Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzyszłaMamaZWrocławia

Świeżo upieczone i przyszłe mamy z Wrocławia

Polecane posty

Gość gość
Super pomysl z tym forum,wlasnie tu zajzalam pierwszy raz. Termin mam na marzec:) To jak,robicie jakies forum zamkniete aby nikt nam nie przeszkadzal?? Pozdrawiam z sepolna

Gość rybitwa
Hej, można założyć forum zamknięte także na gazeta.pl. Ale może być też Facebook.

Gość gość
a ja rodzę pierwsze dziecko w maju :) będę wtedy mięć 30 lat gdzie wrocławskie mamuśki kupujecie ubranka dla dzieci ?

Gość gość
to do dziela. Moze autorka niech zalozy:) lub ktos kto troche tu jest bo ja pierwszy raz dzis zajrzalam. A co do gazeta.pl to szczerze mowiac lepszy fejs

Gość rybitwa
Ja nie mam konta na Fejsie (tak, są na świecie takie dziwadła ;-), ale oczywiście mogę założyć., by dołączyć do grona. A co na to inne dziewczyny? Zdecydujmy wspólnie - Facebook czy gazeta.pll?

Gość gość
ja glosuje na fejsa. a wy??

Gość rybitwa
A jeśli chodzi o ubranka, to ja kupowałam większość w sieci, ale także w Smyku (tylko na wyprzedażach), C&A, TKMaxx, outlecie Coccodrillo.

Gość gość
zrobmy glosowanie nalepiej. fejs czy gazeta a moze jakies inne ciekawe propozycje??

Gość rybitwa
Fajne ciuszki zdarzają się też w Lidlu (marka Lupilu), ale tam nie są dostępne na bieżąco.

Gość gość
po lumpeksach raczej nie chodzicie ?

Gość gość
co z tym forum??

Gość rybitwa
Ja mam jakąś psychiczną blokadę przed lumpeksami (może niesłusznie), choć nie mam nic przeciwko rzeczom używanym, ale od sprawdzonych, znanych mi osób. Z drugiej strony uważam, że nie ma co wydawać fortuny na niemowlęce ciuchy, bo tanie nie są, a dzieciaczki szybko z nich wyrastają i często są to rzeczy na zaledwie kilka razy, bo rozmiar już nie ten itd. Ja głosuję na gazeta.pl z przyczyn, które podałam wcześniej, ale niech większość zdecyduje ;-)

Gość gość
a ja chodze sobie po lumpeksach. Co z tym osobnym forum?? juz po rozmowie??

Gość rybitwa
OK, Danusia, dzięki za cynk ;-) Ja najpierw muszę uśpić małego, potem wejdę na FB.

Gość mama z wrocka
Jestem za gazetą, też nie ma konta na FB...

Gość gość
a jak mam to znalezc na fejsie?? ta grupe??

Gość gość
CZesć dziewczyny, ja jestem tu nowa:) Własnie zaczęłam III trymestr i coraz więcej zaczynam myśleć o porodzie. Chętnie posłucham,gdzie rodziłyście lub gdzie planujecie rodzić. Czy macie swoich lekarzy w szpitalach?Aha, mieszkam na Nowym Dworze.

Hej dziewczyny, ja jestem mamą 2 muesięcznej dziewczynki i tez już po 30... rodzilam na borowskiej sn ze znieczuleniem wiec nie było tak źle, super ze znalazlam ten watek

Gość rybitwa
Jak widać po wcześniejszych postach - rodziłyśmy w różnych szpitalach - Kliniki, Borowska, Brochów. Każdy wybór ma swoje plusy i minusy. Ja z Borowskiej byłam zadowolona, ale nie mam porównania z innymi szpitalami. Większość koleżanek rodziła an Kamieńskiego i wszystkie sobie bardzo chwaliły ten szpital.

Ja mam dużo ciuszkow z lumpa ale to głównie teściowa kupowala, a ja kupowalam.w smyku, hm i ca, a co do szpitali to w zeszłym roku leżałam na brochowie (poronienie), opieka ok ale warunki nie za fajne natomiast na borowskiej warunki o niebo lepsze i opieka nad dzieckiem super...

Ale fajny topik,szkoda ze kiedyś nie pomyślałam by go założyć. Jestem z Wrocka i mam córkę prawie poltoraroczna. Rodzilam na Brochowie:) bylo ok:) pierwsze ubranka kupiłam w baby max na Bielanach. Co do lumpeksow- kupuje córce teraz jak jest wieksza,są to rzeczy upatrzone ze tak powiem. Bieliznę,piżamki to kupuje nowe,ale lubię w lumoeksie kuoic małej coś z Georga,nexta czy early days. Fajny też jest komis na nowym dworze. Meble i zabawki drewniane kupuje w Ikei a teraz zmieniłam jej łóżko i zamówiłam na allegro i jest genialne:D

Josa, brochow ma warunki kiepskie i opieka też w sumie średnia,ale myślę ze w każdym szpitalu jest podobnie. Byłam tam dosyć długo bo 5 dni,córka miala żółtaczkę ale dalysmy rade. Po prostu nie nastawialam się na wakacje tam tylko szybki poród i taki był. Byłam zapatrzona w corcie i nic mi nie przeszkadzało,no może upal- 34 stopnie,lipiec to był 2012

Gość mama z wrocka
Ja rodziłam na Brochowie, warunki wiadomo takie sobie, ale opieka ok, szczególnie jeśli chodzi o położne przy porodzie. Ja akurat za jednym i drugim razem zupełnie w ciemno trafiłam na super położne. Pobyt wiadomo jak to w szpitalu, ale najważniejsze, że mam już to za sobą i wszystko było ok :) Ppzdrawiam Wrocławianki

Gość fabryczna
Czuje że rozwiązanie już niebawem nastąpi, trzymajcie kciuki:) mogę zniknąć na jakiś czas nie wiem jak się wszystko ułoży. Dużo obaw, to moje pierwsze dziecko. W każdej chwili mogę już rodzic chociaż do terminu jeszcze dwa tyg.

Gość rybitwa
A jak spędzacie czas z dzieckiem o tej porze roku? Chodzicie na długie spacery?

Gość rybitwa
Fabryczna, trzymaj się mocno i nic się nie bój, chociaż wiem, że łatwo się mówi, jak ma się to już za sobą :-) Na pewno dasz radę. Odezwij się, jak będziesz mogła i daj znać, co tam u Ciebie.

Gość mama z wrocka
mojego pierwszego syna urodziłam w grudniu i jeżeli temp nie spadła do -5st i nie było jakieś wielkiej zawieruchy to zawsze wychodziliśmy. Teraz mam 8-mies synka i póki jest jako tako to tez idziemy na spacerek. Nawet jak mi się czasami nie chce to i tak musimy wyjść odebrać starszego z przedszkola :)

Wiadomo, że poród to nie wakacje, ja wychodze codziennie na spacery około 2 godzinne chociaż przyznam że czasami mi się nie chce, a że mieszkam w okolicy pierwszego maja to chadzam nad fose lub do rynku, fabryczna trzymamy kciuki:)