Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie potrawy będziecie same robiły na Wigilię

Polecane posty

Gość gość

wiem, że szybko ale muszę sie dobrze przygotować...

Gość gość
Pipry z mamrami

Gość gość
Karkówka pieczona w całości schab w całości pieczony sałatka z tuńczyka i warzywna zimne nóżki pierogi z grzybami sernik i szarlotkę i pewnie wałówka jeszcze od teściowej i moich rodziców.

Gość gość
ja nic nie robię ,tylko mój mąż taki zapaleniec świąteczny i On robi min karpia w galarecie ,smażonego ,pierogi ,moją uwielbioną rybę po grecku ,bigos no ale to już nie na Wigilie tylko na dzień świąteczny z pieczoną kaczką ,więcej nie pamiętam cos tam piecze jeszcze .A ja w zeszłym roku sernik zrobiłam .

Gość gość
wszystkie potrawy będę robić sama, nie uznaję gotowego goowna

Gość gość
o i sałatkę warzywną robiłam jeszcze ale tylko ja lubię,wiec w tym roku nie zrobię ,moja mama zawsze robi to mi w słoik da trochę .

Gość Eklektyczna Lady
Przede wszystkim bezmięsne. Dla mnie mięcho zaczyna się w Pierwszy Dzień Świąt. W wigilię robię: - karp pieczony; - barszcz czerwony z uszkami (uszka z kapustą i grzybami); - zupa grzybowa; - kapusta z grochem; - kutia; - kompot z suszonych śliwek; - paluchy ziemniaczane (mielone ziemniaki z orzechami włoskimi i pietruszką, pieczone na patelnie) wiem, mało wigilijne ale uwielbiam :) ; - krokiety z grzybami. Robotą dzielę się z mamą i babcią. Co przypadnie do roboty mnie w tym roku - okaże się. Z reguły robię: krokiety, paluchy ziemniaczane, kutię i czasem karpia.

Gość gość
bigos, schab ze śliwka, pierogi, uszka i barszczyk, warzywna sałatka, zrazy, sernik, jabłecznik, śledź, ryba po grecku

Gość lubie luksus
zadnych! moja mama wszytsko zrobi

Gość gość
leniu nie pisz jak temat cie nie dotyczy, czytaj ze zrozumieniem u nas tez bigos i pierogi oraz karpatka

Gość gość
Ekletyczna Lady- możesz napisać jak się takie paluchy ziemniaczane robi? Ja uwielbiam ziemniaki w każdej formie... Ja też nie robię, ale mama wiem że przygotowuje wcześniej pierogi, uszka- to do mrożenia idzie, kisi barszcz, pierniczki na choinkę też wcześniej robimy ale to na początku grudnia. Dzień- dwa przed Wigilią zaczyna się pieczenie ciast, kluski z makiem, barszczyk na grzybku, mięsa i sałatki na dwa dni świąt, w Wigilię właściwie tylko mieszanie sałatek z majonezem, czasami ciasto do pieczenia jakieś zostaje no i karp na kolację (chociaż ostatnio inna ryba też była). Generalnie u mnie w domu w Wigilię głównie się sprzątało. Bigos, schab i uszka- to ktoś na Wigilię robi?

Gość gość
a jak zwykle musze spedzic swieta u tesciow.