Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mogę dostać od państwa na dziecko

Polecane posty

Gość gość

Urodziłam córeczkę byłam ją zarejestrować w usc ojciec został wpisany w akt urodzenia i dziecko ma jego nazwisko. Obecnie nie mieszkamy razem jestem na łasce moich rodziców On pomaga ale to wciąż mało. o jakie pieniądze i gdzie mogę się starać?

Gość gość
becikowe jednorazową zapomogę z powodu urodzenia dziecka (zależy od dochodów) rodzinne (zależy od dochodu) alimenty pamiętaj że jak jest wpisany ojciec jego dochód się liczy

Gość gość
Trzeba było mysleć zanim zmajstrowaliście dzieciaka...a nie teraz łapy po społeczne pieniądze na utrzymanie wyciągać.

Gość gość
Ja nie mam żadnych dochodów i ojciec jest zarejestrowany na bezrobobciu czy On może tez się starać o jakieś pieniążki na dziecko?

Gość gość
kopa w doopę dostaniecie od państwa.

Gość gość
Gratuluję dojrzałości...a dziecku szczerze współczuję.

Gość gość
Czasem tak poprostu bywa nie chcę byście mnie i jego osądzali tylko pomogli do tej pory mieszkaliśmy razem i wszystko było zaplanowane ale niettey czasem są takie sytuacje życiowe że trzeba wybrać pomiędzy czymś...

Gość gość
1. trzeba bylo myslec zanim zaczelas rozkladac nogi 2. mialas 9 miesiecy na zorientowanie sie i co przez ten czas robilas? szkoda dziecka

Gość gość
co bylo zaplanowane? ze urodzisz dzieciaka i bedziesz kase wyciagac od panstwa? a moze liczylas, ze rodzina bedzie utrzymywac ciebie i twoje dziecko?

Dlaczego niby mamy was pasożyty nie oceniać? Żyjecie na nasz koszt pasożyty! Czego więc oczekujecie? Dziecko ma pewnie na imię: nikola, dżesika, andżelika, oliwia? Czy też może inne imię typowe dla patolsów, np wiktoria?

Gość gość
Nic nie było zaplanowane,jak widać...r*****iście się jak bezmózgie króliki,a teraz chcesz aby całe społeczeństwo Tobie/Wam,leserom i nieudacznikom zyciowym pomagało.A z jakiej paki?Trocgę odpowiedzialności.

Gość gość
Wcale właśnie na to nie liczyliśmy... Sami sobie radziliśmy mieliśmy pieniążki ale teraz podziało się nie z naszej winy tak jak się podziało i wcale się nie mam zamiaru użalać nad sobą tylko chcemy pomocy na co zasłużyliśmy... I dalej mamy zamiar żyć razem tylko nie w tym momencie mamy problemy a z państwa nie róbcie takich biedaków... Sami nie wiecie co zaraz Was czego i jaką Wy będziecie mieć sytuację czasem różne rzeczy niespodziewane wychodzą.

Gość gość
noo zwlaszcza dzieci "niespodziewanie wychodza" :D

Gość gość
Nie znacie naszej osobistej sytuacji to proszę ni wypowiadajcie się chłopak stracił prace ja przed zajściem w ciąże zrezygnowałam z niej.... a DZIECKO MA NORMALNE IMIE!

"tylko chcemy pomocy na co zasłużyliśmy..." A na co niby zasłużyliście? :D " a z państwa nie róbcie takich biedaków... " Wiesz w ogóle melepeto, skąd się biorą państwowe pieniądze? :o Jesteś jednak ograniczona, nie powinniście mieć dziecka. Pewnie i tak za jakiś czas będziecie tyrać na czarno, a świadczenia dalej pobierać. To typowe dla roszczeniowych patoli waszego pokroju.

Gość gość
pieniazki :o ile ty masz lat, 14? :o

Gość gość
dziecko było planowane.

Gość gość
no to skoro zrezygnowalas sama z pracy to masz to na wlasne zyczenie, wiec do kogo pretensje? nie chcialo ci sie pracowac i teraz oczekujesz, ze ktos bedzie cie utrzymywal?

Gość gość
Państwo to my... podatnicy.To my podatnicy,płacimy na Wasze leserowanie,dzieci,opiekę społeczną,służbę zdrowia, i inne.Ile macie lat,że Wam się należy od Państwa czyli Nas wszystkich.I z jakiej racji?

Gość gość
Właśnie jestem osobą dorosłą 29lat! i żegnam pańmstwa jeśli nie chcecie udzielić pomocy.

Gość gość
no to swietnie sobie to wszystko zaplanowalas :o

Gość gość
a co Was to obchodzi co ona dostanie..skoro sie nalezy to trzeba korzystac,w innych kraju to nrmalne a tu odezwaly sie zazdrosnice co same nie maja a komus tez zle zucza:O dziewczyno idz do mopsu i tam wszystkiego sie dowiesz i nie szukaj rad na forum bo tu same sfustrowane stare panny

Gość gość
Dziecko planowane,ale bez pracy oboje?No to gratulacje podwójne.

Gość gość
z jakiej racji ci sie cos nalezy?! bo zrezygnowalas z pracy? bo rozlozylas nogi? bo "zaplanowalas" dziecko? wybacz, ale to nie sa jakies wielkie wyczyny, by mowic, ze cos ci sie nalezy

Gość gość
Państwo od tego jest by pomagać osobą w ciężkiej sytuacji... Ja tez płace podatki i nie umarłam z tego powodu i nie mam zamiaru wytykac tego osobą potrzebującym!

Gość gość
"Państwo od tego jest by pomagać osobą w ciężkiej sytuacji... Ja tez płace podatki i nie umarłam z tego powodu i nie mam zamiaru wytykac tego osobą potrzebującym!" ty to wez sie za nauke lepiej

Gość gość
autorka jest w takiej sytuacji na WLASNE ZYCZENIE i jedyne pretensje moze miec do siebie

Gość gość
Dziękuję masz rację że chyba same stare panny siędzą na tym forum i zazdrośnicy... Czasem w życiu nie wszystko idzie po naszej myśli i nauczcie się czytać co pisze...

Gość gość
Ja akurat nie jestem sfrustrowaną starą panną,tylko świadomym rodzicem.Pracującym na własne utrzymanie i nie wyciągającym łapy po Państwowe...bo nie chciało mi się uruchomić myślenia.I ty masz 29 lat?...ludzie Świat zwariował...kretynizm totalny.