Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pracujące na etacie kiedy ZUS wypłaca macierzyński

Polecane posty

Gość gość
ZUS robi przelewy roznie w roznych miastach, ma 30 dni od daty zlozenia wszystkich dokumentow ale nie zawsze tego terminu dotrzymuje

Gość gość
ta od własnej firmy - chamstwo i prostactwo! ja też mam własną firmę, ale nie uważam, że kobiety na etatach są gorsze itp. Autorko szef ma na pewno księgową która zajęła się Twoimi papierami także wszystko powinno być ok gdyż Zus często pierwszą wypłatę wypłaca z opóźnieniem, zadzwoń do Zus-u i ich zapytaj. Powodzenia. P.S. Przecież jak ma ktoś własną firmę to również należy mu się macierzyński, więc nie rozumiem oburzenia, że tylko Panie na etacie biorą pieniądze z Zus-u. Po to się płaci te składki w końcu.

Gość gość
przeciez napisala ze z ta firma to sciema, gdzie taki niedorozwoj i firma...

Gość gość
nie mam czasu czytać całego wątku, fakt faktem że piszą tu kobiety - matki i takie teksty jak w najgorszej melinie...

Gość gość
ja mam taka refleksje, ze wiele kobiet po urodzeniu dziecka staje sie strasznie agresywne, z reszta kobiety wogole sa straszne i pisze to jako kobieta :-(

Gość gość
tu jest taka agresja ze szok, kobieta napisała że pracowała 6 lat, przecież pracodawca płacił za nią ubezpieczenie, nie rozumiem czemu ktoś uważa że "wyłudza" jakąkolwiek kasę skoro tyle lat opłacała składki! Co innego jakby nie pracowała itp. ale w takiej sytuacji?!

Gość gość
to tylko jedna tak wypisywala do niej, reszta pomogla chyba. zawsze sie znajdzie jakas wariatka

Gość gość
jakaś zazdrosna gimbazówa której matka jest kurą domową i ma żal do świata

Gość gość
a jakby tak po prostu pójść do ZUS-u i tam się dowiedzieć co i jak ????????, zamiast robić ferment, ludzie co wy jesteście tacy ograniczeni - od tego jest urząd aby udzielał informacji, nie zachowujcie się jak chłopi prymitywni z polskiej wsi XVIII wieku.....

Gość gość
witam mam pytanie. rodziłam w październiku 2013 r. i macierzyńskie wypłacał mi pracodawca do grudnia bo skończyła mi się umowa o pracę. teraz od stycznia ma mi zus płacić ale dopiero dzisiaj złożyłam papiery i niewiem czy pod koniec lutego dopiero dostanę pieniądze za styczeń a pod koniec marca za luty? czy jakoś mi nadpłacą ten styczeń? pomóżcie proszę:)

Gość gość
Czytam te komentarze i aż mi żal dupę ściska , pracowała , zaszła w ciążę i należy jej się zasiłek macierzyński , ma do tego prawo i jej dziecko tym bardziej tego potrzebuje , nie rozumiem jelopow które piszą rzeczy typu myśl głową a nie dupa , wam głowy zabrakło , dziewczyny nie rodzmy wogle może tak będzie najlepiej ... ?? . Paranoja , jeden drugiemu wytyka , po to są fora żeby pytać i ci którzy wiedzą odpowiadają , A nie po to żeby czytać komentarze jakiś dzieciaków którzy nic nie wiedzą o pracy , zusie i na to wychodzi ze wogle o życiu . Mam nadzieje ze los do was wróci i dostaniecie za swoj niereformowalny debilizm. Powodzenia . Trochę mi lepiej teraz :) . A odnośnie zusu nic się nie dowiedziałam . Jak byłam na zwolnieniu to dostawalam do 25 każdego miesiąca , jak urodziłam już do 25 nie przychodziły tylko do końca miesiąca więc chyba taki termin jest .

Gość Gość

Dramat,  wszystkie wypowiedzi poniżej krytyki, żal mi was ....ubogie istoty , nie umiejące normalnie napisać...żal