Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pracujące na etacie kiedy ZUS wypłaca macierzyński

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie, pracuję na etacie, urodziłam 20 września, wyplate w pracy mialam zawsze 10 kazdego miesiąca a jak na razie ZUS nic mi nie wyplacil, pracodawca twierdzi ze zlozyl wszystkie dokumenty a nikt w pracy ani w ZUSie nie umie mi powiedziec kiedy dostane zasilek macierzynski, ciekawe z czego ja mam zyc... :-(

Gość gość
zależy jak rozlicza się pracodawca z zusem, mi macierzyński wypłacał normalnie pracodawca tak jak wcześniej wypłatę.

Gość gość
upupup no zlitujcie sie jak ktos wie :-/

Gość gość
jak to pracodawca?? pracodawca twierdzi ze ZUS...

Gość gość
intersuj sie swoja dupa glupia torbo a ja mam prawo wiedziec gdzie jest MOJA kasa i kto mie w ciula robi - ZUS czy szef

Gość gość
ZUS przelewa pieniadze pracodawcy a on powinien wyplacic je tobie.

Gość gość
ile pracownikow zatrudnia firma?

Gość gość
ponizej 20 w przeliczeniu na etaty

Gość gość
po to sie oplaca skladki zeby w razie ciazy czy choroby cos miec ty uposledzona idiotko

Gość gość
mysle ze mniej niz 20 jest zgloszonych a co do deklarowania to nic nie deklarowalam - dostarczylam dokumenty pracodawcy, te ktore chcial i dalej sprawa utknela w martwym punkcie, musze sie chyba przejsc do ZUSu

Gość gość
Zapierdzielac nie muszę bo mam własna firmę która na mnie zarabia ( niezatrudniam kobiet bo to pasożyty dostanie umowę ijuz w ciąży i dzwoni a kiedy kasa ) a za co nhiby ze się puscila a nie stać ja na dziecko... I zaciazylam kochana 8 mies temu.:-) Pisze prawde a was boli bo mam racje. Biedfota sie rozmnaza a inna pravuja na was ... Zal

Gość gość
Kiedy firma zatrudnia mniej niż 20 osób macierzyński wypłaca zus. Zazwyczaj pierwsza wypłata natępuje z wielkim opóźnieniem, później jest już systematycznie co miesiąc. Zus ma bodajrze 30 dni na wypłatę macierzyńskiego od daty wpłynięcia dokumentów. Jeśli firma zatrudnia więcej niż 20 osób macierzyński wypłaca pracodawca, bo zus mu zwraca pieniądze.

Gość gość
15:14 widać ze jakas w rozwoju cofnieta jestes, a z jakiej racji niby od panstwa co? po co sie zus placi? nie jestes w temacie wiec won stad paszczurze jałowy

Gość gość
Patrząc na inteligencję autorki to jej składki to chyba były miesięczne później zaciaxyla i juz sepi od państwa. Do mopsu nie zapomnij isc moze wpadnie stowa dodatkowo hahahaha

Gość gość
skoro masz firmy to chyba zus ci zwraca pieniadze wiec o co pijesz glupia zdziro? pewnie dlatego ze jej nie masz :) ale pomarzyc mozna chociaz na kafeterii. osoba z takim uposledzeniem intelektualnym jak ty raczej by sobie z firma porzadna sobie raczej rady nie dala. no chyba ze gaciami na targu handlujesz. a twojemu dziecku wspolczuje, o ile tez cis ie nie przysnilo tylko

Gość gość
no a ty jako prowadzaca firme na macierzynski nie idziesz? nie bedziesz chciala dostac pieniedzy ze swoich skladek ktore oplacasz jako wlasciciel dzialanosci?

Gość gość
widac ze tej co tak jadem pluje zal d**e gruba sciska ze ktos ma dzieci a ona nie. wypier dalaj do staraczek jak masz zale scierwo

Gość gość
Mam firmę razem z mężem ( geodezja) wiec mogę ja prowadzić będąc w ciazy ja tylko kieruje innymi. Zus oddaje zavtakie pasozyty??? Zorientuj sie iduotko bo np na l4 to ja musze pierwsza wyplate takiej zdzirze wyplacic zus nie wraca do tego zatrudnic na jej miejsce kogos musze wiec wyolasta razxy 2

Gość gość
Po pierwsze Autorko, czy umowę miałaś do dnia porodu? Bo jeśli tak to ZUS wypłaca macierzyńskie, i oni mają swoje terminy wypłat, moja siostra miała umowę do dnia porodu, zawsze przelewy od pracodawcy dostawała do 10-ego dnia każdego miesiąca, a na pierwszą wypłatę z ZUSu czekała ponad 1,5 miesiąca, i wypłacają jej ok 26 dnia każdego miesiąca. Na Twoim miejscu zadzwoniłabym do ZUSu i zapytała kiedy wykonują przelewy. A jeśli jesteś dalej zatrudniona u swojego pracodawcy i jeśli ilość pracowników w jego firmie jest więcej niż 20 osób to on wypłaca Ci na konto 10-ego, a jeśli jest u Ciebie poniżej 20 pracowników to wtedy ZUS płaci. Więc nie mądrzcie się tutaj niektóre :D.

