Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

na usg niewidoczne są rączki mojego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam Was dziewczyny, mam pytanie, ostatnio byłam na wizycie kontolnej u swojej Pani doktor, mialam robione usg,ale nie było na nim widać rączek mojego maleństwa,nóżkami machał wesoło,a Pani doktor powiedziała,że rączki gdzieś sobie schowało. Jestem w 18 tc a usg miałam robione już kilka razy, do tej pory nie przypominam sobie, żeby nie było widać rączek,wiec pytam, w jaki sposób mój szkrab mógł sie ułożyć, że schował rączki?

Gość gość
Skoro wczesniej były raczki widoczne to znaczy ze teraz musial sie plod tak ulozyc ze ich nie bylo widac, ale na pewno je ma. Przeciez na usg w 12 tygodniu lekarz ocenia czy sa ibecne wszystkie narzady, nerki, serce, kregoslup, wiec bys juz wiedziala ze cos jest nie tak.

Gość gość
Ja tez nie moglam raz przestac myslec gdzie sie podzialy rece mojej corki :) na usg w 12 tyg. Na pewno by lekarz zauwazyl Tak duza nieprawidlowosc. Nie martw sie ;) na pewno ma raczki :)

Gość gość
Moj facet mówi,że niepotrzebnie panikuje,ale niestety nie mialan usg prenatalnego,bo razem z lekarzem przegapilysmy ten moment, nie umowila mnie na wizyte,bo ona tego nie robi.. mialan robione tylko normalne usg w 14 i teraz, ale po prostu zastanawiam sie,jak moglo ulozyc sir moje dziecko,ze nawet lekarz nie widzial raczek,gdzie je moglo schowac..

Gość gość
dziwne... u mnie lekarz wszystko pokazywał, nawet kazał liczyć paluszki i u nóg i u rąk. Ja bym poszła do innego to sprawdzić

Gość gość
Mialam usg ostatnio i u mnie wlasnie lekarz tez liczyl nawet te paluszki u rak i nog. Ale poczatkowo wyszlo 6 palcow u nog dopiero pozniej maluszek tak przelozyl stopy ze mozna bylo w kazdej naliczyc po 5. Moim zdaniem juz na pierwszym usg jakie mialas zauwazono by brak raczek. Malenstwo potrafi sie tak ulozyc ze czasem czegos nie widac a czasem widac az za duzo ;) tak wiec nie martw sie na zapas ale dla swietego spokoju poszlabym na usg jeszcze raz zeby sie upewnic. Lekarz w twojej sytuacji jednak powinien troche wiecej czasu poswiecic aby te raczki u dziecka zobaczyc.

Gość gość
prawdopodobnie odpadły od ostatniej wizyty przykro mi :(

Gość gość
Ja miałam identyczny przypadek. Na usg nie było widać rączek mojej córeczki. Ile ja nocy nie przespałam i się zamartwiałam,aż z tego strachu poszłam jeszcze raz na usg i powiedziałam co mnie trapi. Lekarz dokładnie obejrzał moją niunię i na szczęście wszystko miała na swoim miejscu :D bądź dobrej myśli. Jakby było coś nie tak, lekarz na pewno by Cię o tym poinformował

Gość gość
Bardzo ale to bardzo zabawne :/ ale coz Tobie, za to mozg widze odpadl. Dziekuje dziewczyny za pocieszenie i dobre rady,na pewno udam sie gdzies do innego lekarza i napewno bedzie dobrze ;)

Gość gość
Od razu mi lżej ;) dziekuje ;)

Gość gość
Jeśli nie daje Ci spokoju to umów sie na jeszcze jedno USG na pewno dziecko bedzie inaczej ułożone a Ty będziesz spokojniejsza

Gość gość
Nie rozumiem faktu udzielania sie na takie tematy co nie ma sie pojecia. Chamstwo to malo powiedziane. Zal mi ciebie

Gość cycyrydza
takiej kretynki albo kretyna to Ja jeszcze nigdy nie spotkałam żenada

Gość cycyrydza
04.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość pewnie twój bachor nie ma rąk pechowiec.gif chodziło mi o ten post

Gość gość
mam nadzieje ze wasze bachory tez sie bez rąk urodzą..i bez nóg,istne warzywo

Gość gość
spokojnie, jeszcze się tak ułoży, że będzie wyglądać jak kosmita ma jeszcze trochę miejsca w brzuchu to się wierci

Gość gość
Macie racje, za tydzien mam usg genetyczne i wszystko bedzie jasne. Wrecz nie wyjde z badania dopoki wszystkiego nie zobacze ;) nie ma co sie denerwowac,bo to dobrze nie sluzy

Gość gość
mam nadzieje ze wasze bachory tez sie bez rąk urodzą..i bez nóg,istne warzywo ; 'ja mam nadzieję że twoje życzenie wróci do ciebie po stokroć tak że trzymaj się ciepło

Gość gość
hahaha autorka jest jakas super tepa ---- no na zdrowy rozum babonie jezeli ręce były to przecież nie odpadły nagle i nad czym to się zastanawiasz????

Gość gość
Gosciu ostatni slyszalam o przypadku,ze konczyny sie wchlonely wiec nie wyzywaj autorki od tepych. Sama poszlabym sprawdzila nawet na drugi dzien. Trzmaj sie na pewno jest ok:)

Gość gość
ja słyszałam o przypadkach gdzie płody wysysają z przyszłej mamuśki resztki mózgu doprowadzając do obumarcia tegoż organu :( to takie przykre

Gość gość
mój Mały tak ułożył się kiedyś, ale to było USG 3D/4D, lekarz przy okazji sprawdzał tj na połówkowym narządy i mam 2 zdjęcia w 2D, czyli normalnym USG, i faktycznie rączki jakoś były dziwnie ale już na 3D/4D było ok. Pamiętaj, że dużo też zależy od aparatu ;)

Gość gość
dokladnie ja w 7 mc ciazy mialam robione usg 4D i mja corcia miala miec znieksztacone paluszki u rak i nie miec leweo oka ;( na szczescie urodzila sie zdrowa a lekarz ktory robil mi prywatnie badanie juz nie pracuje w swoim zawodzie

Gość gość
ja słyszałam o przypadkach gdzie płody wysysają z przyszłej mamuśki resztki mózgu doprowadzając do obumarcia tegoż organu smutas.gif to takie przykre 8 8 no i macie właśnie taki biedny przypadek z zanikiem ale trzymaj się będzie dobrze