Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oboje bez pracy jak zyc powiedziecie ludzie

Polecane posty

Gość gość

Maz stracil wlasnie prace tzn. pracowal do czwartku. Pracowalam na umowe o dzielo wiec nic mu sie nie nalezy. Ja tez bez pracy tylko ze mam zasilek 550zł z up. mamy 1 dziecko chodzi do przedszkola. Ja nigdzie pracy nie moge znalesc. zginiemy.

Gość gość
Facet znajdzie coś i będzie lepiej. W razie czego idź do opieki ..w końcu od tego oni sa zeby pomagać w takich sytuacjach .

Gość gość
juz wczesniej szukal bo wiedzial ze prace ma do konca miesiaca. i nic nie moze nzalesc.

Gość gość
a rodzina ?

Gość gość
co rodzina? zeby nam pomogla. noc ty nie poprosze o pomoc.

Gość gość
To może ty poszukaj, może będzie łatwiej znaleść pracę.

Gość gość
ja tez szukam od 2 miesiecy i nic,

Gość gość
no niestety my mamy tak od roku :( żyjemy z zasiłku z mopsu :(( mąż prawie non stop pracuje ale za darmo... co idzie do pracy popracuje z tydzień czasem dwa i zero dochodu bo nie zapłacą, umowy nie dają itd.. ja próbuje znaleźć prace na sprzątaniu ulotkach w sklepie i nikt mnie nie chce przyjąć :(

Gość gość
ktoś dobrze napisał idz do opieki. Jeśli dziecko chodzi do przedszkola/ szkoły nie wstydź się powiedz jaka jest sytuacja. Ja jakoś sobie radziłam ja kuroń, a mąż co z tego że pracował jak firma od 3 mc nie wypłaciła ani grosza. Potrzebna jeszcze była kasa na paliwo bo dojeżdżał ok 25 km dziennie. Mnie ratował fakt mieszkania z rodzicami. Poszłam do opieki chociaż wstyd mi było jak nie wiem. Rodzice męża pomagali tzn dawali kase synkowi:) że niby dla niego. Jak mieszkasz w mieście pomyśl o pracy doryeczej: sprzątanie, opieka nad dzieckiem, robienie zakupów starszym ludziom. Dzisiaj mąż jest za granicą ( zarzekałam się że go nigdy nie puszcze, ale życie mnie/nas zmusiło). Pracuje jako kierowca dostał się do naprawdę dobrej firmy. W piątek już jest wyjazdy ma w pon. Nie ma tragedii. Kasa jest i normalne życie ja ide w tym tyg na rozmowe z tego co wiem mam spore szanse:) Po roku nędzy nareszcie wyszło słońce:) Będzie dobrze

Gość gość
Wejdź na stronę pomocedomowe.pl tam poszukaj domu do sprzątania. Jest tez niania.pl ale lepiej sprzątać, bo dziecko to dziecko, nsdgodziny sie trafiają, a dom posprzątasz w dogodnych godzinach. Zlapiesz ze 2-3 domy i masz z 1000-1500 zl. Powodzenia

Gość gość
A nie mozecie za granice jechac? Macie jakies kredyty, duze oplaty itp.?

Gość gość
slepo za granice. i to z dzieckiem?

dobra Wy potrzebujecie czegokolwiek: to tak wszystkie fast foody: McDonalds, KFC - u nas Pani pracowała nawet starsza, od razu jest umowa, wszystkie świadczenia, oprócz tego supermarkety, dyskonty, mniejsze sieci jak dino chociazby i jeszcze telemarketing, tam potrzebują zawsze (praca mało fajna, ale pieniądze będą, tylko też jakieś większe sieci, a nie grajdoły) składajcie, rozwoźcie cv, a nóz widelec, z tymi pracami, gdzie nie płacą, akurat niestety wierzę, tez w takiej pracowałam, należy pracować w takiej pracy, gdzie do 7 dni dadzą Wam umowę, czy zlecenie, dzieło, czy umowa o pracę, jak nie to nara, bo szkoda czasu.

Gość gość
mieszkam w malym miescie nie ma takich rzeczy jak amcdonald. moze 2 pizze na krzyz same sklepy i markety. kilka zakladow- ale w zadnychn nie potrzebuja do pracy

Gość gość
zgłoś się do mopsu- w każdej gminie jest, to nie jest wstyd, teraz takie czasy w Polsce, ewentualnie, jeśli możecie, to niech któreś z was dojeżdża dalej trochę do pracy, też jestem bezrobotna, utrzymują mnie rodzice, bo jestem jedynaczką bez męża i dzieci, a mam 27 lat, niby mam tytuł mgr i robię doktorat, ale czuję się jakaś taka bezwartościowa bez pracy, jakby nie studia doktoranckie dzienne musiałabym wyjechać, moja mama pracuje w opiece społecznej, to naprawdę nie jest wstyd tam się zgłosić i w między czasie szukac pracy

Gość wefwefwe
Byłam w podobnej sytuacji. Do dziś nie mogę znaleźć pracy ani wyjść z długów choć mąż pracuje. Pomagała rodzina. Twój mąż, skoro ma jeszcze kontakty tzn jakichkolwiek znajomych, musi ich prosić o pomoc. Ty też pytaj kogo się da. McDonalds? Mnie swego czasu wyśmiali że z takim wykształceniem chce pracować u nich. Okazuje się że czasem trzeba trochę\ zataić.