Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Goska z GW

Nie jestem zadowolona ze zdjec

Polecane posty

Gość Goska z GW

Witam i proszę o poradę czy da się cos z tym zrobic nie jestesmy z męzem zadowoleni ze zdjec, jakosc ogolnie ok ale jestesmy strasznie smutni na tych zdjeciach na prawdę zero uśmiechu, mamy pretensje do fotografa że nie potrafił nas rozruszać jakos, zdjecia dodam nie są zdodne z tym co na porfolio, bo tam wszyscy uśmiechnięcie a my wyglądamy jak na ścięcie, a przecież chyba aż tak to nie wyglądało. Czy mogę jakoś to zareklamować czy miał ktoś podobny przypadek? Dzięki za odp.

no błagam, zdjęcia raczej pokazują stan faktyczny, gdybyście byli radośni, zadowoleni, uśmiechnięci to na zdjęciach też by to było widać - co innego gdyby o jakość chodziło. Fotograf zawsze może powiedzieć, że różni są ludzie, może Wy akurat uważaliście, że chcecie być na zdj poważni, może tacy właśnie jesteście ;).

Gość gość
to na wszystkich zdjęciach jesteście smutni?no nie wierzę,niech fotograf pokaże wam wszystkie zdjęcia jakie zrobił,napewno znajdziecie takie które wam sie spodobają,niestety bardzo często fotograf nie liczy się ze zdaniem innych tylko narzuca swój gust

Gość Goska z GW
Na kilku sa jakieś uśmiechy ale głównie z domu weselnego z kościoła masakra ani jedno usmiechniete, wlasnieo to mamy żal powinien nas jakoś rozruszac trochę żeby nie było tak smutno.

Gość gość
masz pecha, za niedlugo fotograf bedzie mial byc odpowiedzialny za to czy srasz na rzadko czy na gesto

Gość gość
wybacz, ale jak fotograf miał Was niby rozruszać w kościele....stroić miny podczas mszy....; widocznie byliście bardzo spięci w kościele i to wyszło na zdjęciach; generalnie zdjęcia z kościoła, zabawy weselnej nie są pozowane i ustawiane; plener to co innego;

Gość gość
daj spokoj nic nie mozesz zrobic i to wasza wina a nie fotografa - tacy jesteście, olej to

Gość gość
Fotograf to nie clown do zabawiania. Szkoda slow na takie problemy z d**y

Gość poli30
przeciez to nie fotografa wina ze jestescie powazni..wiedzieliście kiedy robi zdjęcie trzeba było się usmiechac

Gość gość
No co ty? A co fotograf w kościele miał do was wrzeszczeć -uśmiech proszę czy jak?

Gość gość
"uwaga robie zdjęcia, uśmiech od ucha do ucha" - nie znam fotografa który by tak mówił, to Wasza wina. Mój brat jest fotografem ślubnym, a ja lubie zdjęcia z wesel więc często je przeglądam i ludzie sa na prawdę rózni. Niektórzy są na każdym zdjęciu usmiechnięci, zadowoleni, a niektórzy jak na pogrzebie. Widać takie miny pokazują Wasz stan ducha. Co miał ten fotograf zrobić jesli byliście ponurzy? Wrzucić fotki do jakiegoś programu i przykleić Wam uśmiechy gwiazd filmowych z czerwonego dywanu? Fotograf nie wyrósł Wam przed nosami nagle w czasie mszy, chcecie mieć wesołe zdjęcia - trzeba się było usmiechać , tyle.

