Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedy w odwiedziny do maluszka

Kiedy odwiedzić po raz pierwszy raz mamę z noworodkiem

Polecane posty

Gość kiedy w odwiedziny do maluszka

mozle glupie pytanie ale pytam :) dziewczynka ma 3 tygodnie czy jeśli pójdę w tym tyg to będzie za wcześnie ? no i co mogę kupić takiej małej dziewczynce czy kwota 50 zł to wystarczająco ?

Gość gość
zadzwoń i zapytaj. mnie cieszyła każda wizyta od pierwszych dni corci . w niczym.mi to nie przeszkadzało

Gość gość
Najlepiej zadzwonic:)Samym prezentem będzie to że przyszłaś i odwiedziłaś ,kwota mysle nie ma znaczenia:D

Gość gość
Swiadczy to o twojej kulturze, ze zastanawiasz sie kiedy odwiedzic mame z dzieckiem. Niestety wiekszosc ludzi juz po porodzie jak pojabancy wbiegaja do szpitala, bez szacunku dla ledwo zywej matki, ktora marzy tylko o tym aby pobyc z dzieckiem w spokoju. Potem zaczynaja sie pielgrzymki po domu, wrzaski, smiechy, macanie dziecka, podnoszenia, robienie miliona zdjec z lampa blyskowa

Gość gość
a do kogo to mają być odwiedziny rodziny koleżanki?

Gość gość
Myslę, ze wizyta prawie miesiac po porodzie bedzie ok. Mie rozumiem wizyt w pierwszych 2 tyg po porodzie i to bez zapowiedzi:/ wkurzalo mnie to!

Gość gość
co do prezentu... ja zawsze dziecku daję tylko kg cukru żeby miało słodko w życiu a za reszte przeznaczonej kasy kupuje cos matce dziecka, bo to jej nalezy się prezent nie dziecku ;)

Gość gość
Tak jak gość wyżej napisał/a. Zadzwon i zapytaj. Kupic możesz paczke pampersow rozmiar 2 lub 3. To nic ze za duże, szybko dorosnie. Grzechotke, komplet sliniakow, mokre chusteczki. Mnie bardzo cieszyly takie prezenty.

Gość dns
moje dziecko źle znosiło odwiedziny- a raczej nadmiar ludzi. Dobrze, że wszystkie wizyty już odhaczone i spokój :) myślę, że prezent za 50zł jest ok. A odwiedziny po 3 tyg to też dobry czas. Mama już bardziej ogarnięta i dziecko też :D Najlepiej spytaj młodą mamę czego potrzebuje dla dziecka. Ja np, nie chciałam ciuszków bo mam aż za dużo. Dostałam min. 2 kocyki, a miałam swoich 4... więc prezenty nie przydatne. Brat z bratową spytali czego nam brakuje i to było ok. Zażyczyłam sobie np. zawieszki do wózka i paczki pieluch i było spoko ;)

Gość dns
koleżanka dała mojemu maluchowi w prezencie pojemnik z gumowymi zabawkami do wanny :) fajna sprawa- już nie mogę się doczekać kiedy moje maleństwo będzie mogło z tego korzystać :D

Gość gość
Do mnie mogli przychodzic od poczatku, my pierwsze 10 dn w szpitalu a tam nie bylo odwiedzin i nie moglam sie doczekac kiedy ktos w koncu przyjdzie :) Do nas dzwonili co kupic i oprocz tego albo kg cukru albo czekolade. Ale cukier lepszy bo to dziecko cos z tego mialo(slodzilam np herbate) a tak to czekolade zjadal maz :)

Gość mamamatrona
Też porponuje zapytać....przy drugim synku po prostu niecierpiałam odwiedzin i nieraz byłam zła jak ktoś wpadał bez zapowiedzi...a najlepsza była moja ciotka która wpadła niezapowiedzianie w dzień przyjazdu ze szpitala..byłam po cc i myślałam że ją zatłukę...bo wiecie , mój wygląd odstraszał:) Myślę że głownie zależy wszystko od samopoczucia mamy :) Przy córci już po tygodniu byłam chętna do odwiedzin mimo że też cc a synek miał ledwo półtora roczku ale jakaś bardziej pozytywnie nastawiona byłam i dobrze się czułam:)

Gość gość
"slodzilas herate"-dziecku? noworodkowi?

Gość gość
wg mnie powinnas zadzwonic i zapytac, czy mozesz wpasc w odwiedziny. No i tez uwazam, ze fajnym pomyslem jest upominek dla mamy- za 50zl kupisz np jakas grzechotke dla dziecka i komplet kosmetykow dla mamy.