Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w Polsce jest taki mus bycia żoną

Polecane posty

Gość gość

a konkubina = patologia. Widac w jakim środowisku sie obracacie, plebs z domów socjalnych i blokowisk. Chyba nie zaprzecycie. Nie oświadcza mi się = nie kocha albo traktuję mnie jak dzifffke i szuka innej. Żenada, dlaczego jesteście tak przywiązani do niewiele wartego papierka ? O co chodzi? Muzułmanki marzą o tym by się wyrwać z tragedii jaką jest małżeństwo, wiele z nich marzy o studiach w Europie, o tym by mogly same kierować samochodem, ubrać się tak jak chcą ale nigdy tego nie zasmakują a wy przeciwnie, chcecie na siłe robić z siebie praczki i sprzątaczki; nawet gdy mówicie, ze to związek partnerski i mąż wam pomaga to wcale tak nie jest, większość z was jest własnie taką słuzącą - oczywiscie nie na poczatku tylko po kilku latach. Która się do tego przyzna ? Tutaj przeciez każda jest top modelką i macie przystojnych idealnych kochających mężów :D

Gość gość
No właśnie?

Gość gość
nie wiesz o czym piszesz 😴

Gość gość
Dobrze napisane ale nie licz na odpowiedź ;) one same tego nie wiedzą ;)

Gość samotna już
Nie mus -tylko każdy związek ewaluuję , przechodzi zmiany i to normalne ,że w końcu się go legalizuję po jakimś czasie.

Gość gość
konkubina to patoloia zawsze tak bylo, bedzie i jest , a pisz to ja mloda osoba , ktora napewno w przyszlosci chce wyjsc za maz a nie zyc na kocia lape, i lapac wstyd w urzedach panstwowych,szpitalach i tlumaczyc sie ze jestem tylko konkubina

Gość gość
zalegalizować to możesz prostytucje a nie związek

Gość gość
gość - chcesz wychodzic za mąz bo co ludzie w urzędzie powiedzą ? wspolczuje, debilek jak widać wciąz nie brakuje

Gość samotna już
Nie wiesz co tzn. zalegalizować związek ? -;)

Gość gość
muzulmanki w europie tak samo wychodza za maz jak w swoich krajach, a po slubie zakladaja burke i zyja w kuchni swojego domu. parcie na slub nie jest tylko domena polek, w ogole ciezko mowic o wiekszosci czy mniejszosci, ale w stanach zdecydowana wiekszosc kobiet chce wyjsc za maz. zreszta jak w anglii...czy gdziekolwiek :O ludzie sa wszedzie tacy sami. a ty popisalas sie ignorancja i ograniczeniem umyslowym :O

Gość gość
no sorry, moja kolezanka po wypadku meza nawet nie chciano ja wpuscic do szpitalnej sali bo jest obca osoba, na policji zadnych informacji powod- jest pani obca osoba, nie daj bog po stracie go zadnej renty , a po 2 czemu nie wziasc slubu jesli dwoje osob sie kocha i chce tworzyc rodzine

Gość samotna już
No nic ale niech każdy układa sobie życie jak chce. Przecież możesz żyć cały czas w konkubinacie - reasumując Twoje życie Twoja sprawa.

Gość gość
kobieto, gdzie ty zyjesz, jaka praczka i sprzaczka? W dzungli? chyba kazdy ma w domu pralke, a balagani( a zatem i sprzata po sobie) tyle samo kobieta , co mezczyzna. Papierek jest o tyle wart,ze upraszcza zalatwianie wielu spraw, wiec czemu nie skorzystac? zycie jest jedno , szkoda czasu , a rozsadny czlowiek ulatwia sobie zycie, jak moze.

Gość gość
widac, ze najwiecej do powiedzenia maja ci, ktorzy nie znaja nowelizacji prawa dotyczacej zycia w konkubinacie:D

Gość gość
co ma małżeństwo Muzułmańskie do eurorpejskiego autorka ewidentnie kompletna kretynka

Gość gość
Każdy ma prawo do swojego zdania, nikt cię nie zmusza do małżeństwa z twoim murzynem, ale ty cielicho nie wymagaj żebyśmy cię jeszcze chwalili za k****enie się z brudasami :D

Gość gość
no sorry, moja kolezanka po wypadku meza nawet nie chciano ja wpuscic do szpitalnej sali bo jest obca osoba, na policji zadnych informacji powod- jest pani obca osoba, nie daj bog po stracie go zadnej renty , a po 2 czemu nie wziasc slubu jesli dwoje osob sie kocha i chce tworzyc rodzine Dziwne, bo innych jakoś wpuszczają na salę szpitalną itp.

Gość gość
Białym Murzynem chyba :D a ty chamko, pilnuj swojego Polaka cebulaka, żeby ci tylko najtańszego pierścionka nie kupił.

Gość gość
K***o niemyta sama jesteś chamką i to debilką, k***isz się i pretensje masz że orderu za to nie dostałaś, że cię ludzie krytykują zamiast chwalić i ci zazdrościć, jebnij się w ten swój pusty sagan! :D

Gość gość
Mówię nie- papierkom! Mówię tak- miłości! Chciałabym być "praczką, sprzątaczką i co tam jeszcze" mojego kochanka, a nie męża. Jednak to nie takie proste bo w naszym kraju jesteśmy jeszcze 100 lat za murzynami...

Gość mokaa
Autorka tego tematu to kretynka. Szufladkujesz baby na 2 kategorie. Głupie-bo biorą ślub, mądre-bo żyją w konkubinacie. Jesteś ograniczona umysłowo, albo jak ktoś napisał wcześniej żyjesz w dżungli. Serio, niektórym kobietom nie jest potrzebny ślub, by być praczką, sprzątaczką i tak zwaną "kurą domową", tak samo ślub nie przeszkadza w robieniu prawa jazdy, uczeniu się, ani tym bardziej w posiadaniu pracy. Konkubinat jest coraz bardziej powszechny i jest krytykowany chyba tylko przez osoby starsze (ewentualnie katolików mocno wierzących). Ślub jest sprawą indywidualną, decyzją dwojga dorosłych ludzi, tak samo jak konkubinat, a nie całego świata i niedorozwoja takiego jak Ty.

Gość gość
nie ma przymusu, ja nie czuje sie przymuszona. W glowie masz przymus, stworzony przez swoja chora wyobraznie ale jak sie wspolnie mieszka, to dobrze jest miec papierek, bo jak ktores z was umrze, to spadkobierca jest malzonek/ka.

Gość gość
Nie jesteś cielicho pępkiem świata, nasz kraj nie ma obowiązku dostosować się do twojego k***wskiego podejścia do życia rodem z Afryki, rżnij się nawet z osłem ale jeszcze raz powtórzę, nie wymagaj od nas akceptacji, szacunku i podziwu :D

Gość gość
jeśli ktoś małżeństwo widzi tylko jako papierek to nie ma o czym z kimś takim rozmawiać

Gość gość
Jasne, że wolna wola tylko później jedna z drugą najeżdża na facetów jak zostanie wymieniona z dnia na dzień

Gość gość
Wyżej dobry przykład, mężatki nie dopominają się podziwu dla siebie, sympatii, orderu za to że wyszły za mąż, więc wy od karty rowerowej też tego nie wymagajcie, bo skoro to robicie to widocznie same macie z tym problem i na siłę szukacie usprawiedliwienia :D

A to z tym papierkiem nie można wymieniać z dnia na dzień? Mnie on w tym nie przeszkodził.