Gość gość
http://janinatynska.blogspot.it/2013/09/magor zata-i-artur-reportaz.html zobacz sobie te zdjęcia,są tragiczne,dziewczynie cycki wypadają z tej sukni,te zdjęcia to powinny mieć tytuł ,,jak tragicznie moze wygladać panna młoda,,widać ślady po opaleniźnie ,takie rzeczy fotograf mógłby zatuszować ale nie,tu fotograf pokazał wszysko co brzydkie,po prostu BRZYDKA PANNA MŁODA

Gość gość
Zdjęcie na huśtawce wymiata :D :D

Gość gość
Też jestem fotografem i śmieszą mnie takie zarzuty, ludzie mają ewidentny problem z akceptacją własnego wizerunku i 80% ma mniemanie o swoim wyglądzie lepsze niż rzeczywistość, też często słyszę co my tacy smutni, ale jak się pokazuje uśmiechnij się to patrzę przestraszeni. Nie ma sobie czym zawracać głowy, my jesteśmy jak ktoś napisał od dokumentacji wydarzenia, a nie od przyklejania komuś uśmiechów to twarzy.

Gość gość
szczerze to ja cię troszkę rozumiem. moja siostra np nie ma zdjęcia z rodziną bo w natłoku ślubnych emocji zapomniała o tym, ale doświadczony fotograf powinien to zasugerować. osoba , która sie na tym zna, później miała pretensje do mnie-świadkowej że to ja niby miałam ich zwołać- 100 ludzi, rozeszło sie po parku zamku za 1km średnicy ?? korona by z głowy nie spadła jakby powiedział- "proszę uśmiech" ja jestem lekarzem i ode mnie wymaga sie że nie tylko wypiszę leki ale będę także księdzem, psychologiem i nie wiem kim jeszcze. fotograf to też funkcja społeczna, ważna, to jest jedyny dzień w zyciu młodej pary, normalne że są spięci skoro im zależy. to jest jedna sekunda jeden gest, sam sie uśmiechnie życzliwie to oni tez by sie uśmiechnęli.

Gość gość
To weź powiedz pacjentowi, który czeka na wyniki ważnych badań, żeby się uśmiechał, będzie taki sam efekt. Młodzi w trakcie ceremonii są zwykle bardzo zestresowani i wszelkie próby z naszej strony (foto/video) nic tu nie dają, tak samo można im mówić żeby podczas przysięgi patrzyli na siebie - 80% i tak patrzy na księdza, albo w podłogę.

Gość gość
hehehe dokładnie tak właśnie jest :D

Gość gość
Pretensje do garbatego, że ma proste dzieci! Co niby fotograf miał robić, żebyście wyszli na zdjęciach jak "z okładki"?! On tylko uwieczniał sytuację, a to, że wyszliście jak wyszliście to tylko wasza wina i to jak wyglądacie.

Gość gość
hahaha, nie no, dobre, najlepiej zwalić na fotografa, on powinien wam poprawiać non stop humor, biegać za wami i wołać "cheese". Żenada. Nie ma to jak na własnym ślubie i weselu być przygnębionym, z miną pogrzebową. Trzeba było się nie hajtać skoro w ogóle to was nie cieszyło i nie widać po was radości.

Gość gość
ale te zdjęcia wklejone z linka wyżej to raczej fotograf nie powinien wstawiać na swoją stronę

Gość gość
pretensje do garbatego,pewnie że fotograf musiał pokazywać tylko te zdjęcia na których cycki wyskakują z sukni i brzydkie ślady po opalaniu

Gość Klaudiś
Bo to jest ogolnie tak jak się weźmie byle jakiego fotografa. To ciotka nam poleci, to koleżanka, a prawda jest taka, ze one same się nie znają. Ja poszukałam naprawdę profesjonalną osobę i to przez portal internetowo ogłoszeniowy ślubny. (www.codoslubu.pl ) Tam miałam czarno na białym. Konkretne osoby, konkretne usługi. Wszystko wiadome. I masz pewne, a nie takie później wielkie rozczarowanie, że nie wyszło że smutne miny...

Gość gość
Zawsze mówię jak ktos nie jest fotogieniczny bez radości to nawet najdrozszy fotograf nic nie zrobi

Gość gość
oś do usunięcia] Goska z GW Na kilku sa jakieś uśmiechy ale głównie z domu weselnego z kościoła masakra ani jedno usmiechniete, wlasnieo to mamy żal powinien nas jakoś rozruszac trochę żeby nie było tak smutno. To się uśmiałam:D W kościele miał was rozruszać? Może na ołtarzu zatańczyć kankana?