Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terapia przez pisanie

wasze najgorsze wspomnienia zwiazane z domem rodzinnym

Polecane posty

Gość gość
Fajny temat???Ty sensacji szukasz,a tu ludzki dramat:-(

Gość gość
Niestety mutantex się nie odczepi nudzi mu się. W pracy i pisze ma tylko wtedy dostęp do kompa

Gość gość
o i jakiś alkoholik z alkoholowego się tu przypałętał :O i troluje na orange :O

Gość do MUTANTEX
AS EASY AS IT IS PRAWDA????? HEHE, IDŹŻE JUŻ STĄD

Gość wy się ludzie modlcie zeby tu
Mutantexa szanowna małżonka nie wpadła napruta ta to potrafi :D

Orange : ᠋ "Mutantex, wybacz, ale twoje komentarze niczego nie wnosza - przestan prosze." ᠋ Sacra populi lingua est... :-) ᠋ Ale zanim zakończę działalność , odniosę się do niektórych postów , na które nie znalazłem odpowiedzi.

Cruella DeMon : ᠋ "Nie nie poradzimy sobie , nawet po latach te koszmary ciągną sie za nami .... Jeżeli kilka miesięcy jest dobrze to jakiegoś pięknego dnia to wszystko wraca jak TSUNAMI i niszczy wszystko ..." ᠋ Dzieje się tak ponieważ DDX nie wierzy w możliwość powodzenia jakiejś sprawy. W dzieciństwie nic nie było pewne i większość rzeczy które zdawały się być bezpieczne , takimi nie było. Teraz , jako osoby dorosłe , nie potrafimy się odszukać w rzeczywistości i podświadomie dążymy do tego , żeby nasze życie przypominało to z dzieciństwa - chaotyczne i niszczące. Ale to już zagadnienie na terapię jest. :-) ᠋ "kaci twierdzą ze nic takiego nie było, ze nie było bicia , poniżania ,deprecjonowania" ᠋ Dzieje się tak , ponieważ nie ponieśli konsekwencji swoich czynów. Skoro nie ponieśli konsekwencji to dlaczego by mieli nagle przepraszać ? Tylko nie myl konsekwencji z zemstą , bo to nie na tym polega. ᠋ "staram sie zapomnieć" ᠋ Przeszłości się nie zapomina , z przeszłością się rozlicza , żeby nie wpływała na nasze teraźniejsze życie. ᠋ "Kupiłam jej mieszkanie dzwonię do niej co tydzień ale nie ma miłości i nie było" ᠋ A nie jest przypadkiem tak , że wciąż sądzisz , że za mało zrobiłaś , żeby być kochaną ? Takie toksyczne myślenie ?

"kilku psychologów nic nie pomogło" ᠋ Mi też kilku psychologów nic nie pomogło. Bo ja nie chciałem pomocy. Chciałem się poużalać nad swoim losem i dalej robić to , co znałem - wprowadzać chaos do swojego życia. No bo niby dlaczego psycholog miałby lepiej ode mnie wiedzieć , jak powinienem w swoim życiu postępować ? :-P A prawda jest taka , że nikomu na siłę się pomóc nie da. Dopóki ja nie chciałem zmian w swoim życiu - żadne zmiany nie nastąpiły.

"Maz nie wie o co biega i dziwi sie ze mam takie zagrania" ᠋ Więc mu wytłumacz , że pochodzisz z dysfunkcyjnej rodziny i Twoje zachowania są odzwierciedleniem sytuacji rodzinnej. I proponuję Ci podjąć terapię grupową - myślę , że powinna Ci dać dużo więcej od indywidualnej. ᠋ "Muszę grać i udawać ze wszystko było i jest piękne i wspaniałe" ᠋ Nie , niczego nie musisz. My niczego w tym życiu nie musimy. Możesz czegoś chcieć , lub nie chcieć , a decyzje podjęte przez Ciebie mają wpływ na Twoje życie. ᠋ "jeszcze teraz mam sie sama poniżać i dolowac ????" ᠋ Nie masz się poniżać , ani dołować , ale spróbować zmienić swoje życie. ;-)

