Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elsiee

wstaję o 5 trzydzieści

Polecane posty

Gość elsiee

o 6.20 wychodzę z domu i idę na dworzec. O 6.50 mam pociąg do X... O 7.40 jestem na miejscu i biegiem idę do pracy. Kończę o 15.30. Pociąg powrotny mam o 15.50. W domu jestem o 17.00. Po 11 godzinach. Mam 58 lat i dorosłego syna który zarabia 1400 zł netto i 400 zł daje na dziecko. Niedoszła synowa nie pracuje. Wnuczka ma 2 lata. Mogłaby pójść do przedszkola a synowa do pracy - ma ofertę - asystentki w biurze. Ale nie chce. Wałkoni się w domu. Ostatnio zapowiedziała że pozwie MNIE o alimenty. Chce ode mnie - 500 zł!!!!!! Ma 25 lat, siedzi na p[i....dzie przed komputerem całymi dniami klepiąc z siostrunią na Facebooku. A ja - mam to ścierwo utrzymywać.

no cóż, jak sobie tak synia wychowałaś, że zrobił dziecko, ale utrzymać to juz go nie umie, to teraz za niego płać /

Gość elsiee
a ty to też takim pasożytem jesteś?! Mój syn PRACUJE a ta leniwa locha wyleguje się do 11 i oczekuję że ja będę do niej dopłacać?!

Synowa ma ciebie pozwać o alimenty? A to z jakiej racji? Nie może tego pasożyt zrobić, nie jesteś jej biologiczną rodziną. A tak ogólnie to wykop ją z domu.

elsiee, tą Ewą się nie przejmuj. Już nie raz widziałem jej wpisy. Nawet dzieci z Zespołem Downa są bardziej błyskotliwe i inteligentniejsze niż ona 🖐️

stara krowo, może i Twój niedorobiony synalek pracuje, ale zarabia wielkie g***o jak nie umie na dziecko zarobić, to niech sobie maca kury a nie śpi z dziewczyną ale widać, jaka mamusia, taki i synalek durny /

Gość gość
boze ewka stara rura z ciebie a glupsza od buta :o

a Ty bambino nie wypowiadaj się o czymś, o czym nie masz zielonego pojęcia babcia JEST BIOLOGICZNĄ RODZINĄ dla wnuka i ma PRAWNY OBOWIĄZEK łozyć na wnuka, jesli jej syn tego nie potrafi doucz się, chłopie, a potem wypacaj swoje mądrości /

Gość kejt mos
w tym miesiacu nie daj synowej ani synowi zadnej kasy. co najwyzej wnukowi cos kup- zabawkę, czy jedzenie dziecinne. zobaczymy czy cie pozwie o alimenty:D

Gość gość
Gdy PiS dojdzie do władzy prawo zostanie zmienione. Koniec z chorymi alimentami od dziadków lub rodzeństwa.

Gość elsiee
wnusi kupuję jedzenie, buciki, kurteczkę, zabawki. Pieniędzy nie daję . Założyłam jej konto i wpłacam co miesiąc 100 zł. Syn zarabia 1800 brutto. Pracuje w urzędzie. Ma wyższe wykształcenie. W naszym mieście jest trudno o pracę. Był w Anglii wtedy "synowa" miał pretensje że jest nieobecny. Teraz jej przeszkadza brak pieniędzy.

Gość gość
to nie tak....mogłaby cie pozwać o alimenty gdyby syn twoj nie płacił. A nie doczytałam mieszkacie razem?

Gość elsiee
nie. Ona z wnusią mieszka u swojej mamy syn u nas. Proponowałam aby synowa podjęła pracę, wtedy mogliby wynająć mieszkanie i wreszcie pożyć jak rodzina. Ale z jednej pensji nie ma mowy. Ma propozycje pracy. Małej można załatwić miejsce w oddziale dla najmłodszych dzieci w przedszkolu. Ale jej się nie chce. Powiedziała że skoro syn mało zarabia to dziadkowie mają się dokładać. Dała do zrozumienia że ograniczy kontakty z wnuczka. To mnie wściekło. A ja nie będę do nich dokładać. Nie mam sił.

Gość gość
bierze cię przez zastraszanie,bez obaw póki twój syn płaci alimenty to nie może cię podać byś i ty je placiła,ALE niech syn to robi oficjalnie nie do reki choćby przelewem tytułem wpłaty"alimenty",a najlepiej niech zalozy sprawę w sądzie o ustalenie kwoty alimentów i propozycję spotkań z córką(mediatorzy pomogą) moze dołozy mu sąd do 600zl ale małpie zamknie to buźkę.On i ty będziecie mieć wszystko prawnie a małpa nie będzie cie straszyć"odcięciem"od wnuczki,a i zbieraj paragony jeśli wnuczce cos kupujesz.

Gość elsiee
nie chcę zadrażniać. Mała jest taka słodka i mamy dobry kontakt. Bardzo chciałbym aby młodzi się dogadali ale synowa o kiedy urodziła - rozleniwiła się. Nie wiem jak chce żyć. Jest rozlazła.