Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mam zrobić z porcją rosołową

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi, bo 2 dni temu mój mąż kupił porcję rosołową, którą on schował od razu do lodówki a ja potem zapomniałam schować ją do zamrażalnika. I przed chwilą dopiero mi się o tym przypomniało :o, i powąchałam i tak ciężko powiedzieć jaki to zapach, na pewno nie jest zepsuta, tak mi się wydaje. Czy Wy też tak trzymałyście świeże mięso przez 2 dni w lodówce?

Gość gość
ja pitle, no jak to co zrobic????WYRZUCIC TĘPA STRZAŁO!!!! szczegolnie jak smierdzi

Gość gość
Po pierwsze nie tępa strzało. A po drugie zapytałam czy komuś zdarzyło się trzymać świeże mięso w lodówce 2 dni i czy było dobre? :classic_cool:

Gość gość
nie, nie było! kuźwa jaks nienormalna jestes autorko czy jak? koszt takiej porcji to gora 2 zł a ty sie zastanawiasz co zrobic z takim odpadem?do tego jeszcze nieswieżym, no litosci:O

Gość gość
to zależy, jakie świeże mięso było w momencie kupna i zależy jak dobrą ma się lodówkę.

Gość gość
Porcja świeżutka była po kupnie, a potem porcja była w komorze 0 w lodowce.

Gość gość
wlej do miski wodę zimną, dal pół łyzeczki kwasku cytrynowego i potrzymaj przez ok,. 10 minun, potem przemyj jeszcze raz pod bieżącą wodą i bedzie ok. No chyba że śmierdzi to sie nie zastanawiaj-------------> kierunek śmieci :) lub jak masz psa to ugotuj i wrzuć mu do miski.

Gość gość
ja też czasem zapomniałam o mięsie bo inne rzeczy z lodówki mi zakryły :D i jak nie śmierdziało to przepłukałam i zamrażałam albo odrazu gotowałam (wieczorem) a zupę doprawiałam na drugi dzień.

Gość gość
zupe ugotuj na rosole

Gość gość
No psa nie mam. Kota mam :) Ok wypróbuję tą Twoją propozycję :). Dzięki.

Gość gość
Nie ma za co :) To rada mojej babci. Jak mi się wydaje że zaczyna śmierdzieć to odrazu w kwasku moczę. Z rybą też tak robiłam, ale ryba zawsze mi śmierdzi :D

Gość gość
Super metoda, a wszędzie na necie pisze że powinno się wyrzucać. Właśnie opłukałam porcję i faktycznie nie śmierdzi, po prostu z wierzchu lekko "obślimarczyła" się. Ale teraz dałam do wody i dałam trochę kwasku. Jak będzie ok to tę metodę będę do końca życia stosować :D. Po prostu zwyczajnie zapomniałam o porcji. A szkoda jej było, bo mój kupił ją po drodze w sklepie drobiowym, dorodna, tłuściutka.