Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nininka87

tabletki pomieszałam

Polecane posty

Gość nininka87

Wiek: 26 Płeć: kobieta Zawód: sekretarka Choroby przewlekłe: nie Nowotwór: nie Opis problemu: witam, pilnie potrzebuję porady w sprawie tabletek antykoncepcyjnych. Otóż przez 3 lata brałam yasminelle, odstawiłam je we wrześniu 2012 od września 2013 (po rocznej przerwie) biorę kontracept, tj w pierwszy dzień miesiączki (niedziela) zaczęłam brać yasminelle- bo miałam jeszcze kilka tab. ze starego opakowania (tzn wzięłam je do końca, ale po 15 tab. przez przypadek wyrzuciłam opakowanie więc kupiłam nowe i takim sposobem wzięłam z niego tylko te 6 ostatnich, a 15 zostało). poszłam we wtorek do gina, żeby przepisał mi dalej yasminelle, żebym mogła kontynuować opakowanie, ale on uparł się, żebym zaczęła brać kontracept i kazał mi po 3 tabletkach jsminelle wziąść + 21 kontraceptu, ok tak zrobiłam dobrze się czułam i po tych łącznie 24 tabletkach dostałam krwawienia z odstawienia. Po czym po 7 dniach przerwy brałam normalnie kontracept i właśnie tu jest problem, biorę tab. o 19, ale zapomniałam zażyć 5 tabletki z drugiego opakowania w ten dzień współżyłam z narzeczonym, następnego dnia przypomniałam sobie o tabletce i wzięłam ją dopiero o 14 (tego dnia także kochałam się z moim), później miałam zażyć tabletkę (6) z opakowania o 19 ale zabalowałam i wzięłam ją następnego dnia razem z 7 tabletką o 19, dodam, że również współżyłam tego dnia. od tego czasu mam ciągłe bóle podbrzusza i nie wiem czy to przez nowe tabletki (bo jest to dopiero 2 opakowanie), czy może mogłam zajść w ciąże? dodam, że 29 października wzięłam ostatnią tab. W CZWARTEK wieczorem 31.10 dostałam krwawienie, które skończyło się w sobotę po południu 2.11. dziś mam zacząć kolejne opakowanie tabletek i nie wiem co mam zrobić? czy tak krótkie krwawienie jest normalne?

Gość gość
Mogłaś zajść w ciążę, bo skuteczność antykoncepcyjna tabletek mogła zostać obniżona. Ale ponieważ pojawiło się krwawienie z odstawienia to w ciąży nie jesteś. Krwawienie z odstawienia może mieć postać jednodniowego plamienia i jest to normalne.

Gość gość
Przy takim pomieszaniu pewnie zaszłaś w ciąże

Gość nininka87
no, ale miałam krwawienie przez 2 dni... już sama nie wiem