Sybilla : ᠋ "przerażający widok gdy ona podczas kąpieli bawiła się paluszkiem przy swoich częściach intymnych, w dziwny sposób liże zabawki na co akurat zwrócił uwagę mój mąż. Nigdy w ten sposób nie robiła i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy jakiś sygnał." ᠋ Tutaj masz odpowiedź : ᠋ http://x2t.com/Temat-1

"Za każdym razem z całej siły biję ją za to po rączkach, żeby się oduczyła a później sama płaczę bo widzę jaki miny robi mój mąż. Zastanawiam się co mam zrobić, gdzie z tym iść, jak sprawdzić, upewnić się czy mój ojciec coś jej zrobił i jak ją dalej chronić." ᠋ Proponuję przestać dziecko bić , bo mu robisz tym większą krzywdę na psychice , niż Ci się wydaje. O tym co się dzieje pogadaj z pediatrą , oraz przeczytaj to : ᠋ http://x2t.com/Temat-2

"ja wiem, że mojej córce co się przytrafiło z mojej winy." ᠋ Z Twojej winy ? Nawet nie wiesz , czy do czegokolwiek doszło... Proponuję jednak działać , a nie użalać się. ᠋ "jestem nikim, ścierwem i nigdy sobie tego nie wybaczę." ᠋ Masz zaniżone poczucie własnej wartości. ᠋ ""jednak uwazam,ze kazdy mezczyzna,lub wiekszosc mezczyzn sa/moga byc potecjalnymi g****icielami/pedofilami" a ja uważam, że oni właśnie tacy są." ᠋ Tak , tacy jesteśmy...:-P:-D:-D:-D Nie zapominaj tylko , że kobiety też się paprają pedofilią , ale to temat tabu. :-P

"Ale chciałam stawić czoła tym lękom, wyprzeć to ze świadomości tylko po to, żeby być normalna." ᠋ Tak ogółem odpiszę do tych wszystkich , które są ofiarami g***tów/molestowań/pedofilii - powstają osobne terapie dla was , warto się nimi zainteresować i ich poszukać.

Sybilla ciąg dalszy : ᠋ "Wczoraj rozmawiałam z mężem, wyznałam w skrócie co zrobił mi ojciec a on od razu skojarzył fakty, wiedział, że nasza córka spała z moim ojcem w jednym łóżku. Dostałam za to w twarz. Za swoją bezmyślność i głupotę jak to określił." ᠋ "Wierzę, że mu przejdzie i mi przebaczy..." ᠋ Po pierwsze - Twój mąż NIE MIAŁ PRAWA CIĘ UDERZYĆ. Po drugie - poszukaj terapii też dla siebie , bo obawiam się , że także w Twoim małżeństwie się jednak dobrze nie dzieje.

"już wiem, że tutaj na pewno nie dostanę wsparcia" ᠋ Z tego forum możesz brać co Ci się podoba , natomiast ciężko jest uzyskać wsparcie na otwartych forach. A na zamkniętych będzie to zależało od tego , jakiego wsparcia oczekujesz. Bo wsparcie nie polega tylko na głaskaniu po głowie. ᠋ "zlinczujecie mnie." ᠋ Nie manipuluj. :-P ᠋ "Nie wiem już gdzie szukać pomocy, oparcia. Boję się zostać z tym sama." ᠋ Oprócz terapii dla osób dotkniętych nadużyciami seksualnymi , poszukaj terapii dla współuzależnionych. Teraz już masz wiedzę , więc ją wykorzystaj. :-)

