Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

LUDZIE W UK MAM PYTANIE

Polecane posty

Gość gość

hej wynajmuje mieszkanie 1 bed w uk mamy male dziecko 3 miesiace i zle warunki mieszkalne 1 kaloryfer na cale mieszkanie jest bardzo zimno dogrzewamy w pokoju tam gdzie dziecko grzejnikami mówiłam landlordowi to przywiózł mi kfalerke mieszkamy przy samej ulicy jest bardzo głosno obok dyskoteki piątek sobota muzyka nawala jak by w drugim pokoju z rana awantury pod oknem dziecko nam sie budzi i na dodatek mieszkam na piętrze mam duzo schodów i ciezko mi znosić i wnosić wózek jak jestem sama z dzieckiem ogólnie flat jest ladny wyremontowany ale co z tego jak zimno i głosno jak się wprowadzaliśmy to landlord ukryl przed nami ze są tu dyskoteki i w ogle a zresztą mielismy nóż na gardle nie stac nas zeby sie z tąd wyprowadzic i pójść na nowe mieszkanie bo kaucja i wszystko masakryczne koszty czy jak pójdziemy do consilu mogą nam pomoc w znalezieniu innego mieszkania nie chodzi mi o socjal tylko o ominięcie kosztów kaucji gdzieś słyszałam ze tak pomagają ale nie mogę sie doczytać czy się kfalifikujemy wie ktoś coś na ten temat mam HB

Gość gość
??

Gość gość
jest tu ktos??

Gość gość
Pisz, ze znakami interpunkcyjnymi, bo tego czytać się nie da :O

Gość gość
ciekawe jak ty bys pisal z telefonu

Gość ABRAKADABRA77
landlord:D:D:D to po naszemu ciec:D

Gość gość
Ja mieszkam w UK I możecie się starać o Hausing Benefit jak pójdziecie na droższe mieszkanie. Więc nie rozumie waszego problemu. Musisz tylko spełniać odpowiednie kryteria do otrzymania takiej zapomogi. Oczywiście ważne sa zarobki męża i inne benefity tj. Working Tax Credit czy Child Tax wszystko to sie wlicza. Samo mieszkanie z Councilu to dobry pomysł ale one są w gorszych dzielnicach więc ja bym tam nie poszła, gorsze dzielnice, dziadostwo. A jak macie małe dochody to przydadzą ci dofinansowanie na mieszkanie więc sie nie martw(to dodatek do czynszu)i staraj sie o lepsze mieszkanie (oczywiście to nie znaczy, że na 3 osoby weźmiecie 4 pokoje)wszystko z umiarem

Gość gość
sorry nie przydadzą wam dofinansowanie tylko dadzą:)

Gość gość
Mam HB tylko nie mam w tym momencie na kaucje i nie mam jak się ruszyć stąd

Gość gość
Podejrzewam, ze jak masz HB to i Working i Child Tax i mąż pracuje? a ile płacisz teraz za mieszkanie?przelicz swoje wydatki dobrze zacznij oszczędzać co na co wydajesz. Z tego co wiem jak wynajmujesz to na kaucje musisz kasę mieć bo nikt ci tak mieszkania swojego nie wynajmie ale zawsze możesz iść do najbliższego councilu i się dowiedzie może tez być tak, że polowe kaucji dorzuca ci Council

Gość gość
Mam HB na resztę benefitów czekam, mój mąż jest na Jobseeker prace zaczyna dopiero za 4 tygodnie. No własnie chodzi tylko o ta kaucje ja na razie jestem na macierzyńskim to nawet nie mamy jak odłożyć a jest tu naprawdę zimno i na prąd nie wyrabiamy tak ciągną te kfalerki za mieszkanie place 140f tyg prąd około 15f tyg ,i wiadomo consil

Gość gość
A to inna sprawa. Twój mąz jest bezrobotny j więc Workingu na razie nie będziesz miała. Twój mąż musi jak najszybciej szukać pracy bo na samym macierzyńskim nie pojedziecie. W takim wypadku udaj sie jak najszybciej do councilu i powiedz w czym rzecz. Najprawdopodobniej będą kazać ci wypełni formularz a taki znajdziesz w internecie na stronie counsilu. Do tego zrób zdjęcia i powiedz, że masz dziecko i jaka jest twoja sytuacja. Co do mieszkania socjalnego to wiem dokładnie jak to się odbywa ale co do kaucji to za bardzo nie wiem z tego co mi wiadomo mogą pokryć jakieś koszta wynajmu ale chyba w postaci HB a nie opłaty kaucji ale warto iść i się zapytać. Jeżeli nie dostaniesz dofinansowania to warto zacząć oszczędzać na kaucje bo innego wyjścia nie masz. A dlaczego nie starasz sie o mieszkanie socjalne? Ale fakt one nie raz są w gorszym stanie jak od prywatnego właściciela i w gorszych zapyziałych dzielnicach. Faktem jest, ze są tańsze ale czy bezpieczniejsze dla dziecka?

Gość gość
dzieki za rady jezeli chodzi o prace to mój mąz ma ją caly czas tylko ze ma przerwy raz miesiac raz dwa i wtedy jest na zasilku nam ieszkanie socjalne sie czeka tyle lat ze sie nie doczekam jeszcze raz dzieki :)

Gość gość
landlord to właściciel a nie cieć geniuszu...

Gość gość
Jak pójdziesz do caunsilu to oni wam mogą pożyczyć pieniądze na depozyt do nowego mieszkania, jesli przedstawisz im sytuację a Wy będziecie spałacać counsilowi miesięcznie po około 20 czy 30 funtów-sprawdzone!

Gość gość
to widzisz, ze inni piszą, że można. Wcale tak długo się nie czeka bo ja załatwiałam mieszkanie socjalne znajomym i czekali tylko 2 miesiące bo mieli bardzo złe warunki mieszkaniowe. A jeżeli tutaj ktoś piszę o depozycie to najwidoczniej tak jest idź szybko do Councilu i się dowiaduj tym bardziej jest okres zimowy już to szybciej coś dostaniesz. Tylko pamiętaj aby dostać mieszkanie socjalne to należy spełniać warunki, przez nich ustalone. Teraz uk wszystko sprawdzają tak więc nie warto robi ich w balona.