaliżowana strachem. Mam nerwicę, dodam.

Gość gość
U mnie to się zaczęło jeszcze w podstawówce... studia to dla mnie tylko nieosiągalne marzenie :( robiłam kilka podejść, za pierwszym razem jak mnie wywołali do odp. na wstępnym egzaminie ustnym to schowałam się w toalecie :O a gdy już egzamin dobiegł końca i wszyscy się rozeszli pomknęłam jak ten perszing do domu. Szczęście w nieszczęściu, że kuzynka, u której mieszkałam na czas rekrutacji zaciągnęła mnie z powrotem przed komisję i wytłumaczyła, że mam fobię. Byli trochę zaskoczeni, ale dali mi drugą szansę. Dostałam maksymalną liczbę punktów. Później były pisemne z angielskiego, i znowu maks.. I co z tego, po pół roku nie dawałam już rady dojść na zajęcia, a następnie kupiłam bilet powrotny do domu..... Do tej pory nie odebrałam z dziekanatu świadectwa maturalnego, a minęło jakieś 10 lat :O

Gość gość
nie mam. Paraliżuje mnie strach nawet przed samym szukaniem pracy. Mam 26 lat, ukończone studia wyższe w trybie dziennym, na dobrej państwowej uczelni. Ale zero doświadczenia, bo unikałam jak ognia jakichkolwiek praktyk, staży, czegokolwiek.