Troll : ᠋ "Niestety mutantex się nie odczepi nudzi mu się. W pracy i pisze ma tylko wtedy dostęp do kompa" ᠋ "wy się ludzie modlcie zeby tu Mutantexa szanowna małżonka nie wpadła napruta ta to potrafi" ᠋ Twoje wiadomości odnośnie mojej osoby są nieścisłe : ᠋ Piszę wtedy , gdy mam czas. Nie mam żony , poza tym Toron jest obecnie trzeźwiejącą alkoholiczką. ᠋ A co do Ciebie , to Cię podziwiam , że Twoją pasją stało się moje życie... :-D:-D:-D Wiadomo - pycho-fan... :-D:-D:-D

"Ponieważ mutantex popisywał się już na forum o alkoholikach niestety nikt go tam już czytać nie chciał to swoje popisy tu postanowił serwować" ᠋ Niestety , ale się mylisz. :-D:-D:-D Top alkoholowy upadł , ponieważ Ty i reszta Tobie podobnych odpadów zajeździła ludzi tam piszących. Mutantów się to nie tyczy , więc się postarajcie bardziej , wymoczki. 👄

Orange : ᠋ "o i jakiś alkoholik z alkoholowego się tu przypałętał i troluje na orange" ᠋ Nie alkoholik , tylko trolle z alkoholowego. Tam po kolei jeździli sobie po userach , aż top stał się prawie martwy. Jestem chyba ostatnią osobą ze starej świty , która tam jeszcze pisze...:-P

Zgodnie z obietnicą kończę wywody. Z moimi postami możecie zrobić co chcecie. :-) Od tej pory będę odpisywał tylko na pytania skierowane tylko do mnie , jeśli takie będą. :-) Chyba , że będzie mi się nudzić...;-):-D:-D:-D

Gość gość
a propo terapii jak się tak poobserwuje bliżej otoczenie bliskie i dalsze, oraz poczyta większość tematów na kafeterii, nasuwa się nieubłaganie jeden wniosek: 3/4 społeczeństwa powinna skorzystać z terapii DDA, DDD, DDX, DDRR, AA [chyba wymieniłam wszystkie], pokolenie dzisiejsze zbiera zaburzenia z domów rodziców, którzy nie mieli wystarczająco dużo czasu dla swoich dzieci ponieważ zmiany ustrojowe wymusiły na nich pracę ponad miarę, chcieli swoim dzieciom zapewnić to czego sami nie mieli bo z kolei ich rodzice żyli w tzw. komunie, a oni z kolei mieli rodziców z wojenną/powojenną traumą, z którą mało kto sobie radził, alkohol był jedynym lekarstwem, a także przemoc fizyczna i psychiczna i tak z pokolenia na pokolenia przenoszone są nieprzepracowane traumy, urazy, dramaty i tragedie może już w podstawówkach przeprowadzać jakieś testy psychologiczne i wyłapywać dzieci z dysfunkcyjnych domów i objąć ich pomocą psychologiczną? jak przerwać tę klątwę zaklętego kręgu?

Gość gość
Gosciu z 8.03 - piekne podsumowanie, o to włąsnie chodzi, że traumy przechodzą z pokolenia na pokolenie, powielanie zachowań rodziców. Nieszczesliwa, zagubiona, niezradna i lękliwa matka przekazuje swoje emocje i uczucia dzieciom.

Gość gość
Tak to prawda. Bardzo trafne podsumowanie.

Gość gość
Co to za idiota/ka Mutantex? Analizować wpisy jakieś gówniary, która ma dobrą zabawę, to trzeba być debilem.

Gość gość
Mutentexie dziękujemy za twoje przemyślenia ale prosimy cię po raz kolejny nie udzielaj się w tym topiku zasmiecasz nasz topik swoimi wątpliwymi przemyśleniami które nikogo nie interesują

Gość do gościa
Gościu nie pisz w imieniu topika!!!!! To nie twój topik!!!!! ..... i nie ty jesteś tu od decydowania komu wolno a komu nie tu pisać. ps.zaloguj się,czy brak odwagi?:-P

Gość gość
Witam ja też jestem za tym żeby kolega mutantex nie pisał