Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obdukcjalekarska

Czy kiedys zapragne miec dziecko

Polecane posty

Gość obdukcjalekarska

Mam 27 lat i dwa sprzeczne odczucia. Tak na rozum nie chcę mieć dzieci. Nigdy nie chciałam. Nie podnieca mnie w żaden sposób wizja ciąży, rodzenia, zupek, pieluch, przedszkola, wyprawki szkolnej. Racjonalnie nie chcę i nigdy nie chciałam mieć dzieci i wizja mnie jako bezdzietnej i bezwnucznej 70latki jakoś mnie nie przeraza. Jest jednak coś takiego, co ciężko mi będzie opisać, czuję to tak w brzuchu, kiedy kocham się ze swoim facetem. Wtedy czuję takie straszne pożadanie, taką chęć, żeby mnie zapłodnił. Tylko że obawiam się, że chodzi raczej o bliskość z facetem niż o dziecko w sensie dziecka, o oddanie sie calkowite jemu, bo bardzo go kocham. A może to kiełkujący biologiczny instynkt? Zmieni mi sie jeszcze?

Gość gość
mam 26 lat i to samo uczucie, a że jesteśmy juz po ślubie każdy pyta kiedy bedzie dziecko itd.. Ja sama nie wiem czy chcę czy nie. Na chwilę obecną mam jeszcze głowę pełną planów i marzeń a dziecko niestety ograniczy mnie w ich realizacji. Wydaje mi się że poczekam jeszcze ze dwa lata i wtedy zaczniemy starania. Nic na siłę.

Teraz nie chcesz miec dzieci. A za 2 lata może Ci się juz to odmienic. Zycie potrafi zaskakiwać.

Gość obdukcjalekarska
Hm, powiedziałabym tak, moze to lepsze ujecie problemu: bardzo chce zeby moj facet mnie zapłodnił. Bardzo nie chce natomiast byc w ciazy i miec dzieci. Tak, wiem, szalone. Ale tak czuję

Gość gość
ha a ja dla odmiany chciałabym być w ciąży a nie chcę mieć dziecka :))

Gość pochowalismy mazowieckiego
krejzi szit