Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wypisać zaproszenie w tym konkretnym przypadku

Polecane posty

Gość gość

Zapraszamy znajomych którzy obecnie są narzeczeństwem, jednak biorą ślub miiesiąc przed nami i teraz pytanie. Jak wypisać zaproszenie? Jak będziemy ich zapraszać to będą przykładowo Janem Kowalskim i Justyną Nowak ale na naszym ślubie będą już Justyną i Janem Kowalskimi (ona zmienia nazwisko po ślubie, to bankowe) Zaproszenie dla Justyny i Jana Kowalskich czy dla Justyny Nowak i Jana Kowalskiego?

Gość gość
tez miałam identyczną sytuację i wypisalam juz z jednego nazwiska

Gość gość
ja dostałam takie zaproszenie juz z nazwiskiem męża

Gość gość
Jezeli zapraszac bedziesz przed ich slubem, to wpisac ich nazwiska, a jesli po ich slubie, to juz jedno wspolne, nie rozumiem w czym jest problem..

Gość gość
Popieram komentarz powyżej. Wręczasz zaproszenia w momencie, gdy nie są małżeństwem, więc wypisujesz osobno z nazwiska. Jeśli robisz winietki, to na nich już wypisujesz z nowym nazwiskiem.

Gość gość
Jeśli gdy zapraszasz nie są małżeństwem to musi być napisane Jan Kowalski i Justyna Nowak. (Później jak np. będą winietki na stołach to już nowe nazwiska)

Gość gość
dajesz zaproszenia na aktualne nazwiska ,nie możesz byc pewna jakie nazwisko będą nosić,mogą zmienić zdanie

Gość gość
Na obecne nazwiska oczywiście. Raz, że przecież takie właśnie noszą, a dwa: jak już wyżej napisano nie wiesz, co wybiorą przy ślubie (mogą przecież np. nazwisk nie zmieniać).

Gość gość
Dzięki za rady :) sprawa sama się rozwiązała bo mój facet bez owijania w bawełnę zadzwonił do nich i zapytał wprost jak mamy wypisać zaproszenie i bez wahania odpowiedzieli że na jedno wspólne nazwisko bo na naszym ślubie będą już "Kowalskimi". Dziękuję bardzo jeszcze raz za porady.

Gość gość
sorry ale głupota, w momencie kiedy bedziecie ich zapraszac nie będą małńzeństem i też głupota, że Wam kazali wypisać jedno nazwisko

Gość van nav
napisz Jan Kowalski I Maria Nowak in spe Kowalska :D