Gość gość
jak normalnie dostajesz wypłatę 10. każdego miesiąca, to czemu nagle chcesz dostać 2.?? poczekaj na termin wypłaty.

Gość gość
dajcei spokoj, ktos kto by mial firme mialby jakies pojecie o zusie, skladkach itp. poczytajcie tą debilke, widac ze pojecia nie ma. mi to tito czy moje pracownice w ciaze zachodza bo zus i tak mi zwraca. autorko zadzwon do zusu ale tam czesto opoznienia czy pierwszej wyplacie

Gość gość
Ależ kochana ja jestem w ciąży i nie poluje jadem uswiadamiam wam ze jesteście w większości pasożytami zerujacymi na państwie bo robocie dzieci mnozycie się jak króliki a prawda jest taka nie stać was. Kombinujecie l4 macierzyński wychowawczy później rodzinne i w końcu mops Coz tak wyglada wasze zycie

Gość gość
ZUS nie wyplaca chorobowego? hahaha. wez wypierda laj stad juz dałnie j****y bo sie zesikam ze smiechu zaraz

Gość gość
gość Po pierwsze Autorko, czy umowę miałaś do dnia porodu? Bo jeśli tak to ZUS wypłaca macierzyńskie, i oni mają swoje terminy wypłat, moja siostra miała umowę do dnia porodu, zawsze przelewy od pracodawcy dostawała do 10-ego dnia każdego miesiąca, a na pierwszą wypłatę z ZUSu czekała ponad 1,5 miesiąca, i wypłacają jej ok 26 dnia każdego miesiąca. Na Twoim miejscu zadzwoniłabym do ZUSu i zapytała kiedy wykonują przelewy. A jeśli jesteś dalej zatrudniona u swojego pracodawcy i jeśli ilość pracowników w jego firmie jest więcej niż 20 osób to on wypłaca Ci na konto 10-ego, a jeśli jest u Ciebie poniżej 20 pracowników to wtedy ZUS płaci. Więc nie mądrzcie się tutaj niektóre xxxx to juz bylo napisane akurat 2 razy.

Gość gość
To wypierdzielaj do zusu albo szefa AS nie forum zasmiecasz Biedaczko!!!!! Obys nic nie dostala hahasha bedzie tetrowe pieluchyz gowna rekami prac. Takie dno spoleczne tylko sepi od panstwa niech maz dzieviorob was utrxymuje. Do pracy nie chodzisz to won od kasy publicznej. Za siedzenie w domu nikomu nic sie nie nalezy p**do ----- TO NIE JEST PLUCIE JADEM IDIOTKA? masz ch uj nie firme ch uj nie meza i napewno nie jestes w ciazy, mysle nawet ze nie mozesz w nia zajsc. bo zadna kobieta w ciazy drugiej w tym samym stanie by nie pisala takich rzeczy. wiec idz z tymi bajkami gdzie indziej bo mnie rozsmieszasz tylko buraczanko

Gość gość
masz firme to chyba tez bedziesz brac macierzynski nie?

Gość gość
Ja pietrdziele ale z was pelikany lykacie wszystko i jak się bulwersujecvie jeszcze...ale miałam ubaw hahaha jakie wy głupie tepe lochy jesteście. Koncze na dzis bo usmialam sdie do lez. PELIKANICE hahaha

Gość gość
jestem autorka - umowe mam na czas nieokreslony, pracuje tam 6 lat i wcale nie chce dostac za wczesnie pensji tylko nie dostalam zadnej wyplaty w pazdzierniku i zaczynam sie zastanawiac czy moj pracodawca dopelnil wszystkich formalnosci bo on jest troche roztrzepany dziekuje wszystkim za madre odpowiedzi, pozostali moga sie nadal dlawic jadem, martwic moim brakiem inteligencji, wyciaganiem kasy od panstwa, tym czy piore pieluchy i czy utrzymuje mnie MOPS :-D pozdrawiam was plujki forumowe srodkowym palcem :-)

Gość gość
no to ci caly czas tlumacze ze firma to ci sie przysnila wiesniaro. autorko- tez moze byc tak ze pracodawca cos spieprzyl wiec najlepiej zadzwon do tego zusu i zapytaj czy wogole wyslano wniosek

Gość gość
Jezu straszne sa tutaj niektore kobiety. Mi tez wlasnie skonczyla sie umowa 31 pazdziernika i jestem na rodzicielskim, teraz mi bedzie placil zus i tez sie zastanawiam kiedy zus robi przelewy. Weszlam tu i mysle moze sie dowiem czegos konkretnego a tu taka jatka. Masakra.